Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Mosonmagyaróvár környékén 100 métert látni a ködben - Vizesek az utak, 5 fok is lehet - videó

Mosonmagyaróvár környékén 100 métert látni a ködben - Vizesek az utak, 5 fok is lehet - videó
A keddi hó több helyen már el is tűnt, mint ha nem is lett volna.
Ön mit tapasztal? Küldjön havas képet: tudosito@kisalfold.hu

Szerda - 6.45 - A gyorsforgalmú utak, a fő- és mellékutak burkolata túlnyomórészt sónedves-nedves, keleten néhol száraz. A látási viszonyok általában jók, északnyugaton párás-ködös az idő,

Mosonmagyaróvár térségében a köd miatt 100 m alá csökkent a látótávolság - közölte az útinform.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Délen és nyugaton változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Az ország többi részén általában sok lesz a felhő, inkább csak rövid napos időszakok lehetnek, az Északi-középhegység térségében pedig nagyrészt borult marad az ég, helyenként tartósabban megmaradhat a köd, és főként arrafelé néhol gyenge hóesés is előfordulhat. A délire forduló szél többfelé megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 1 és 6 fok között várható, de délnyugaton egy-két fokkal enyhébb, északkeleten hidegebb valószínű. Estére -2 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedd
15.00 - Az ország nagy részén csapadékmentes az időjárás, de a Dunántúlon Ajka környékéről hószállingózást jelentettek, Győr környékén havaseső esik, Lébény, Pápa, Keszthely, Marcali és Nagyatád térségéből pedig szemerkélő esőről érkeztek jelentések.

A gyorsforgalmú utak, a fő- és mellékutak egyre inkább szárazak vagy felszáradóban vannak. A Dunántúl nyugati területein, illetve az Északi-középhegységben az utak jellemzően nedvesek, néhol vizesek.

A látási viszonyok mindenütt megfelelőek.

12.40 - Útinform: Az ország nagy részén csapadékmentes az időjárás. A Dunántúl északi felén Veszprém és Csorna térségében esik a hó, Győr és Lébény környékéről pedig hószállingózás jelentettek. Fertőszentmiklóson és Keszthelyen szemerkél az eső.

A gyorsforgalmú utak, a fő- és mellékutak a kiszórt olvasztóanyagok hatására többnyire nedvesek, néhol vizesek, elszórtan szárazak. A látási viszonyok mindenütt megfelelőek csak Csorna és Keszthely térségében okoz a párás a levegő némi látótávolság csökkenést - olvasható a tájékoztatóban.


12.20 Lecsúszott hótakaró Sopronban

Ma délelőtt láttam ezt az autót borító hótakarót, ami egy kicsit lecsúszott és meggyűrődött - írta szerkesztőségünknek Hulman István Sopronból.
Fotó: Hulman István
Fotó: Hulman István10.35 - Ha kinézünk a szerkesztőség ablakán, mi is látjuk, hogy nagy pelyhekben hull a hó Győrben, az Időkép azt mutatja, ez többfelé így van:
Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Az Útinform szerint a gyorsforgalmú utak, a fő és mellékutak a kiszórt olvasztóanyagok hatására többnyire nedvesek, néhol vizesek, elszórtan szárazak.

A látási viszonyok mindenütt megfelelőek csak Csorna térségében okoz a párás a levegő némi látótávolság csökkenést.
Havazik Győrben. Fotó: Olvasó
Havazik Győrben. Fotó: Olvasó7.15 - Az útinform legfrissebb beszámolója szerint a Dunántúlon Vas, Zala és Baranya megye kivételével szinte mindenütt, a Duna-Tisza közén sokfelé, továbbá Nógrád és Heves megyében sőt már Putnok és Sarkad térségében is szállingózik a hó. Fonyód, Balatonvilágos, Tamási, Szentendre, Dunakeszi, Gödöllő és Makó tájékán esik a hó, de nem marad meg az utakon.

Fertőszentmiklós és Csorna környékén a hószállingózást havas eső váltotta fel.

A gyorsforgalmú utak, a fő és mellékutak többnyire a kiszórt olvasztóanyagok hatására nedvesek, néhol vizesek, elszórtan szárazak. A látási viszonyok jók csak Mosonmagyaróvár és Gyomaendrőd térségében párás a levegő.

7.00 - Az útinform tájékoztatása szerint Győr-Moson-Sopron megyében, a Bakonyban, Veszprém, Komárom és Sárbogárd környékén, a somogyi dombok között szállingózik a hó, Ajka közelében havazik, Fertőszentmiklósnál havas eső, Körmendnél eső esik.

Pest megye északi és déli területén, továbbá Nógrád megyében, a Mátrában valamint Kiskörös környékéről szintén hószállingózást jeleztek. Az M6-os autópálya Dunaújvárosi, az M7-es autópálya Fonyódi szakaszán eső esik.

A gyorsforgalmú utak, a fő és mellékutak többnyire sónedvesek, néhol vizesek, elszórtan szárazak vagy felszáradóban vannak. A látási viszonyok kielégítőek, kivéve Debrecen tájékát, ahol ködfoltok alakultak ki.

6.45 - Kapuvár és Győr között havazik - írta olvasónk kedden reggel 6 órakor. A beszámoló szerint a 85-ös főút és az M85 is gyorsforgalmi vizes, latyakos.
 

Hétfőn este havazott Sopronban - Fotó >>

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyenként 20 centiméter körüli a hóréteg

A magasabb fekvő helyeken 20 centiméter körüli hóréteg alakult ki: Kékestetőn 26 centiméteres… Tovább olvasom