Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 1°C Még több cikk.

Havazás - Reggelig még sokfelé várható hó, havas eső - sónedvesek, vizesek az utak

A jó hír, hogy szerdán a Dunántúl legnagyobb részén már nem valószínű csapadék. A Kékestetőn 44 centi a hóvastagság.
Várjuk olvasónk téli fotóit: tudosito@kisalfold.hu
19.35 - A kedd este 19 órás jelentés szerint Kékestetőn már 44 centi a hóvastagság - írja az Időkép.

19.30Várható időjárás az ország területén szerda estig

Az ország legnagyobb részén túlnyomóan borult lesz az ég, de hajnaltól a Dunántúl nyugati felén már elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet. Ott holnap rövidebb napos időszakokra is számítani lehet. Reggelig sokfelé várható havazás, havas eső vegyesen, de az Alföldön átmenetileg eső is lehet.

Szerdán a Dunántúl legnagyobb részén már nem valószínű csapadék, az ország középső és keleti harmadában azonban továbbra is több helyen számíthatunk havazásra, havas esőre, keleten esőre is.

Holnap estére az északkeleti megyékre húzódik vissza a csapadék. Az élénk északias szelet napközben a Nyugat-Dunántúlon, holnap északkeleten is erős széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 1 és 6 fok között alakul.


16.30 - Útállapot, időjárás az Útinform tájékoztatása alapján:

A Dunántúlon illetve a Tiszántúlon változó intenzitással havazik, illetve szállingózik a hó, sokfelé havaseső vagy eső esik.

A gyorsforgalmi és főutak jellemzően sónedvesek, vizesek. A Dunántúlon előfordulhatnak latyakos mellékutak a havas területek környezetében.
A jelenlegi helyzet. Forrás: Időkép >>

A látási viszonyok megfelelőek.

Szélcsend van, vagy gyenge a légmozgás, mindössze Körmend és Zalaegerszeg térségében mértek közepes erejű széllökéseket.

A hőmérséklet -2 és +5 fok közötti.
14.20 - Olvasónk fotója Écsről
 


12.00 - A Dunántúlon illetve a Tiszántúlon változó intenzitással havazik, illetve szállingózik a hó, sokfelé havaseső esik.

A gyorsforgalmi és főutak jellemzően sónedvesek, vizesek. A mellékutak burkolata Pápa, Tapolca, Marcali és Harkány térségében latyakos, másutt vizes, sónedves.

A látási viszonyok megfelelőek.

Szélcsend van, vagy gyenge a légmozgás, mindössze Sárvár, Körmend valamint az M7-es autópálya eszteregnyei szakaszán mértek közepes erejű széllökéseket.

A hőmérséklet -2 és +2 fok közötti.

8.56 - A 83-as főúton 13-as km-nél két baleset is történt. Rendőrök irányítják a forgalmat.

8.35 - A Győr-Szol Zrt. közleménye szerint a szolgáltató február 12-én éjszaka alásózta a teljes városi úthálózatot. A társaság munkatársai és járművei elsőként a hidakon és a felüljárókon, a közösségi közlekedés elősegítésére tömegközlekedési útvonalakon dolgoztak, ugyanakkor szóróanyag került a főbb utak és a buszmegállók burkolatira, valamint a közterületi járdákra és terekre.

A munkát koordináló Győr-Szol Zrt. a havazás erősödése miatt a síkosság mentesítésben és a hó eltakarításban résztvevő teljes állományát készültségbe helyezte.

A télies időjárás, a havazás miatt csúszásveszély alakult ki a vízpartokon is. A győri folyópartok mentén elkészült új szakaszok több pontján figyelmeztető táblák jelzik a fokozott balesetveszélyt, így ezeket a sétálóutakat mindenki saját felelősségére használhatja.

8.25 - Környén, a Tatai úton, a 48-as km-nél két autó karambolozott. A fél útpályát lezárták - közölte az útinform.

8.00  Útállapot

A Dunántúlon változó intenzitással havazik, illetve szállingózik a hó. Baja és Kiskunhalas térségéből is havazást jeleztek. Nógrád és Heves megye egyes területein szállingózik a hó.

A gyorsforgalmi utak és a főutak jellemzően sónedvesek, vizesek. A mellékutak a Bakonyban havasak, Zala megyében, valamint Somogy és Baranya megye déli területein latyakosak. Békés és Csongrád megye déli részein száraz az úthálózat. A látási viszonyok többnyire jók, sűrűbb ködöt csak Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyéből jeleztek, arra 100 és 300 m közötti a látótávolság. Ófehértó környékén rosszak a látási viszonyok.

Szélcsend van, vagy gyenge a légmozgás, mindössze Vas és Zala megyében fúj közepes erejű szél.

6.45 - Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére kedd éjfélig

Havazás: gyenge vagy helyenként közepes intenzitású havazásra lehet számítani, gyengébb csapadék intenzitás esetén havas eső, eső valószínű.

Délelőttig síkvidéken általában lepel-2 cm vizes megmaradó hó elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében valószínűbb. Délelőttől a Dunántúlon és az Északi-középhegységben általában havazás, havas eső valószínű, a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon a havas eső, hó mellett délután már elszórtan az eső is eshet. A napközben 0 fok feletti hőmérsékletek miatt, síkvidéken hógyarapodás kisebb területen valószínű. A Dunántúl egyes részein, estétől az Északi-középhegység térségében lepel-5 cm megmaradó hó hullhat. A 350 méter feletti részeken, elsősorban a Dunántúli-középhegységben 10 cm feletti hó is hullhat kedd éjfélig.

Hófúvás: Vas megyében és Veszprém megye nyugati részein esetleg gyengébb hóátfúvás sem kizárt az időnként megerősödő (45-60 km/h) északnyugati szél hatására.

Kedd 5.30 - Útállapot 5.00-kor az útinform közleménye szerint

A Dunántúlon és az Északi-középhegységben többfelé szállingózik a hó, Csorna és Pécs környékén havazik, Pest és Nógrád megye északi részén eső vagy havaseső esik. Az Alföldön csapadékmentes az idő.

A fő- és a mellékutak vizesek vagy sónedvesek, Somogy és Baranya megye déli harmadán többfelé latyakosak, erre 1 és 4 cm közötti friss hó hullott. Békés és Csongrád megye déli területein szárazak.

A látási viszonyok többnyire jók, sűrűbb ködöt csak Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyéből jeleztek, arra 100 és 300 m közötti a látótávolság. Kecskemét, Baja és Mohács környékén sűrűbb ködfoltok alakultak ki.

Szélcsendes az idő, vagy gyenge a légmozgás, mindössze Vas és Győr-Moson-Sopron megyében fúj közepes erejű szél.
 

Hétfőn írtuk

Az OMSZ előrejelzése szerint kedd hajnalig erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható havazás, havas eső, helyenként az eső is eshet. Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -3 fok között valószínű.

Aztán kedd reggeltől túlnyomóan borult lesz az ég, többfelé várható csapadék. A Dunántúlon és az Északi-középhegységben általában havazás, havas eső valószínű, a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon a havas eső, hó mellett délután már elszórtan az eső is eshet. Megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik az északi, északkeleti szél, emiatt ott néhol hófúvás sem kizárt. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -3 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszatér a télies, csapadékos idő: eső, havas eső, havazás is várható

Visszatér a télies, csapadékos idő: eső, havas eső, havazás is várható
Hétfőn hajnalban már szállingózhat a hó. Tovább olvasom