Kisalföld logö

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

91 km/órával fújt a szél - Fákat döntött ki, tetőket rongált meg a vihar - Beleden templomról leesett a kereszt - fotók

91 km/órával fújt a szél - Fákat döntött ki, tetőket rongált meg a vihar - Beleden templomról leesett a kereszt - fotók
Az erős szél miatt riasztást adtak ki a megyére.
Várjuk olvasónik felvételeit a tudosito@kisalfold.hu-ra!


Kedd 7.10 - Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére kedd éjfélig

VIHAROS SZÉL - Napközben az északnyugati szelet a délnyugati és északkeleti tájak kivételével ismét többfelé viharos (60-85 km/h) lökések kísérik. Egy-egy helyen 85 km/ fölötti széllökés is lehet. A hegyvidéki területeken azonban 90, esetleg 100 km/h feletti széllökések is lehetnek.

HÓZÁPOROK -  Ma a nap második felében főként az ország északi felében, azon belül is leginkább északkeleten lehet kisebb havazás (helyenként lepel - 2, 3 cm).
 

Nem csitul a viharos szél

Az erős szél miatt jó néhány káresethez vonultak a tűzoltók hétfőn – tájékoztatott Ruskáné Takács Anita, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A 84-es főúton Sopron és a határátkelő között, valamint a 82-es főúton Győr határában egy-egy fa dőlt az útra. Csornán a Szatmári utcában fa dőlt a villanyvezetékre, veszélyeztetve egy lakóházat is. A tűzoltók feldarabolták a forgalmi akadályt jelentő növényeket, Csornán pedig azután tudták eltávolítani a fát, hogy az áramszolgáltató áramtalanította a szakaszt.

Sopronban az Erzsébet utcában egy háromemeletes társasház lemeztetejét bontotta meg a szél, a Színház utcában pedig egy ház tetején a kúpcserepek mozdultak el.

Győrben egy leszakadt, forgalmat veszélyeztető telefonkábelt távolítottak el a tűzoltók a József Attila utca sarkán, majd az Ifjúság körútra egy lehasadt, magasban lógó, járókelőket veszélyeztető faághoz riasztották őket.

A viharos időjárás ma is folytatódik, ami miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga, azaz elsőfokú figyelmeztetést adott ki több megyére, köztük Győr-Moson-Sopronra és Komárom-Esztergomra. Az előrejelzés szerint az északnyugati szelet 60–85 kilométer/órás lökések kísérik napközben.
A csúcs

91 km/órás volt a legerősebb széllökés hétfőn térségünkben az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint, amit Péren jegyeztek fel. Sopron-Kurucdombon 87, Mosonmagyaróváron 83, Fertőrákoson 80, Bogyoszlón 78, Tatán 64 kilométer/órás széllökést mértek.

14.30 - Az erős szél miatti káresetekhez Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit hétfőn a kora délutáni órákig nyolc esetben riasztották.

A 84-es főúton Sopron és a határátkelő között, valamint a 82-es főúton Győr határában egy-egy fa dőlt az útra, Csornán a Szatmári utcában fa dőlt a villanyvezetékre, veszélyeztetve egy lakóházat is. A tűzoltók feldarabolták a forgalmi akadályt jelentő növényeket, Csornán miután az áramszolgáltató áramtalanította az adott szakaszt, akkor tudták a tűzoltók eltávolítani és feldarabolni a lakóházat veszélyeztető fát.
Beleden a templomtoronyról letörte a szél a keresztet, ami a templom tetejét is megrongálta. A törött cserepeket eltávolították a tűzoltók, valamint leemelték a keresztet a tetőről.
 

Sopronban az Erzsébet utcában egy három emeletes társasház lemeztetejét bontotta meg a szél, a Színház utcában pedig egy ház tetején a kúpcserepek mozdultak el a viharos szél következtében. A veszélyt jelentő tárgyakat eltávolították a tűzoltók.

Valamivel később Győrben egy leszakadt, forgalmat veszélyeztető telefonkábelt távolítottak el a tűzoltók a József Attila utca sarkán, majd az Ifjúság körútra egy lehasadt, magasban lógó, járókelőket veszélyeztető faághoz riasztották őket.

13.14 - Győrben a 82-es kivezetőnél, a vasúti átkelő előtt előtt egy fa dőlt az út fölé. Pont a kanyarban van, nem belátható - írta olvasónk.


"Az imént történt szintén Győrben: leszakadt egy vékony vezeték a Kakas étterem előtt a Szent Imre úton, nagy torlódás várható. Az autók a vele párhuzamos úton a Levendula úton kerülnek"  - írta néhány perc elteltével olvasónk.

8.50 - Az északnyugati szelet a délnyugati és északkeleti tájak kivételével többfelé viharos (60-75 km/h) lökések kísérik. A Dunántúl északi felében, főként Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér megyékben 80-90 km/h körüli, a hegyvidéki területeken ezt meghaladó lökések is várhatók. A helyenként előforduló intenzívebb záporok, hózáporok környezetében szintén előfordulhatnak 70-80 km/h-t meghaladó szélrohamok. A hózáporok nyomán északkeleten, illetve estétől máshol is hullhat kevés hó lokálisan - írja a met.hu.

Olvasónk felvétele:

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megdőlt a budapesti szélrekord

Megdőlt a budapesti szélrekord
Az ország nagy részén kedden is viharos szélre figyelmeztetnek. Tovább olvasom