Környezetvédelmi díj: Pannon Baromfi Kft.

2003.09.12. 14:19
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

A hatékony szennyvíztisztítás érdekében az ország baromfi-feldolgozó cégei közül elsőként és egyedülállóként magas színvonalú környezetvédelmi beruházást hajtott végre a győri Pannon Baromfi Kft.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.A társaság ügyvezető igazgatója, Rimányi Henrik a díjátvétel után elmondta a Kisalföldnek, hogy amikor jelentkeztek a pályázatra, úgy gondolták, megmérettetik magukat. Négy éve készültek egy fontos probléma megoldására, mivel a baromfi-feldolgozás során keletkezett technológiai szennyvíz tisztítása korábban csak nagy nehézségekkel és kritikával volt megoldható. Ezért egy hosszú előkészítő munka után eljutottak a megoldásig, amihez végül a harmadik pályázaton sikerült elnyerniük 80,5 millió forintos támogatást a környezetvédelmi alap céltámogatásból. A közel négy hónap alatt megvalósított beruházás sikeresen működik, s talán jobb is, mint amit vártak tőle.

A pályázaton való részvétellel szeretnék, ha munkájukat megismernék más területen is, bízva abban, hogy a szennyvíztisztítás területén – ha a világon nem is, de Magyarországon – úttörő lépést tettek. S ha a probléma máshol is megoldódik, a környezeti terhelések is csökkennek.
Rimányi Henrik elmondta még, hogy nem számítottak a díj elnyerésére. Most nagy örömmel tölti el őket, hogy egy ilyen nagy munka után itt, a városon belül is elismerő szavakat, díjat kaptak az este. S nemcsak a szakmai hatóságok ismerik el munkájukat a díjjal, hanem a város nyilvánossága is.

161 millió forint szennyvíz-előtisztítóra

A jogelődje révén hatvanéves múltra visszatekintő, jelenleg magyar-német tulajdonban lévő Pannon Baromfi Kft. profilja a csirke- és tyúkfeldolgozás. Jelenlegi nevét 2001. január 1. óra viseli a cég. A társaság üzemében feldolgozásra kerülő baromfi nevelését 70 hízlaló partner végzi, Bábolnáról kapott naposcsibékkel.
A társaság árbevételének mintegy 35 százaléka az exportszállításokból származik. Legfontosabb exportpiacuk az EU országai, azok közül is kiemelkedik Németország.

A cég 1993-as privatizálása óta kiemelt figyelmet fordít higiéniai és környezethez kapcsolódó beruházásokra. Többek között 2000-ben a baromfitoll-víztelenítő és -préselő üzembe állításával csökkentette a cég a környezet terhelését, míg az idén 161 millió forintból valósította meg az ipari szennyvíz-előtisztító beruházást, 80,5 millió forint állami támogatással.

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ
bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...