AZ ÉV KISVÁLLALKOZÁSA: Primag Kft.

2006.12.01. 14:19
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Az év kisvállalkozása díjat 2006-ban a Presztízs-díjon a Primag KFT. nyerte el.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.Príma és biovetőmagokkal is ellátja a termelőket a Primag Kft., mintaboltjában, a Naturpontban pedig ökogazdálkodásból származó élelmiszereket kínál. A családi vállalkozás sikerei a természet óvásához köthetők.

A győri Primag Kft. tavaly nevezett be először a Presztízs-díjra, akkor a jelöltségig jutott el, ezért idén újabb pályázatot adott be a felhívásra. Ebben már azt is bemutathatta, hogyan bővítette ki az elmúlt évben alaptevékenységét, a vetőmag-forgalmazást egy új, presztízst adó kezdeményezéssel, hogyan nyitott egyedi kínálatot nyújtó biomintaboltot Győrben.

A céget éveken át Hámori Sándor ügyvezető neve fémjelezte, aki a vetőmagtermelés neves szakembere, de az utóbbi időben lánya – aki cégtársa és szintén agrármérnök –, Hámori Katalin is bizonyította: méltán léphet a nyomdokaiba. Szaktanácsokkal is ellátja a kft.-vel kapcsolatba kerülő gazdákat, hogy pályázati lehetőségeket kihasználva talpon maradhassanak.

– A Naturpont azért kínál főként magyar termékeket, hogy ezzel is támogassa a hazai termelőket, a szűk marketing- és értékesítési lehetőségekkel rendelkező gazdák piacképes áruit segíti eljuttatni a fogyasztókhoz, kiváló minőségben és elérhető áron – mondta el Hámori Katalin ügyvezető, aki az emberek egészségének megőrzése érdekében szívesen tart tájékoztatókat életmóddal kapcsolatos rendezvényeken. Sikereit, a Presztízs-díj elnyerését is annak köszönheti szerinte a Primag, hogy a családi vállalkozásokra jellemző összetartásra épít.
Hámori Katalin, a Primag Kft. ügyvezetője

Szemmel tartja a gazdákat
A győri Primag 1991-ben alakult. Családi vállalkozásként működik, a tulajdonosok a napi munkában aktívan részt vesznek, hat alkalmazottat foglalkoztatnak. A kft. fő tevékenysége a vetőmag-kereskedelem, emellett integrátorként konvencionális és biovetőmag termeltetésével, mezőgazdasági termények, segédanyagok forgalmazásával foglalkozik. Elismert helyet vívott ki a hasonló tevékenységet végző vállalkozások körében. Új ágazatként tavaly feldolgozott mezőgazdasági, élelmiszer-ipari termékek kis- és nagykereskedelmébe kezdett. Naturpont néven biomintaboltot nyitott a megyeszékhelyen. Ott biovegetáriánus készételek is megrendelhetők, vendéglátóegységeknek nagyobb kiszerelésben biztosítanak alapanyagokat, bio- és natúrélelmiszereket. A minőségi árun túl a cég a megbízhatóságot és a rugalmasságot biztosítja partnereinek. 

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...