Helyi sport

2019.09.05. 13:11

Vízilabda - Első EB-jén szerepel

Pőcze Panna, a Győri VSE és a Ferencváros vízilabdása is tagja a görögországi U17-es Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottnak, mely a folytatásban a 9-12. helyért küzd.

Szabó Gábor

Múlt vasárnap kezdődött, s most vasárnapig tart a görögországi Voloszban a leány U17-es Európa-bajnokság. A magyar válogatottban ott van a Győri VSE játékosa, Pőcze Panna, aki egyébként kettős igazolással a Ferencváros felnőttcsapatában is játszik.


A mieink egyébként eddig remekül teljesítenek az EB-n, mert a nyitókörben 15–7-re verték Izraelt, majd a csoportrangadón 7–7-es döntetlent játszottak Olaszországgal, a zárófordulóban pedig 21–0-ra legyőzték Csehországot.


Mindez azt jelentette, hogy Zantleitner Krisztina és Varga Tamás tanítványai rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően a csoport második helyén zártak, így tegnap Szlovákia ellen szálltak medencébe a nyolc közé jutásért. A mieink ezt a mérkőzést 9–7-re elveszítették, így nem jutottak be a legjobb nyolc közé. Pőcze Panna az olaszoknak egy, a cseheknek két gólt lőtt.

Pőcze Panna


Pőcze Panna egyébként véletlenül keveredett a sportág közelébe, eredetileg nem is ő akart vízilabdázni.


„Hat és fél éve kezdődött minden. Édesapám ötlete volt, hogy a bátyám kezdjen el vízilabdázni, én pedig mindennap mentem a szüleimmel az uszodába. Az egyik alkalommal az edző szólt nekem, hogy lánycsapatot indítanak, s megkérdezte lenne-e kedvem csatlakozni. Volt, egyszer csak egy fürdőruhában megjelentem az uszodában, és onnantól eldőlt a sorsom, minden napom a vízilabda körül forog" – kezdte a 2002-es születésű játékos, akinek a tehetsége hamar megmutatkozott. Olyannyira, hogy egy éve lehetőséget kapott arra, hogy az FTC felnőttcsapatában játszhasson.


„Nem könnyű azért két helyen, valamint az iskolában is helytállni – említette a centerként és bekk-ként egyaránt bevethető pólós, aki a Bercsényi-iskola tanulója. – Az edzések mellett hetente két-három mérkőzést is játszom, szóval fárasztó, de igyekszem minden fronton a legjobban teljesíteni. Az idei esztendő azért lesz izgalmasabb, mert most érettségizem, emellett a Fradival a nemzetközi porondon is érdekeltek leszünk."


Ami a válogatottat illeti, Pőcze Panna négy éve jár tehetséggondozó edzésekre, az idei az első olyan esztendő, hogy megmérettetik magukat más országok csapataival.


„Kicsit nekünk is új ez a dolog, de azt várom, hogy a csapat a legjobban teljesítsen és jó emlékekkel jöjjünk haza. A későbbiekben pedig szeretnék egy sikeres érettségit, a csapataimmal pedig jó helyezéseket elérni. Távolabbra egyelőre nem tekintek" – mondta a fiatal tehetség.

Négy helyen játszott


Pőcze Panna a 2018/2019-es bajnokságban négy sorozatban volt érdekelt. A Ferencváros színeiben az ob I-ben 22 mérkőzésen a 18 kísérletéből 6 gólt szerzett. A Magyar Kupában 6 meccsen 6 kapura dobásából 3 lett gól. A Győri VSE-vel az ifjúsági bajnokságban 117-ből 53 eredményes kísérlete volt, míg a serdülőknél 193 lövés/85 gól volt a mutatója. A Ferencváros egyébként a negyedik helyen végzett a bajnokságban, a Magyar Kupában pedig bronzérmes lett. A győriekkel az ifjúságiak között a 9., a serdülőknél a 8. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában