foci

2020.02.19. 19:16

Magyar Kupa – Kiesett a kupából a Lipót

Elvesztette a visszavágót a Lipót a Zalaegerszeg ellen.

Fotó: Katona Tibor

ZTE–Lipót Pékség 5–1 (2–0)

Zalaegerszeg, Magyar Kupa-­nyolcaddöntő, visszavágó, 1062 néző. V.: Barna.

ZTE: Demjén – Bolla, Kocsis, Katanec (Bobál D., 74.), Bedi – Katelaris – Radó (Bőle, 60.), Ostrek, Stieber (Mitrovic, 62.), McWoods – Babati. Edző: Márton Gábor.

Lipót: Dénes Zs. – Simita, Bieder, Zámbó, Kapa Márkó – Tóth L. – Farkas, Varga T. (Schillinger, 64.), Csete (Vörös Torma M., 64.) – Zimonyi, Harsányi (Molnár, 84.). Edző: Varga Péter.

Gólszerzők: McWoods (30.), Ostrek (32., 61.), Bedi (55.), Babati (70.), illetve Zimonyi (75.).

Továbbjutott: ZTE, 6–4-es összesítéssel.

Kovalovszki eltiltás, Nagy O. térdproblémák, Nyári pedig bokasérülés miatt nem léphetett pályára a Lipótban.

30. p: Ostrek középre adását McWoods kezelte le, és 10 méterről a jobb alsó sarokba helyezett. 1–0.

32. p: Ostrek 20 méterről szabadrúgásból remekül tekert a kapu jobb oldalába. 2–0.

55. p: Bedi cselezte be magát a 16-oson belülre, majd jobbal 14 méterről laposan kilőtte a bal alsó sarkot. 3–0.

61. p: Zavar alakult ki a vendégek védelmében, gyakorlatilag sakk-matt helyzetbe hozták egy rossz átadás után Ostreket, aki az üres kapuba gurított. 4–0.

70. p: Egy előreívelésnél a kifutó Dénes kapus elcsúszott, így Babati vihette tovább az akciót, végül éles szögből gurított a kapuba. 5–0.

75. p: Zimonyi szép cselek után gurított a kapuba. 5–1.

Márton Gábor: – Az első mérkőzést elrontottuk, de hazai pályán sikerült javítanunk. Jól játszottunk, sok gólt is lőttünk, úgy, ahogy egy harmadosztályú ellenfél ellen elvárható.

Varga Péter: – Úgy gondolom, a két mérkőzésen kijött az osztálykülönbség, de több volt ebben a mérkőzésben. A negyedik találat döntötte el a találkozó sorsát. Emelt fővel búcsúztunk a kupától.

Korábban:

Ma délután és este rendezik a Magyar Kupa nyolcaddöntős párharcainak visszavágóit, melyek során a Fehérvár és az Újpest két és fél hét alatt harmadszor találkozik egymással, a Zalaegerszeg pedig kétgólos hátrányt próbál ledolgozni saját közönsége előtt a harmadosztályú Lipót Pékséggel szemben.

A nyolcaddöntős ütközetek közül már a sorsolásnál kiemelkedett a címvédő fehérváriak és a fővárosi lila-fehérek találkozója. A két együttes a bajnokságban február 1-jén csapott össze, a Fehérvár 1–0-ra nyert, majd múlt kedden az újpesti pálya gyepének nem megfelelő állapota miatt Szegeden játszottak a felek 0–0-s döntetlent. Az Újpest az NB I-ben idén még nem nyert, így a kupasorozatban lehetne még esélye a sikeres szereplésre, de a címvédő vendégeként kifejezetten nehéz lesz kiharcolnia a továbbjutást.

Az odavágókon a harmadik vonalbeli Lipót Pékség okozta a legnagyobb meglepetést, mi­­után hazai pályán 3–1-re legyőzte az első osztályú Zalaegerszeget, melyet azon a találkozón irányított először a február 10-én vezetőedzőnek kinevezett Márton Gábor. A szakemberrel aztán a hétvégi bajnoki fordulóban a vendég Újpestet 2–1-re legyőzte a ZTE, amelynek a papírforma szerint otthon nem kellene hogy gondot jelentsen a kétgólos hátrány ledolgozása a két osztállyal alacsonyabban szereplő riválissal szemben.

„Adott a feladat, a fiúknak korábban azt mondtam, egyszer legalább legyőzzük a Zalaegerszeget, s ebben hittünk. Most jön a következő felvonás, ahol nem is muszáj nyernünk, hogy továbbjussunk. Ettől függetlenül bár tudunk védekezni, de nem csak ezt szeretnénk majd Zalaegerszegen. A csapatunkat a labdabirtokláson alapuló támadójáték jellemzi, és szerintem ez lehetett a siker kulcsa a ZTE ellen” – emelte ki Varga Péter, a lipótiak edzője.

Az MK tizenhatos mezőnyében a nyolc élvonalbeli csapat mellett nyolc alacsonyabb osztályú gárda szerepel: négyen a második, négyen a harmadik vonalat képviselik. Mivel utóbbiak két párosításban is találkoznak, így a nyolc között biztosan állva marad két alacsonyabb osztályú együttes.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágók, szerda: III. ker. TVE (NB III)–Dorogi FC (NB II), 13.00 (az első mérkőzésen: 1–4); MOL Fehérvár FC–Újpest FC, 17.30 (0–0);

Szombathelyi Haladás (NB II)–Budapest Honvéd, 18.00 (0–1); Kaposvári Rákóczi FC–Mezőkövesd Zsóry FC, 18.00 (1–2); ZTE FC–Lipót Pékség SE (NB III), 18.00 (1–3); Paksi FC–Pécsi MFC (NB III), 18.00 (2–1); Puskás Akadémia FC–Békéscsaba 1912 Előre, 18.00 (3–0); Dunaújváros (NB III)–MTK Budapest (NB II), 18.00 (0–3).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában