Helyi sport

2020.02.23. 20:20

SZESE Győr: győzelmek vérrel-verejtékkel

Mindkét győri csapat pályára lépett és győzelmet aratott az NB II-ben.

SZESE Győr–Budaörsi DSE-Emericus SE 3:2 (-19, 18, 26, -14, 17)

Győr, egyetemi edzőcsarnok, NB II-es női mérkőzés, 50 néző. V.: Őri, Prukner.

SZESE: Hirni, Lakatos R., Sinai, Juhász V., Orbán, Tóth L. Csere: Sas, Léhner-Vargán, Huber. Vezetőedző: Szamosi Balázs.

A vendégek 4–0-ás rohammal kezdtek, majd fordítottunk 7–4-re. Először 12–12-nél, majd 18–18-nál értek minket utol, majd át is vették a vezetést, s megnyerték az első szettet.

A másodikban mi kezdtünk négy ponttal, s az előnyünk folyamatosan hízott előbb öt, majd hét pontra, de 13-nál megtorpantunk. Három egységnél közelebb nem engedtük a vendégeket, sőt, ismét elléptünk, s újból visszaállítottuk a hét pontos különbséget, amit végig tartani tudtunk.

A harmadik játszmában is villámrajtot vettünk, 6–1 után azonban 8–8-nál egyenlített a Budaörs. Az adódó lehetőséggel nem éltek, így ismét elléptünk, s tartottuk előnyünket. A játszma végén 19-nél újból utolértek bennünket, s igazi ki-ki meccs alakult ki. Hol ők, hol mi vezettünk egy ponttal, de a kiélezett végjátékot mi bírtuk jobban, így fordítani tudtunk.

A negyedik szettben fáradni látszottak a mieink, így a cserék is lehetőséghez jutottak, ám a szoros kezdés után ellépett a Budaörs. Négy pontos vezetés után állva hagytak bennünket, s 17–9-nél már nyolc, 10–11-nél pedig már tíz pont volt a különbség a javukra, s magabiztosan húzták be a szettet.

A mindent eldöntő ötödik szettre újból a kezdősor állt pályára, s látszott a pályán, hogy nem akarjuk elengedni a győzelmet. A Budaörs öt győri után szerezte az első pontját, de 8–1-nél cseréltek térfelet a csapatok. Ez mint ha megfogott volna minket, ugyanis 12–12-nél egyenlítettek a vendégek, majd fordítottak is. A kiélezett végjátékban végül mi hittünk jobban a sikerben és 19–17-re megnyertük az alapszakasz utolsó szettjét, így hatodik helyen jutottunk a rájátszásba.

Szamosi Balázs: – Minden cseppet kiadtunk magunkból ezen a mérkőzésen, ami igazi hullámvasút volt. Voltunk nagyon magasan és nagyon mélyen, de a csapat lelki erejét mutatja, hogy vissza tudtunk jönni, s a végén mikor meccslabdánk volt, akkor meg tudtuk csinálni a pontunkat. Öt szettes meccsen fordítottunk, a negyedik szettben tudatosan pihentettem a játékosokat, mert láttam hogy fáradnak, és ez úgy tűnik bejött. A találkozó végén mi bírtuk jobban a mentális csatát és végre hittünk magunkban.

Zalaegerszegi TE RK–SZESE Győr 0:3 (24, 23, 23)

Zalaegerszeg, NB II-es férfimérkőzés, 50 néző. V.: Oláh B., Surányi.

SZESE: Falvay, Lengyel, Földes, Gyuris, Bellovicz, Csank, Bicskó (liberó). Csere: Sebestyén, Mészáros Á. Vezetőedző: Fehér Tibor.

Az első szettben végig fej fej mellett haladtak a felek, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, s a játékban rengeteg volt a technikai hiba. A támadójátékban is akadozott a gépezet, s a nyitások sem mindig ültek, így nem tudtunk ellépni, ám 24–24 után a csereként beálló 15 éves Sebestyén Márton két extra nyitásának köszönhetően befejeztük a játszmát.

A második játékrészben is hasonlóan alakult a kép: hol ők, hol mi vezettünk, de egyik csapat sem tudta lerázni ellenfelét, ám a kiélezett végjátékot mi bírtuk jobban idegekkel. Ebben nagy segítségére volt a csapatnak Mészáros Ábrahám, aki szintén csereként beállva jól avatkozott bele a mérkőzésbe.

A záró játszmában stabilizálódott a játékunk, bár hibák továbbra is akadtak. A szett végén 22–17-nél már elhittük, hogy megvan a mérkőzés, de az egerszegiek nem adták fel, s három pontot is ajándékoztunk nekik. Az izgalmas mérkőzést végül nekünk sikerült lezárnunk.

Fehér Tibor: – Sejtettem, hogy ilyen szoros mérkőzés lesz egy rendkívül erős Zalaegerszeg ellen. Szerencsére a cseréink jól szálltak be a mérkőzésbe, s Mészáros, Gyuris és Bicskó is jól teljesített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában