Helyi sport

2015.05.05. 09:17

SVSE-GYSEV - Több poszton élvezi a bizalmat Szabó László

Szabó László igazi jolly joker az SVSE-GYSEV csapatában: <br>bal oldali védőként, középpályásként és támadóként is szerepelt már a csapatban.

kisalfold.hu

A játékos azt mondja: bármelyik pozícióban is szerepel, igyekszik hozzátenni a csapat játékához és meghálálni a szakvezetés bizalmát. A tavaszi szezonban egyébként többször játszott eredményesen csereként is a mérkőzéseken.

– Úgy gondolom, hogy egy csapat nem csupán tizenegy emberből áll. Ha valamelyikünk csak csereként jut szóhoz, ugyanolyan maximális akarattal kell pályára lépnie, mint egy kezdőjátékosnak – mondja Szabó László. – Szerencsére nálunk ez mostanában kimondottan jól működik, többször is a cserék döntöttek a pontok sorsáról. Mint minden játékosnak, nekem is célom, hogy minél több percet töltsek a pályán, de mindig annyi idő alatt kell a maximumot nyújtani, amennyi idő a rendelkezésünkre áll.

Annak ellenére, hogy több poszton is bevethető játékos, úgy véli, támadóként érzi magát a legjobban.

– Világéletemben a támadások segítése volt a feladatom, elsősorban bal oldali csatárként szerepeltem a mérkőzéseken. Érdekes volt ezek után balhátvédként játszani, de ezt is meg kellett oldani. Ráadásul az SVSE-nél a két szélső védőnek határozott feladata, hogy segítsék a támadásokat, ezért ez a pozíció is szimpatikus számomra. Akármelyik poszton is kapok lehetőséget, igyekszem pluszt hozzátenni a játékhoz, megszolgálni a szakvezetés bizalmát.

A soproni futballista így tett legutóbb a Siófok ellen is. Ezúttal a középpályáról segítette csapatát a 3–1-es győzelem elérésében.

– A játékunk alapján megérdemelten nyertünk, a második félidőben sikerült mindaztmegvalósítanunk, amit elterveztünk – fogalmazott végül a soproni futballista.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában