Erősport

2019.10.03. 07:00

Sorra zsebeli be a rangos eredményeket a jánossomorjai erősember

Kurucz Kornél szeptember végén a rangos HSMA Erős Emberek Herkules League sorozat győztese lett.

Fotó: Prémium Média & Sport Management Zrt

Kuruck Kornél Jánossomorján él, alapozó edzéseit pedig a mosonmagyaróvári Botond Fitness-ben végzi. A sportágat 8 éve kezdte, erősember edzője pedig nem más mint Darázs Ádám. Legutóbb, szeptember végén Kornél állhatott a dobogó legfelső fokára a HSMA Erős Emberek Herkules League sorozat utolsó versenyén, amit Jánossomorján rendeztek meg.

Fotó: Prémium Média & Sport Management Zrt

„Ez a sorozat három versenyből állt a nyáron. Az első kettőt megnyertem, az utolsót harmadik lettem, így összesített pontszám alapján megnyertem a liga sorozatot. Így bejutottam a legjobb 12 közé, és jövő májusban indulhatok Győrben a HSMA abszolút OB döntőn” – mesélte Kornél a kisalfold.hu-nak, aki a különböző versenyszámokba is beavatott minket.

Fotó: Prémium Média & Sport Management Zrt.

„Az első szám kamionhúzás volt, a 8 tonnás járművet 20 méteren keresztül kellett húzni. A második szám vegyes nyomás :110 kilós rönknyomás, majd 75 kilós egykezes, a végén pedig 125 kilós rönk fej felé nyomása. A harmadik újra egy vegyes cipelős: 300 kilós lengősúly, utána két darab 150 kilós koffer 5 méterre majd vissza, majd újra a 300 kiló vissza a célba. A negyedik szám autó felhúzás ismétlésre, úgy 300 kiló volt a súly. Az utolsó szám egy 136 kiló golyót egy 122 centi magas állványon átrakni ötször, minél gyorsabban” – sorolta Kornél, aki a hétvégén Erdélyben versenyzett, ötödik lett a tíz legerősebb között.

Címkék#erősport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában