Egy napon debütáltak

2020.06.27. 12:23

Sopronból az osztrák bajnokság első osztályáig

Két egykori soproni futballista, Majnovics Martin és Borsos Filip együtt kezdték a pályafutásukat, s hétvégén egy napon mutatkoztak be az osztrák élvonalban.

Páder Vilmos

Borsos Filip és Majnovics Martin együtt mutatkoztak be az osztrák Mattersburg csapatában.

Mint a mesében, úgy kezdődött és eddig úgy is íródott eddig a két tehetséges soproni labdarúgó, Borsos Filip (20) és Majnovics Martin (19) pályafutása.

Borsos Filip és Majnovics Martin együtt mutatkoztak be az osztrák Mattersburg csapatában.

Közösen indultak el, egy hosszú, rögös úton, s már egész fiatalon tudták, hogy kitartás, alázat, szorgalom és sok-sok edzés nélkül nem lesz meg az áhított siker. Az SC Sopron utánpótlás-nevelő egyesületénél kezdték a pályafutásukat és hosszú éveken keresztül erősítették ott a különböző korosztályokat.

Mindketten megkapták azt az alapot, ami aztán az osztrák Bundesligáig repítette őket. Martin 2014-ben, Filip 2015-ben igazolt az ausztriai Mattersburghoz.

Érdekesség, hogy így a Borsos família harmadik generációja is révbe ért, ugyanis a nagypapa az SVSE kiváló labdarúgója volt, az édesapa pedig az SLC NB I-es labdarúgó csapatából indult és Malajzián keresztül Szingapúron át az osztrák egykori élvonalbeli Wiener Neustadt csapatáig jutott.

A hétvégén Martin és Filip csereként beállva debütáltak a Mattersburg 1–1-es döntetlennel végződő Altach elleni összecsapásán.

„Büszkék vagyunk és nagyon örülünk, hogy a két egykori SC Sopron játékos bemutatkozhatott az osztrák első osztályban. Gratulálunk, hogy eljutottak idáig és persze további sikereket kívánunk nekik. A pályafutásukat hűen tükrözi a régi szlogenünk: A ti utatok a mi célunk” – említette Csiszár Ákos, az SC Sopron elnöke.

Pinezits Máté, az SC Sopron egykori edzője, jelenleg az MTK, júliustól a Honvéd utánpótlás-nevelője még Sopronból ismeri a két tehetséges futballistát.

„A legelső „gengszterek” voltak, igazi nagy tehetségek. Ritka, hogy egy csapatban, egy napon mutatkozhat be két olyan játékos, akiknek egy országból, egy városból, egy utánpótlásklubból indult a karrierje. Örülök a sikerüknek és ezúton azt üzenem nekik: Ha tudod, hogy mit érsz, menj és küzdj meg azért, ami jár!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában