Rendezi tartozásait a Foton

Fűzy András, a győri női csapat többségi tulajdonosa szerint jövő hétfőn igazolják, hogy rendezték a tartozásaikat.

Fűzy András, a győri női csapat többségi tulajdonosa szerint jövő hétfőn igazolják, hogy rendezték a tartozásaikat. Foton Győr néven neveztek a következő bajnokságra. A tulajdonosi szerkezetben változás várható.
Az elmúlt bajnokságban Rába Quelle Veritas Foton néven szerepelt Győr élvonalbeli női csapata. Júniusban bejelentették, hogy a következő szezonnak már nem ezen a néven és új tulajdonosi szerkezetben vág neki a gárda. Az évzárón Szijjártó Péter, a klub társadalmi elnöke elmondta: a magyar gazdaság egyik legjelentősebb szereplőjének segítségével arra törekednek, hogy az ETO-család tagjai lehessenek. A közvélemény úgy tudja, Tarsoly Csaba vásárolt üzletrészt a kosárlabda kft.-ben.

Ezzel kapcsolatban Klement Tibor, a Győri ETO FC Kft. ügyvezetője a Kisalföld érdeklődésére elmondta: „Az elmúlt időszakban nem történt érdemi változás, vagyis az ETO FC Kft. nem tulajdonosa a női kosárlabdacsapatot működtető kft.-nek.”

Időközben olyan hírek láttak napvilágot, hogy a győri egyesület tartozik Rima Margeviciute-nak. A litván center az együttes egyik legjobb játékosának számított az elmúlt szezonban, ám már távozott Győrből. A játékost képviselő menedzseriroda munkatársát többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült utolérni.

Megkerestük Nyíri Dezsőt, a Női Hivatásos Kosárlabda Liga elnökét az üggyel kapcsolatban. Ő elmondta: nem tud arról, hogy tartozásai miatt feljelentették volna a győri klubot. Az viszont igaz, a győrieket felszólították, hogy adják be azt a dokumentumot, amellyel igazolják: elszámoltak a játékossal. Mindez kétféle módon történhet: vagy kifizetik, vagy megegyeznek vele a tartozás átütemezéséről. A határidő hétfőn jár le.

A győri egyesület többségi tulajdonosa, Fűzy András így vélekedik a történtekről: „A liga hiánypótlásra kötelezett bennünket. Nem csak Margeviciutéről van szó, hanem a többi játékosról is. Úgy gondolom, hogy tartani tudjuk a hétfői határidőt, minden rendben lesz. Beszereztük a szükséges aláírásokat, ami nem volt könnyű, hiszen a játékosok szerte az országban vannak, sőt, valaki Görögországban nyaral. Birtokunkban van a litván center menedzserének az aláírása is. Vele volt némi számlázási vitánk, de mindez már a múlté. Június harmincadikán járt le a nevezési határidő.”

Fűzy András hozzátette: egyelőre Foton Győr néven neveztek a bajnokságra, a napokban kezdtek el tárgyalni egy újabb névadó szponzorral. Ami biztos: a Foton az eddiginél is nagyobb összeggel támogatja az egyesületet. A tulajdonosi szerkezetben is változás várható. Mindez azonban egy hosszabb folyamat, amely valószínű, augusztus közepére zárul le.