Helyi sport

2018.09.19. 09:31

Ökölvívás - Újoncként lett bajnok

Gyöngyösön rendezték meg a junior magyar bajnokságot, melyen a győri Patent-Gladiátor Akadémia versenyzői egy első és egy második helyet szereztek.

kisalfold.hu

A győzelem a női 75 kilóban induló Varga Boglárka nevéhez fűződik, aki újoncként tudott nyerni. A közelmúltban az evezésből „nyergelt át" az ökölvívásra s messze túlszárnyalta a várakozásokat. Nagy Zoltán, a győriek vezetőedzője előzetesen úgy fogalmazott: Bogi a döntőig menetelhet, ha a lámpalázat is képes lesz le-

gyűrni.


Nos, le tudta gyűrni, az edző szerint végig nagyon jól bokszolt, így már biztos utazónak számít az Európa-bajnokságra.


Az ezüstérem Horváth Krisztián nyakába került. Ő elsőéves juniorként az 52 kilósok között jutott el a fináléig, ahol szoros meccsen maradt alul. Az EB-re készülő válogatottkeretben így is helyet kapott.


Ami a többieket illeti, Jónás Dominik nem tudta hozni a súlyt – 96 kg-ról kellett volna lemenni 80 kg-ra, ebben dietetikus is segítette a sportolót –, a mérlegelésnél azonban négy dekával túllépte a súlyhatárt, így nem bokszolhatott.


Takács Péter 75 kilóban jóval erősebb ellenféltől kapott ki döntő fölénnyel, míg Walczer Tamás 54 kilóban ugyanazzal szemben maradt alul, akitől korábban a diákolimpián is kikapott.


Nagy Zoltán összességében elmondta: nem elégedett tanítványai teljesítményével, sokkal jobb eredményt várt az országos bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában