Helyi sport

2019.05.03. 23:32

Női kosárlabda NB I - Negyedik az UNI Győr

kisalfold.hu

ZTE–CMB Cargo-UNI Győr 80–60 (21–21, 21–10, 15–15, 23–14)

Zalaegerszeg, női NB I, a 3. helyért, 3. mérkőzés, 500 néző. V.: Papp, Praksch, Söjtöry.


ZTE: KOIZAR 16/6, PUSZTAI 15/9, MALTSI 17/6, BOONSTRA 10/6, PARKER 10. Cs.: HORTI 10, Szalay 2, Kovács G., Benke, Preisinger. Edző: Gáspár Dávid.


UNI Győr: Mandic 2, Czank, RAKSÁNYI 11/6, SPANOU 22/9, GRAY 21. Cs.: Krnjic, Nagy D. 2, Varga Zs., Török Á. 2, Szabó P., Biczó. Edző: Milos Pavlovic.


A párharc végeredménye: 3–1 a ZTE javára.


Kiegyenlített játékot hozott az első negyed, hol egyik, hol másik csapat vezetett, így összességében tíz perc után igazságos döntetlen állt az eredményjelzőn. A második szakaszban előbb öt ponttal léptek el a hazaiak, majd 38–28-nál már tíz pont volt a különbség. A fordulást követően állandósult a különbség, hol tíz ponton belül voltak a győriek, hol visszaállt a szünetbeli „távolság".  A zárófelvonásban vészesen fogyott az idő,

a győri hátrány azonban nem csökkent, Milos Pavlovic 70–58-nál még megpróbálkozott egy időkéréssel, de a hátralévő kevesebb mint négy percben már nem jött a fordulat.


A győri csapat a szezon során végig hullámzóan teljesített, az alapszakasz hatodik helye után nagy fegyvertény volt a legutóbbi két szezonban döntős, tavaly Magyar Kupa-győztes Szekszárd legyőzése a negyeddöntőben, ennél többre azonban nem futotta erejéből.


Milos Pavlovic: – Jól kezdtünk, de a második negyedben volt egy pár perc rossz szakaszunk, amivel esélyt adtunk a hazaiaknak, hogy előnyhöz jussanak. Ezután nagy üldözésbe kezdtünk, de ez mindig hordoz magában veszélyeket. Ráadásul a ZTE megint nagyon jól játszott, s megérdemelten győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában