Helyi sport

2019.01.13. 19:57

Női kosárlabda NB I - Miskolcon nyert a címvédő Sopron Basket

A címvédő Sopron Basket vendégként 14 ponttal legyőzte a DVTK-t a női kosárlabda NB I vasárnapi játéknapjának első összecsapásán.

DVTK–Sopron Basket 58–72 (13–21, 17–23, 16–13, 12–15)

Miskolc, NB I-es női mérkőzés, 1000 néző. V.: Cziffra, Kapitány, Tóth C.


DVTK: MEDGYESSY 13/3, Kányási, Walker 11, Skorics 6, Mokango 6. Cs.: PUTNINA 7/3, ZELE 8/6, Kiss A. 1, Szabó F. 4, Katona 2. Edző: Cziczás László.


Sopron: TURNER 15, CASAS 9/3, Czukor 4, CRVENDAKICS 13/3, ZAHUI 17. Cs.: Fegyverneky 2 DUPREE 10, Dubei 2. Edző: Roberto Íniguez.


A bajnoki csúcsrangadó elején váltott vezetéssel fej fej mellett haladtak a felek. A nyitónegyed közepén aztán ellépett a Sopron.


A második etapban a büntetőket jól dobó, s szervezetten védekező Sopron előnye egyre nőtt, Turner és Dupree jóvoltából volt már 19 pont is a különbség. Biztos, 14 pontos vezetéssel térhetett pihenőre a Sopron.

Crvendakics és Dupree egy-egy duplával jelezte: szeretné gyorsan „lerendezni" a rangadót a Sopron, ám a  szakasz közepén megtört a lendület, hiába kért időt Íniguez. Aztán Zahui átlendítette a holtponton a bajnokot, amely 11 ponttal vezetett a befejező negyed előtt.


Ezt a palánk alatt rendre ügyesen megjátszott Zahui kosaraira építve 6–0-val indították a zöld-sárgák, előnyük 17 pontosra nőtt. A szakasz közepén még közelebb jött a szívósan küzdő hazai csapat, ám bő 2 perccel a befejezése előtt Casas triplájával eldőlt a meccs. Egyik legnagyobb riválisa otthonában is megőrizte bajnoki veretlenségét a Sopron.


Roberto Íniguez: – Gratulálok a Miskolcnak, nem egyszerű egy ilyen első félidő után folytatni a játékot. A legtöbb csapat feladná, ők azonban küzdöttek tovább, és számomra ez az igazi értékmérője egy csapatnak. Ami minket illet, vannak nehézségeink, kemény menetben vagyunk. Szünet után nem úgy játszottunk, ahogy szoktunk, túlságosan is az eredményre figyeltünk, de nincs gond, ebből is tanulni kell, a mérkőzést a nagyon jó első félidőnkkel nyertük meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában