Helyi sport

2019.04.23. 22:58

Női kosárlabda NB I - Elvesztette az elődöntőt a győri csapat

A DVTK saját közönsége előtt 14 ponttal legyőzte a Győrt a női kosárlabda NB I elődöntőjének harmadik, keddi mérkőzésén, így 2-1-re megnyerte a párharcot és fináléba jutott, ahol a címvédő Sopronnal találkozik.

kisalfold.hu

DVTK–CMB Cargo-UNI Győr 75–61 (24–15, 19–16, 17–13, 15–17)

Miskolc, női NB I, elődöntő, 3. mérkőzés, 1500 néző. V.: Cziffra, Győrffy, Ádám.


DVTK: MEDGYESSY 16/3, WALKER-KIMBROUGH 11/3, Zele 10, Skoric 5/3, MOKANGO 23. Cs.: Putnina 8, Kiss A., Szabó F. 2, Szűcs R., Kányási. Edző: Cziczás László.


UNI Győr: Mandic 6, Raksányi 8/3, Török Á. 3/3, SPANOU 10/6, GRAY 16/3. Cs.: Czank 3/3, KRNJIC 11, Nagy D. 2, Varga Zs. 2. Edző: Milos Pavlovic.


A párharc végeredménye: 2–1 a DVTK javára.


A hazai csapat kezdett jobban, 7–2-re, majd 11–5-re s vezetett. Ennél az állásnál a 4. perc végén Milos Pavlovic időt is kért. Továbbra is a DVTK volt jobb, alig rontott dobást, így több mint tíz pontra nőtt a győri hátrány (19–7). A szakasz végére kilencre felzárkóztak a kisalföldiek (24–15).


A második tíz percet sem kezdték jól, két hazai kosár után ismét időt kért Milos Pavlovic. Gray kosár plusz büntetőjével megint közeledett ellenfeléhez az UNI, de jelentősen nem tudott felzárkózni, a nagyszünetre ráadásul megint a lélektani tízpontos határon túlra került (43–31).


A fordulást követően állandósult a 10–12 pont körüli különbség, majd a zárószakasz előtt már 56–40 volt a DVTK javára. A győri meccsen a mínusz 17 pontról is vissza tudtak jönni a zöld-fehérek, most viszont nem úgy festett, hogy ez sikerül. Főleg, hogy a negyedik negyed elején Gray ellen fújtak sportszerűtlent. Ezt is kihasználva húsz pontra kerültünk a diósgyőriektől (68–48). Érthető volt Milos Pavlovic időkérése.


 Négy perccel a vége előtt egy 10–2-es rohammal felcsillant a halvány remény, a hazaiak edzője is kikérte idejét (70–58). Czank egy triplával tovább faragott a hátrányból, de Medgyessy is betalált kintről, ami után jött a látogatók időkérése (73–61).


Kockáztatni kellett, a triplakísérletek viszont nem jöttek be, így végül vereséget szenvedett a győri alakulat, ami azt jelenti, hogy a ZTE-vel a bronzéremért küzdhetnek a folytatásban.


Milos Pavlovic: – Gratulálok ellenfelünknek, megérdemelten jutott a döntőbe. Összességében nekünk sincs okunk a panaszra, ahogyan a szezon indult, ahhoz képest dicséretes, hogy itt voltunk az elődöntőben. A szezonnak még nincs vége, szeretnénk a bronzérmet megszerezni. Ezen a meccsen a DVTK jobban játszott, a Medgyessy–Mokango kapcsolatot nem nagyon tudtuk megakadályozni, s kicsit későn kezdtünk hajrázni.


Raksányi Krisztina: – A DVTK döntőbe jutása megérdemelt, ezen a meccsen az ő akaratuk érvényesült. Sajnos nekünk nem ültek a dobásaink, hiába küzdöttünk-harcoltunk, most ennyire futotta az erőnkből. Nincs okunk a szégyenkezésre, hiszen három meccsre kényszerítettük a miskolciakat. Ahhoz képest, akár egy hónapja is, ahol tartottunk, nagy szó, hogy még megnyerhetjük a bronzérmet.

A további program

Bronzmérkőzés (a párharc az egyik fél két győzelméig tart): április 27., szombat, 18 óra; május 1., szerda, 18 óra; május 4., szombat, 18 óra (ha szükséges).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában