Sopron Basket

2019.11.06. 21:57

Női kosárlabda Euroliga – Rossz hajrá után soproni vereség Lyonban

Az elmúlt idényben negyedik Sopron Basket az utolsó perceket elrontva 62-59-re kikapott a francia Lyon vendégeként szerdán a női kosárlabda Euroliga negyedik fordulójában.

kisalfold.hu

Fotó: MAGASI

Eredmény, B csoport, 4. forduló:

Lyon (francia)-Sopron Basket 62-59 (7-16, 8-15, 18-12, 29-16)

A magyar csapat legjobb dobói: Crvendakic 18, Brooks 13, Határ 11

A soproniak a nyitányon a francia BLMA vendégeként, majd hazai pályán a török Fenerbahce ellen is nyertek, a múlt héten viszont kikaptak Gironában. Az 1/2-es győzelmi mérlegnél tartó Lyon újoncként szerepel az Euroligában, miután 2017 óta az NBA-sztár Tony Parker klubelnökként alaposan felfuttatta a kiscsapatot. A francia bajnok két erőssége az idén Európa-bajnoki ezüstérmes és a WNBA-ben is remeklő Marine Johannes, valamint az izraeli-amerikai Alysha Clark, aki tavaly WNBA-bajnok lett a Seattle Stormmal. A szerdai meccsen Gáspár Dávid vezetőedző együttese jól kezdett, az első negyedben csak hét pontot kapott, és a folytatásban is érvényesült az akarata. A második félidőt 31-15-ös vezetésről kezdte a magyar bajnok, ám kiengedett, így előnye fokozatosan csökkent. Két és fél perccel a vége előtt már csak 58-57-re vezetett a Sopron. Az utolsó percre egyenlített a Lyon, sőt, fordított is 39 másodperccel a végső dudaszó előtt, és innen már nem tudott visszajönni a magyar együttes. A Sopron november 28-án a lengyel Gdyniát fogadja.

Korábban írtuk:

Szerdán este 8 órától a francia bajnok Lion DLC Asvel otthonában lép pályára a Sopron női együttese az Euroligában.

Gáspár Dávid tanítványai a sorozatot francia földön kezdték, s a Montpellier otthonában sikerrel jártak.

A Lyon két hete saját pályáján fölényes, 89-67-es győzelmet aratott az ellen a Girona ellen, amely az előző fordulóban legyőzte a Sopront. A magyar bajnok a múlt heti spanyolországi meccsen nemcsak veretlenségét, hanem a második negyed közepén megsérülő irányítóját, Briann January-t is elveszítette, sőt a hétvégi, zalaegerszegi bajnokit az amerikai játékmester mellett kisebb sérülés miatt a szerb magasbedobó, Jelena Brooks is kihagyta.

Gáspár Dávid a mai riválissal kapcsolatban elmondta, a francia nemzeti együttesben szereplő kosarasok mellett meglehetősen sok légióst, belga, brazil, kanadai válogatottat és amerikai játékost is foglalkoztató csapat a Lyon. A Sopron edzője szerint a francia bajnok még Euroliga-szinten is top csapat, rendkívül erős támadó potenciállal. Ahhoz, hogy esély legyen egy jó eredmény elérésére, első lépésben alacsony pontszámon kell tartani ezt az ellenfelet, s nem szabad engedni, hogy könnyű kosarakat szerezzen. Egy esetleges bravúrhoz természetesen hatékony támadójátékra is szükség lenne. Ennek kapcsán azért van bőven bizonytalanság Gáspár Dávidban, elsősorban azért, mert az valószínűleg csak közvetlenül a találkozó előtt derül ki, hogy a sérülések miatt milyen kerettel léphet majd pályára a Sopron Lyonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában