bajnoki

2020.09.16. 07:55

Női kézilabda NB I – az Audi ETO idegenben ütötte ki a Szombathelyt, egy gólos mosonmagyaróvári győzelem – videó

Az Audi ETO Szombathelyen, a Mosonmagyaróvár hazai pályán folytatta a bajnokságot.

kisalfold.hu

21.31 – Ismét egy góllal győzött a Mosonmagyaróvár

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az első hazai bajnoki győzelmére készült ebben az idényben. Viszont mindenki tudta, hogy a Váci NKSE ellen nagyon meg kell majd küzdeni a bajnoki pontokért. Szerda késő délután pontosan ezek történtek meg az UFM Arénában, ahol az MKC óriási csatában folytatta, az egy gólos győzelmi sorozatát.

Motherson-Mosonmagyaróvár -Váci NKSE 28-27 (15-11)

NB I bajnoki mérkőzés – 4. forduló, 2020 szeptember 16. szerda 18.30 óra – Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 850 néző, Vezette: Őri Erika – Pozdena Erika

Mosonmagyaróvár: HERCZEG 1 – Katona 1, TÓTH E. 7 (2), Kovács P. 3, Horváth B. 2, SZARKOVÁ 5, Hajtai 1. Csere: Gyimesi, Lancz 3, Tilinger 3, Stranigg Zs., Sirián 1, Hudák 1, Domokos. Edző: Gyurka János.

Vác: Triffa – Diószegi 5, HÁMORI 5, Helembai F. 2, Lakatos R. 2, Kácsor 4, RADOSAVLJEVIC 6. Csere: BUKOVSZKY (kapus), Szabó Laura 2, Szeberényi, Kuczora 1, Grosch. Edző: Szilágyi Zoltán.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc

Hétméteresek: 4/2, ill. 1/0

A mérkőzés tétje az első perctől kezdve érződött a két csapaton, mert egyrészt óriási iramot diktáltak, másrészt egy kicsit idegesen kezdtek. A játékrész első fele kiegyenlített játékot hozott, amelyben a Vác elsősorban a szélekről, a hazai gárda pedig átlövések után volt eredményes. Negyedóra után rendezettebb lett az MKC védekezése és ez előbb egy-két gólos előnyt jelentett a vendéglátóknak. A játékrész hajráját pedig kimondottan jól kapta el a mosonmagyaróvári csapat, és sikerült ezen a találkozón jelentősnek mondható előnnyel pihenőre térnie a szüneten.

A második félidőt kapus góllal nyitotta az MKC, de igazán ekkor sem gondolt senki nyugalmas félidőre, hiszen az nagyon ritka az UFM Arénában. A váciak fel is vették a kesztyűt és szépen szorgalmasan előbb látótávolságba kerültek, majd egyenlíteniük is sikerült. Nagyon ügyes védésekkel szállt be a játékba a Triffa Ágnest váltó fiatal kapus Bukovszky Anna és a vendégek továbbra is sokat foglalkoztatták a gólerősen kézilabdázó szélsőket. Négy perccel a találkozó előtt 25 – 25 – ös állást mutatott az eredményjelző és teljesen nyílt volt a találkozó végkimenetele. Az MKC-nak sikerült egy gólos előnyt kiharcolnia, így az utolsó percben úgy támadhatott, hogy ha gólt szerez, akkor megnyeri a mérkőzést. A csapatkapitány Tilinger Tamarának pedig sikerült a hálóba találnia, amire már csak egy góllal tudott válaszolni a Vác.

Újabb egy gólos győzelmet aratott tehát a Motherson-Mosonmagyaróvár, ismét egy komoly riválisát legyőzve. Ez pedig nem lehet véletlen…

Gyurka János: – Az első hazai győzelem megszerzése mindig nagyon nehéz és ez most is így volt a kiválóan küzdő, kevés hibával játszó váci csapat ellen. Az első harminc perceben dinamikusak voltunk, megpróbáltuk elfárasztani az ellenfelünket. A folytatásban viszont statikus lett a játékunk és nagyon meg kellett küzdenünk a győzelemért, amelyhez leginkább a ma igazi vezér szerepet vállaló Tóth Eszter segített hozzá.

Szilágyi Zoltán: – Óriási csatát hozott ez a találkozó, amiért mindkét csapat dicséretet érdemel. Az első félidőben nem voltunk elég pontosak, viszont az erőnket mutatja, hogy a második harminc percben fel tudtunk állni és egyenlítettünk. A véghajrában is volt esélyünk a pontszerzésre, akkor már apróságok döntöttek, amelyek most a hazai csapatnak kedveztek.

20.30 – Lajta-parti siker óriási küzdelemben

Motherson Mosonmagyaróvári KC–Váci NKSE 28–27 (15–11)

19.53 – Sima győri győzelem Vas megyében

Szombathelyi KKA–Győri Audi ETO KC 22–43 (10–24)

6–6-ig, az első 13 percben fej fej mellett haladtak a csapatok, majd az ETO egy 18–4-es sorozattal 24–10-re elhúzott a szünetig. Aligha meglepetés, hogy a különbség a folytatásban sem csökkent a felek között, a győriek végül a nyolcszor eredményes Estelle Nze-Minko vezérletével 43 gólt szerezve nyertek (43–22). A vendégeknél Lukács Viktória, Veronica Kristiansen és Kari Brattset is húsz percnél kevesebbet töltött a pályán, Fodor Csenge ellenben végigjátszotta a meccset. A kapuban Laura Glauser és Silje Solberg egy-egy félidőt kapott Danyi Gábortól.

Danyi Gábor: – Magabiztos produkciót nyújtottunk, minden percet próbáltunk felhaszálni arra, hogy arra a periódusra, amiben vagyunk, felkészüljünk. Volt lehetőségünk gyakorolni különböző védekezési és támadási variációkat, illetve akik Moszkvában kevesebb lehetőséget kaptak, most többet tudtak játszani. Hasznos mérkőzés volt, ami után pozitív az érzetünk.

Korábban – Szombathely-Audi ETO – élő videós közvetítés

Motherson-Mosonmagyaróvár-Vác – élő videós közvetítés

 

Előzetes – Szerdán eset fél 7 órakor a Motherson-Mosonmagyaróvár rangadón fogadja a Vác együttesét. A győztes lépéselőnyre tesz szert a riválisával szemben. A hazaiak két bravúros idegenbeli győzelemmel – és hazai környezetben az FTC ellen egy jó félidővel – a hátuk mögött lépnek pályára.

„A váciak az igazán kellemetlen ellenfelek közé tartoznak, hiszen összeszokott csapat, technikailag képzett játékosokkal, akik nagyon kevés hibával vezetik végig a támadásaikat – mondta a mérkőzés felvezetéseként Gyurka János. – Nekünk a saját játékunkat kell játszanunk ellenük, azt a sok futásra, feszes tempóra épülő kézilabdát, amit eddig is produkáltunk. Ebben pedig döntő tényező lesz, hogy nem szabad hibáznunk, minimálisra kell csökkentenünk a technikai rontásokat, az eladott labdák számát. Fizikálisan rendben vagyunk.”

Szombathelyen az ETO

Az Audi-ETO szerdán este 6 órakor a Szombathelyi KKA vendége lesz. Danyi Gábor vezetőedző elmondta: a BL-mérkőzés, az utazás és a karantén után nem vár egyszerű és látványos mérkőzést, de reméli, a papírformának megfelelően azért biztosan begyűjtik a két pontot. Faluvégi Dorottya és Puhalák Szidónia még nem áll rendelkezésre.

Lukács Viktória nyilatkozata a mérkőzés előtt:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában