Helyi sport

2019.09.06. 09:22

Női kézilabda NB I - Nyert az Audi ETO, alul maradt a Mosonmagyaróvár - kitüntetést kapott Herczeg Lili - fotók

A Mosonmagyaróvár mindössze egy góllal kapott ki.

kisalfold.hu

Győri Audi ETO KC-Szent István SE 33-22 (17-10)

Motherson-Mosonmagyaróvár - Váci NKSE 28-29 (15-15)


A címvédő Győr és az FTC is magabiztos győzelmet aratott házigazdaként a női kézilabda NB I pénteki játéknapján. A győriek 11 góllal bizonyultak jobbnak a Szent István csapatánál, míg a ferencvárosiak visszafogottabb második félidőt követően is nyolcgólos különbséggel kerekedtek a kisvárdai együttes fölé.


A Motherson-Mosonmagyaróvár – Váci NKSE mérkőzés előtt Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj Sport tagozat kitüntetését adta át Herczeg Lilinek.

 

Női kézilabda NB I - Mosonmagyaróvár-Vác - Fotók: H. Baranyai Edina

 

Herczeg Lili, a junior kézilabda EB alkalmából kapusként vezéregyénisége volt a magyar válogatottnak, aki a mérkőzések mindegyikén kimagasló teljesítményt nyújtott, - négy alkalommal lett a mérkőzés legjobbja - védéseivel a kritikus pillanatokban is lendületet adott a csapatnak, jelentős mértékben köszönhető neki, hogy Magyarország megnyerte az Európa Bajnokságot. A Mosonmagyaróvári KC játékosaként megyénk számára is dicsőséget szerzett.

Motherson-Mosonmagyaróvár – Váci NKSE 28-29 (15-15)

Mosonmagyaróvár, NB I. női kézilabda mérkőzés, 1100 néző. V.: Bócz, Wiedemann.

 

MKC: Herczeg L. - Domokos, Hudák 4, Hajtai 4, Horváth B., De Souza 5 (3), Holesová 2, Csere: Dányi (kapus), POPA 6, Katona F. 2, KELLERMANN D. 3, Lancz 2, Bardi, Szalai Zs. Edző: Bognár Róbert

 

Vác: Arenhart - Diószegi 4, Hámori 2, Lakatos R. 2, Helembai F. 3, KÁCSOR 8 (2), RADOSZAVLJEVICS 6, Csere: Bukovszky, Hadfi (kapusok), KUCZORA 3, Paróczy 1, Szabó K., Kovács N., Edző: Szilágyi Zoltán.   

 

Hétméteresek: 4/3, illetve 2/2. Kiállítások: 6, illetve 10 perc.

 

Telt ház várta a Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabda csapatát az UFM Arénában, ahol Dr. Árvay István város polgármestere végezte el a kezdődobást. Több fordulat jellemezte a mérkőzés első félidejének elejét, hiszen előbb az MKC, majd a Vác vezetett három góllal és ezeknek a hármas sorozatoknak csak 9 – 9 – es döntetlen után lett vége. A továbbiakban már csak egy – két góllal tudtak ellépni egymástól a csapatok. Így az izgalmas és magas színvonalú első harminc perc után a döntetlen eredmény teljes mértékben igazságos volt.

 

Fotók


A második játérész kezdete előtt Szilágyi Zoltán kapott sárga lapot, mert későn érkezett vissza a pályára, de az első percekben kiderült, hogy inkább az MKC maradt az öltözőben. Ezt pedig két gyors kontra góllal büntette a szerb szélső Radoszavljevics és az ekkor megszerzett előnyét szinte végig tartani is tudta a második félidőben. A vendégek világbajnok kapusa is sokkal jobban védett, mint a mérkőzés elején, az MKC azonban mégis többször is vissza tudta küzdeni magát a mérkőzésbe. Az utolsó mosonmagyaróvári támadás pedig esélyt is adott az egyenlítésre, de azt nem sikerült gólra váltani. Drámai végjátékban tudott győzni tehát a vendégcsapat, a nagy akarattal kézilabdázó, viszont a megszokottnál kicsit gyengébben védekező mosonmagyaróvári csapat ellen.     

 

Bognár Róbert: - Csalódott vagyok és biztosan szükséges lesz vagy három nap, hogy kiheverjem ezt a verséget. Úgy érzem, hogy elsősorban azért tudott győzni ellenünk a Vác, mert igaz fiatal gárda, de az élvonalban sokkal rutinosabb a mi keretünknél. Az idén talán több gól van a csapatunkban támadásban, de a védekezésünk még nem állt úgy össze, mint az előző bajnokság végén.


Szilágyi Zoltán: - Egy nagyon jól felkészített és jól is játszó mosonmagyaróvári csapat ellen sikerült győznünk. Többször volt a kezünkben a mérkőzés, de nem tudtuk lezárni és így a végén még egy kis szerencsénk is volt. Őszintén remélem, hogy azért mert jó csapat vagyunk, de az is biztos, hogy a terveink megvalósításához többet kell nyújtanunk.

Korábban írtuk


Kövesse az eredményeket!


Előzetes - Pénteken 18 órakor a női NB I 2. fordulójában a címvédő Audi-ETO az újonc Szent István SE gárdáját fogadja az Audi-arénában, míg a Motherson-Mosonmagyaróvár ugyancsak péntek este hatkor az UFM-arénában a Vácot látja vendégül.


A győriekre a Siófok elleni rangadó után a papírforma alapján könnyebb feladat vár.

Az első meccsen mutatott teljesítményünk elmaradt a várttól, az viszont mindenképpen pozitívum, hogy ilyen játékkal is nyerni tudtunk ilyen erősségű ellenféllel szemben. Mi most nem azt nézzük, hogy a feljutó csapattal mérkőzünk, a legfontosabb, hogy a játék minden elemében előrelépjünk, ez pedig csak úgy lehetséges, ha maximálisan koncentrálva állunk neki a meccsnek"

– mondta Danyi Gábor, az Audi-ETO vezetőedzője, aki hozzátette: a keret a vasárnapihoz képest nem változik, a sérültek visszatérését nem siettetik.


Az MKC Fehérváron közel állt a pontszerzéshez, de a hajrában végül alulmaradt. Most is nehéz feladat vár a csapatra.

A Vác erős és egységes csapat, tehát nagyon kellemetlen ellenfél. A csapat magja már hosszú ideje játszik együtt, jól ismerik egymás gondolatait. Éppen ezért kiszámítható is a játékuk, és mi erre nagyon alaposan fel is készülünk. Azt gondolom, hét-nyolc játékosunk jó teljesítményével itthon tudjuk tartani a két bajnoki pontot. A hazai pálya minden előnyét szeretnénk kihasználni és ebben számunkra óriási segítséget jelentenek a szurkolóink. Megsokszorozzák a játékosaink erejét és komoly nyomást tesznek az ellenfélre is"

– mondta dr. Hoffmann László, az MKC szakmai igazgatója, aki elmondta: remélik, Tilinger Tamara combhúzódása rövid időn belül rendbe jön, a lábfejsérüléssel bajlódó Katona Flóra pedig csütörtökön már edzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában