kézilabda

2019.09.20. 08:57

Női kézilabda NB I- Mosonmagyaróváron nyert az Érd – fotók

A találkozó kezdődobását dr. Csókay András idegsebész végezte el, aki augusztus elején egy bangladesi sziámi ikerpárt választott szét sikeresen.

kisalfold.hu

Fotó: H. Baranyai Edina

Fotó: H. BARANYAI EDINA

Motherson-Mosonmagyaróvár – Érd 22-29 (9-11)

Mosonmagyaróvár, NB I. női kézilabda mérkőzés, 1000 néző.

V.: Bacs, Bóna.

Mosonmagyaróvár: Dányi – Katona 5 (2), Popa, Hudák 1, HORVÁTH B. 3, De Souza 4 (3), Holesová. Csere: Ferenczi, Herczeg (kapusok), Hajtai 1, Kellermann D., LANCZ 6 (3), Szalai Zs., Domokos, Bardi 2. Edző: Bognár Róbert.

Érd: JANURIK – Nascimento, KISS N. 3, TÓTH G. 9, Szabó L. 2, JERABKOVÁ 7 (2), Shatzl Natalie 1. Csere: Foggea (kapus), Kovacevic 3, Lavko 1, Kisfaludy 1, Bízik R. 3, Termány. Edző: Szabó Edina.

Hétméteresek: 7/5, illetve 2/2. Kiállítások: 8, illetve 10 perc.

A Motherson-Mosonmagyaróvár játékosainak fényképeivel feldíszített UFM Aréna várta a csapatokat az Érd elleni bajnoki találkozón. A kezdődobást pedig a világhírű idegsebész, Mosonmagyaróvár Pro Urbe díjasa, Dr. Csókay András végezte el.

A megszokott telt ház is megvolt, de mégis valahogy mégis nagyon nehezen indult a találkozó, tulajdonképpen mindkét gárda számára. A mérkőzés első negyedórájában szinte több volt a két perces kiállítás, mint a gól. Végig a vendégek vezettek, de a sok cserével próbálkozó MKC elérte a találkozó előtt megfogalmazott célját és mindvégig három gólos különbségen belül maradt. Az viszont egyértelműen látszott, hogy egy sokkal több tűz és hit kell ahhoz, hogy fordulatot hozzon ez a mérkőzés.

A második félidőt azonban ismét rosszul, két elhibázott hétméteressel kezdte a mosonmagyaróvári gárda. A vendégek így növelni tudták az előnyüket és a támadásoknál már eléggé elbizonytalanodó MKC ezt már nem tudta ledolgozni. Bognár Róbert próbált szerkezetet váltani, de ezen a találkozón nagyon kevesen teljesítettek jól a hazai csapatban. Nem sikerült tehát megtalálni azt az összetételt, amely meg tudta volna szorítani az egyre magabiztosabban kézilabdázó Érdet. A mérkőzés hajrájában pályára küldött fiatalok most igyekeztek, de a számukra még túl nagy feladat volt ez az ellenfél. Ennek ellenére nem ők okoztak csalódást…….

Bognár Róbert: – Ezen a találkozón sajnos kiderült, hogy csak én, a szurkolók és mindössze egy- két játékos hitte el, hogy mi valóban le tudjuk győzni az Érdet. Ez pedig nagyon kevés egy ilyen tudású és kiváló fizikai adottságokkal rendelkező csapat ellen. Gratulálok tehát Szabó Edinának és a csapatának, akik teljesen megérdemelten győztek le most minket.

Szabó Edina: – Remek volt a hangulat a csarnokban, ahol nagyon jól küzdött, dolgozott a csapatom. Nehéz találkozóra számítottunk, mert tudtuk, hogy a Mosonmagyaróvár az otthonában mindenkire veszélyes. Ma azonban jól védekeztünk, magabiztosan kézilabdáztunk és így a vártnál talán kicsit könnyebben sikerült megszereznünk a két pontot.

Korábban – A találkozó kezdődobását dr. Csókay András idegsebész végzi el, aki augusztus elején egy bangladesi sziámi ikerpárt választott szét sikeresen.

Hogy mi kell a győzelemhez, arról Bognár Róbert vezetőedző így nyilatkozott: „A játékunk hullámzását kell csökkenteni, mert Békéscsabán még vissza tudtunk jönni a rossz periódusok után, de az Érd ellen ez már nem fog beleférni. Okosabban kell tehát kézilabdáznunk, egyenletesebb teljesítményt kell nyújtanunk, ami azt jelenti, hogy a mérkőzés folyamán két-három gólosnál nagyobb különbség nem lehet a két csapat között. Persze kell a szívünk és az, hogy higgyünk a győzelmünkben, amire én a csapatunkat még úgy is alkalmasnak tartom, hogy Tilinger Tamara, Szimona Szarko­vá és Gyimesi Kitti, tehát kulcsjátékosok hiányoznak nálunk. Számunkra hazai pályán, a szurkolóink előtt nincs lehetetlen, és én abban is biztos vagyok, hogy az érdi csapat is tart attól, ami Mosonmagyaróváron vár rá.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában