Megyei csapatok csatája

2019.11.06. 08:09

Női kézi NB I – Mosonmagyaróvár-Audi ETO 21-35 – videó

Érvényesült a papírforma.

kisalfold.hu

Fotó: MKC

Motherson-Mosonmagyaróvár – Győri Audi ETO KC 21 – 35 (7 – 17)

Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 1200 néző. V: Marton, Szabó E.

MKC: HERCZEG – Katona 2 (2), Popa 4, Tilinger 3 (1), Horváth B. 1, Hudák 1, Hajtai 3. Csere: DÁNYI (kapus), De Souza 1, Szalai Zs., Bardi 1, Lancz 1 (1), Gyimesi, Kellermann D. 3 (2), Domokos 1, Papp. Edző: Bognár Róbert.

ETO: LEYNAUD – Faluvégi 2, NZE-MINKO 6, OFTEDAL 6, EDWIGE 5, Brattset 2, Görbicz 1 (1). Csere: Kiss É. (kapus), Hansen 3, Amorim 2, Bulatovic 3, Knedliková 3, Puhalák 1, Kurtovic 1. Edző: Danyi Gábor.

Kiállítások: 10, ill. 4 perc

Hétméteresek: 7/6, ill. 2/1

Különösen a támadások során rontott sokat a mérkőzés elején az MKC és az így eladott labdákból könnyen szerzett gólokat a villámgyors ETO. Hátrányban is sokat játszott a hazai csapat és ez sem volt kedvező a győriek ellen. Herczeg Lili bravúrjai egy darabig mérkőzésben tartották a mosonmagyaróvári gárdát, de az ETO előnye folyamatosan növekedett. Húsz perc játék után már tíz gól volt a különbség a két csapat között, amire egyértelmű magyarázatot adott az, hogy az MKC mindössze hét gólt szerzett az első félidőben.

Fotó: MKC

A szünet után többet próbálkoztak cserékkel a csapatok, de a játék képe ekkor még nem sokat változott. Dányi Bernadett is bemutatott néhány szép védést, de az ETO lerohanásival szemben nem sokat tehetett. A védekezéssel ekkor már kevesebbet törődtek a csapatok és a nagy rohanásban, egy kicsit fel is bátorodott az MKC. Felzárkózni igaz nem sikerült, de a hajrában már mindkét csapattól láttak szép megoldásokat és gólokat a nézők.

Fotó: MKC

Bognár Róbert: – Egy kicsit csalódott vagyok, mert nem kellett volna ennyire megijednünk a Győri Audi ETO KC csapatától. Az egyértelmű, hogy a mi csapatunk más célokért küzd, de ennél azért, különösen a mérkőzés első játékrészben mindenképpen többet vártam. Nem akartunk csak védekezni, mert mi nem vagyunk olyan csapat, de csak a találkozó utolsó negyedében mutattuk meg, hogy mit tudunk.

Fotó: MKC

Danyi Gábor: – A mi kettős terhelésünk közben kimondottan jó volt ez a találkozó, mert nagyszerű hangulatban kézilabdáztunk egy nagyon sportszerű ellenfél ellen. A mérkőzés előtt nem számítottam arra, hogy ennyire kézben tudjuk tartani majd a játékot. Az MKC azonban egy kicsit megilletődötten kezdett, ezért hamar elhúztunk öt-hat góllal, ez pedig tulajdonképpen meg is határozta a mérkőzés későbbi kimenetelét.

Korábban írtuk:

A találkozóra a hazai klub tájékoztatása szerint már napokkal ezelőtt elfogyott az összes jegy, így telt ház, 1200 néző várja majd a csapatokat.

Nehéz sorozatban vannak a Lajta-partiak, hiszen a közelmúltban összecsaptak idegenben a Fradival és a DVSC-vel, és bár mindkét meccsen jól helytállt a csapat, a vége mégis vereség lett. Most sem nekik áll a zászló, még úgy sem, hogy ezúttal hazai környezetben kell pályára lépniük.

„Az elmúlt idényben kimondottan jó találkozókat játszottunk a győriekkel – nyilatkozta Bognár Róbert, az MKC vezetőedzője, aki játékosa és edzője is volt a győri ETO-nak. – Sikerült közönségszórakoztató mérkőzéseket játszanunk velük, de ezeken tízgólos vereségeket szenvedtünk. Ezért a zárófordulóban lejátszott győri bajnoki találkozóra még szívesebben emlékszem, mert az ottani hatgólos vereség (33–27-re nyertek a győriek – a szerk.) olyan eredmény volt, amire büszkék lehettünk. Jó lenne, ha hazai pályán, telt ház előtt ismét méltó ellenfelei lennénk a címvédőnek, amely a nemzetközi mezőnyben is ritkán játszik szoros találkozókat. Fontos lesz, hogy le tudjunk játszani játékhelyzeteket, tudjunk olyan gyorsan visszarendeződni, hogy ne kapjunk sok lerohanásgólt. Tartani akarjuk magunkat, ameddig csak bírjuk, és ha nem esünk össze, nem lesz komoly hullámvölgy a játékunkban, akkor elérjük a célunkat.”

Danyi Gábor, az Audi-ETO vezetőedzője természetesen győzelmet vár tanítványaitól, emellett pedig jobb játékot is annál, amit a hétvégi Krim elleni BL-mérkőzésen csapata mutatott.

„Összesen tizenegy ziccert hagytunk ki az első félidőben. Ennyiszer álltunk szemben a kapussal, de ezekből a lehetőségekből egyet sem tudtunk gólra váltani. Egyértelműen a dekoncentráltság volt ennek az oka, amin sürgősen változtatni kell, mert ennyi hiba nem mindig fér bele. Bár most is mi vagyunk az esélyesek, a bajnokságban nincsenek könnyű mérkőzések, mindenki ellen – különösen idegenben – nagyon oda kell figyelni. Az ellenfelek ráadásul éppen ellenünk akarják megmutatni, mit tudnak, ami így természetes” – mondta Danyi Gábor, akinek megint el kell osztania a játékperceket, hiszen szombaton a Sävehof ellen idegenbeli BL-találkozó vár tanítványaira.

„Ami a szerdai idegenbeli meccs pozitívuma, hogy legalább nem kell messzire menni. Viszont szeretnénk jó tempót diktálni és persze nyerni, viszont azt is szem előtt kell tartani, hogy a hétvége megint mozgalmas lesz számunkra” – tette hozzá a győriek trénere, aki a sérültek közül már csak Veronika Kristiansenre és Kari Aalvik Grimsbőre nem számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában