Női kézilabda

2019.11.02. 07:47

Női kézilabda NB I – Debrecen-Mosonmagyaróvár 32-26

A Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női csapatának hét bajnoki mérkőzésén Katona Flóra szerezte a legtöbb gólt, szám szerint huszonhatot.

kisalfold.hu

Fotó: Illusztráció/pixabay.com

Előzetes

Katona Flóra örül minden dobott góljának, de nem tulajdonít nagy jelentőséget azok számának.

„Sokkal fontosabb számomra a csapat eredményessége, amiért még sokat kell dolgoznunk. A kötelező győzelmeket ugyan hoztuk, de a bravúrok elmaradtak, pedig ezekre is megvolt a lehetőségünk. A viszonylag sok gólom ellenére magamtól is többet várok” – mondta.

A tizenöt heteskísérletből lőtt tizenkét góljával nem elégedetlen a játékos, bár a maximumra hajt.

„Ez elfogadható mutató, de mindig bosszankodom, amikor visszanézem az elrontott heteseket. Igazi páros verseny a büntető a kapusokkal, hiszen sok videózás, felkészülés előzi meg a dobásokat. Fontos, hogy jó döntést hozzak és nyugodtan álljak oda a lövéshez, mert csak akkor lehetek sikeres” – folytatta a Lajta-partiak B válogatott kézilabdázója.

„Mindig feltöltődve jövök vissza a válogatottól. Tudom, hogy a posztomon vannak még előttem, és a világbajnoki keret is összeállt már Kim Rasmussen fejében, de készülök teljes erőmből, hogy idővel az A csapathoz kerülhessek. Ehhez elsősorban a bajnokságban kell bizonyítanom.”

Az MKC szombaton a DVSC otthonában folytatja a pontvadászatot, amely a bajnokság eddigi meglepetéscsapata.

„Bravúrosan kezdte a bajnokságot a DVSC, s az EHF-kupában is jól rajtolt. Nem lesz tehát könnyű dolgunk a cívisvárosban, ahol köztudottan rajonganak a csapatért. Az elmúlt két fordulóban kicsit megtorpantak a debreceniek, ezért vélhetően nagy lesz rajtuk a nyomás, amit okos, türelmes és taktikus játékkal meg kell próbálnunk kihasználni” – fogalmazott Katona Flóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában