Egyik hétről a másikra kell tervezni

2020.09.01. 10:01

Női kézilabda NB I – Sima győri győzelem: Audi ETO-Érd 35-17 – galéria + edzői nyilatkozatok

Görbicz Anita továbbra is másodedzői szerepkörben foglalt helyet a padon.

kisalfold.hu

Forrás: gyorietokc.hu

Audi-ETO–Érd 35–17 (18–9)

Győr, Audi-aréna, NB I-es női mérkőzés, 1. forduló, 2012 néző. V.: Réti, Szedmák.

Audi-ETO: LEYNAUD– LUKÁCS 5, NZE MINKO 5, Oftedal 5, Brattset 1, Amorim 2, Fodor 3. Cs.: Glauser, SOLBERG (kapusok), Kristiansen 4/1, KURTOVIC 4/3, Edwige 3, Hansen 2, Csekő 1. Edző: Danyi Gábor.

Érd: Győrffy – Király 3, MÓD 4, Szabó K. 2, Paróczy 1, Walfisch 3/2, Mézes 2. Cs.: Györkös (kapus), Horváth D., Sztankovics, Landi 1, Kóka 1, Csáki. Edző: Horváth Roland.

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/2. Kiállítások: 2, ill. 0 perc.

A győrieknél Stine Oftedal játékra jelentkezett, Görbicz Anita továbbra is másodedzői szerepkörben foglalt helyet a padon, hiszen még sérült, ahogyan Puhalák Szidónia is. Kisebb problémája miatt ezen a meccsen Faluvégi Dorottya a lelátóról nézhette végig a mérkőzést.

A zöld-fehérek szinte napra pontosan hat hónapja – március 7-én – léptek pályára utoljára Győrben tétmérkőzésen, és ami a legfontosabb, közönség előtt. A felkészülés során ugyanis zárt kapuk mögött fogadta valamennyi ellenfelét az Audi-ETO.

Az új szezon első gólját – mely egyben a győriek első találata is volt – Veronica Kristiansen szerezte hetesből, majd az új igazolás, Lukács Viktória is átesett a tűzkeresztségen, gyors indítás végén talált be. Az 5. percben 3–0-nál a vendégek időt kértek, ami arra jó volt, hogy a következő hat percet döntetlenre hozza a vendéggárda (6–3). Az olló sokáig nem nyílt, a szünet előtt azonban felgyorsították a játékot Oftedalék, és a szünetig jelentős előnyre tettek szert.

A fordulást követően egy rövid szakaszig megint egál körüli volt a játék, nem nőtt jelentősen a távolság, ám aztán megint megrázta magát az Audi-ETO, melyben tétmérkőzésen debütált a fiatal Csekő Brigitta, aki ráadásul még be is vette az érdiek kapuját. A hátralévő időben már csak egyetlen kérdés maradt, mekkora különbség alakul ki a végére. A második játékrészt szintén kilenc góllal megnyerve (17–8) gyakorlatilag megduplázta az első harminc percben szerzett előnyét az Audi-ETO, melyben valamennyi mezőnyjátékos szerzett gólt.

A győriek pénteken 18 órakor az Audi-arénában a Kisvárdát fogadják.

Danyi Gábor: – Azt gondolom, a védekezésünk teljesen rendben volt, a támadójátékunk azonban erősen akadozott, tizenöt ziccer maradt ki, ami most belefért, de erre nagyon oda kell figyelnünk a későbbiekben.

Horváth Roland: – A két csapat teljesen más célokért küzd.

Korábban – Az Audi-ETO női kézilabdacsapata úgy kezdte el június végén a felkészülést, hogy ezen a héten a Bajnokok Ligája 2019/20-as szezonjának végjátékát rendezik a budapesti Papp László-arénában. Az európai szövetség azonban végül lefújta a négyes és a nyolcas döntő tervezetét is, így a győriek ma 18 órakor hazai környezetben az Érd ellen az NB I-et kezdik meg.

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti, ugyanakkor a nyári edzőmeccsekkel ellentétben ezen a mérkőzésen már lehetnek nézők az Audi-arénában.

Ma 18 órakor az NB I nyitómérkőzésén az Audi-ETO az Érd gárdáját fogadja az Audi-arénában. A győriek a szokottnál hosszabb felkészülésen vannak túl, mert a karantén után úgy álltak munkába, hogy eredetileg ezen a héten a Bajnokok Ligája négyes – más verzió alapján nyolcas – döntőjét rendezik a Papp László-arénában. Ez végül elmaradt, így menet közben kicsit újra kellett tervezni, de végül a tervezett munkát elvégezték a zöld-fehérek.

A felkészülési mérkőzéseket az utolsó kivételével mind megnyerték a zöld-fehérek, az utolsó, a főpróba azonban nem igazán sikerült, a nyolcgólos vereség az FTC otthonában váratlan volt, de Danyi Gábor vezetőedző szerint ebből nem kell komoly következtetéseket levonni.

„Nyilván nem szerettünk volna kikapni, főleg ilyen különbséggel, de ez a meccs már elmúlt, a soron következő feladatra koncentrálunk, így az Érd legyőzésére – kezdte Danyi Gábor. – Ellenfelünknél sok minden változott az elmúlt hónapokban, nem igazán pozitív irányba fordultak a dolgok, amit nagyon sajnálunk, mert egy jó Érdre szüksége lenne a magyar kézilabdának. Mi mindenesetre megadjuk a tiszteletet minden ellenfelünknek, így az érdieknek is, maximális koncentrációval lépünk pályára és természetesen szeretnénk győzelemmel kezdeni a szezont. Emellett a felkészülési meccseken látott erényeinket szeretnénk ismét megmutatni, a hibáink számát pedig lecsökkenteni.”

Fotó: gyorietokc.hu

Azzal kapcsolatban, hogy a BL végjátékának lefújása mennyire törte meg a csapat munkáját, motivációját, így nyilatkozott a győriek vezetőedzője:

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez nem nyomta rá a bélyegét pár napig a munkára, de profik vagyunk, hamar túl kellett tenni magunkat ezen. Eleve rendhagyó felkészülésünk volt, a szokottnál korábban kezdtünk, viszont a hosszú kihagyás miatt mindenki kiéhezve várta az edzéseket. Most pedig az jelenti az új helyzetet, hogy a tervek szerint még sűrűbb program vár ránk, mint korábban. Sok bajnoki mérkőzést kell lejátszani december végéig, aztán ott a BL csoportköre is. Nálunk megszokott a szerda-hétvége ritmus, de most mégis nagyobb kihívás előtt állunk. Ráadásul a koronavírus miatt szinte napról napra változhat a helyzet, így nemcsak a szakmában kell folyamatosan újratervezni, hanem a klubvezetésnek is gyorsan kell reagálnia az esetleges változásokra. Annak örülünk, hogy jelenleg úgy fest, nézők előtt tudunk játszani, mert ne feledjük, ez az egész elsősorban értük van, az edzőmeccseken megtapasztaltuk, milyen üres lelátó előtt játszani. Nem a legkellemesebb, szó se róla” – mondta Danyi Gábor, aki elárulta: Stine Oftedal már pályára léphet ma, Görbicz Anita várhatóan két hét múlva, Puhalák Szidónia pedig szeptember végén lehet teljes értékű.

Az Audi-ETO kerete

Kapusok: 1 – Laura Glauser, 12 – Amandine Leynaud, 16 – Silje Solberg. Jobbszélsők: 22 – Lukács Viktória, 48 – Faluvégi Dorottya. Jobbátlövők: 5 – Kürthi Laura, 24 – Amanda Kurtovic. Irányítók: 15 – Stine Bredal Oftedal, 27 – Estelle Nze Minko. Beállósok: 2 – Beatrice Edwige, 7 – Kari Brattset. Balátlövők: 8 – Anne Mette Hansen, 18 – Eduarda Amorim Taleska, 21 – Veronica Kristiansen. Balszélsők: 13 – Görbicz Anita, 23 – Fodor Csenge, 57 – Puhalák Szidónia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában