Helyi sport

2019.01.05. 21:32

Női kézilabda NB I - A listavezető Audi ETO 15 góllal legyőzte a sereghajtót, visszatért Tomori

Ezen a meccsen tért vissza a pályára a győriek válogatott játékosa, Tomori Zsuzsanna, akinek térdszalagja márciusban szakadt el.

kisalfold.hu

Eszterházy SC–Audi-ETO 20–35 (13–14)

Eger, NB I-es női mérkőzés, 875 néző. V.: Marton, Szabó E.


Eszterházy SC: GYŐRFFY – BUZSÁKI 4, Hanczvikkel 2, Petrovics 1, SÁRI 6/1, Kobela 2, Sallai 1. Cs.: Leiner (kapus), Juhász R., Bocsi, Pados 3, Brettner, Borbély 1, Sepsi. Edző: Debre Viktor.


Audi-ETO: Kiss É. – Knedlíková 4, Tomori, Oftedal 3, Brattset 3, Hansen 7, Puhalák 1. Cs.: GRIMSBÖ (kapus), KRISTIANSEN 6, GROOT 6/1, Pintea 1, Bódi 2, Afentaler, Fodor Cs. 2. Edző: Danyi Gábor.


Hétméteresek: 2/1, ill. 1/1. Kiállítások: 8, ill. 2 perc.


A győri csapatban kezdő volt az a Tomori Zsuzsanna, aki tavaly márciusban, a hollandok elleni EB-selejtezőn szenvedett súlyos térdsérülést. Majdnem kilenc hónap után tért vissza a pályára a győriek játékosa.


Ami a mérkőzést illeti, az első félidőben nyoma sem volt a szerdai, Ferencváros ellen nyújtott teljesítménynek a vendégcsapatnál. Az újonc és sereghajtó egriek 3–0-ra, majd 4–1-re vezettek. A 10. percben egyenlített ugyan a címvédő (6–6), de megint a hazai együttes került lépéselőnybe (9–6, majd 10–7). Az esélyesebb győriek először a 24. percben vezettek (10–11), egyszer még fordított az Eger, harminc perc játék után azonban győri előnnyel mehettek pihenőre a felek.


A fordulás után már olyan volt a játék képe, ami a két csapat tudáskülönbsége alapján elvárható, a fáradó hazaiakat „szétfutották" a zöld-fehérek, s kétszer is 7–0-ás rohamot bemutatva – mellyel 30–17-re módosult az eredmény – végül eldöntötték a két pont sorsát.


A meccs után a hazaiak az első félidei helytállásuknak, a győriek és szurkolótáboruk a két pont megszerzésének, az egri közönség pedig a négyszeres BL-győztes vendégszereplésének és látványának örülhetett.


[namelink name="Danyi Gábor"]: – Az első félidőben a hazai együttes nagyon jól és felszabadultan kézilabdázott, mi pedig rendkívül gyengén. A másodikban elfáradt az Eger, így könnyű gólokat tudtunk lőni és sikerült gyors lerohanásokkal felőrölni a hazaiakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában