MKC - DKKA előzetes

2019.10.21. 15:46

Női kézilabda – MKC: a Magyar Kupa az mindig más!

Érdekes találkozónak ígérkezik az MKC–DKKA összecsapás, ami kedden 18 órakor kezdődik.

kisalfold.hu

Forrás: MKC

Az elmúlt egy évben bajnoki és edzőmérkőzéseken ötször mérkőzött meg egymással a Motherson-Mosonmagyaróvár és a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. A kedden 18 órakor kezdődő mosonmagyaróvári női Magyar Kupa találkozó tehát már a hatodik összecsapás lesz nagyon rövid időn belül. Dunaújvárosban eddig nem sok siker termett az MKC számára, viszont a két mosonmagyaróvári találkozón egy döntetlen és egy emlékezetes hazai siker született.

Érdekes találkozónak ígérkezik tehát az MKC–DKKA összecsapás, ahol a kupamérkőzések lélektanát ismerve nehéz előzetes esélyekről beszélni. A mosonmagyaróvári csapatból, a sérüléséből lábadozó Simona Szarková mellett, hiányozni fog Herczeg Lili és Kellermann Dóra, akik a junior válogatott összetartásán vesznek részt. A klub természetesen jelezte, hogy a hivatalos kupamérkőzésen szerepeltetni akarja a játékosait, de sajnos a szövetség ezt nem tette lehetővé... – olvasható a klub közleményében.

Reagálás a kisalfold.hu „Női kézilabda – MKC: a Magyar Kupa az mindig más!” címmel megjelent cikkére, amely azt fogalmazza meg, hogy az október 22-i Mosonmagyaróvár-Dunaújváros Magyar Kupa találkozón a mosonmagyaróvári klub „...jelezte, hogy a hivatalos kupamérkőzésen szerepeltetni akarja a játékosait, de sajnos a szövetség ezt nem tette lehetővé…”

A júliusi NB I-es Liga Tanács értekezleten a női élvonalbeli klubok képviselői támogatták, hogy a hivatalos nemzetközi válogatott napokon felüli 13 extra napot tölthet el együtt a magyar női válogatott. Ilyen extra nap volt az október 21-22. is. A klubok kérésére, a női felnőtt válogatott összetartással azonos időben került megrendezésre a női junior válogatott összetartása is. Az extra napokat a Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai és Versenybizottsága július 17-én megszavazta és új versenynaptárt hirdetett ki.

A Magyar Kupa 3. fordulóját október 11-én sorsolták ki, ezt követő héten a mosonmagyaróvári és a dunaújvárosi klub bejelentette, hogy október 22-én kívánják lejátszani a mérkőzést és ugyanezen a napon játszották le a Kecskeméti NKSE-Szent István SE találkozót is. A Magyar Kézilabda Szövetség tájékoztatta a klubokat, hogy tekintettel arra, hogy október 21-22-én válogatott összetartás van, a szövetség úgy engedélyezi a kupamérkőzések lejátszását, ha a klubok nyilatkoznak, hogy a válogatott játékosok nélkül lépnek a pályára. Ezt a nyilatkozatot mind a négy egyesület megtette.

Golovin Vlagyimir, a női junior válogatott szövetségi edzője: – Volt egy olyan nyilatkozat, amely szerint én utólag „rászerveztem” a Magyar Kupa találkozóra a junior válogatott keddi felkészülési mérkőzését, de ez nem igaz. A Liga Tanács értekezleten a válogatott összetartások dátumát minden klub elfogadta. A szóban forgó kupamérkőzés hivatalos játéknapja október 30. lenne, ha a mosonmagyaróvári klub a válogatott játékosaival szerette volna lejátszani ezt a mérkőzést, akkor visszatehette volna a mérkőzését erre az eredeti időpontra, de ezt nem tette meg. Továbbá sajnálom, hogy a mosonmagyaróvári szurkolókat is félretájékoztatják, a most a kialakult helyzet és a csapat keddi kupamérkőzésén elszenvedett veresége miatt engem állítanak be bűnbaknak, mert azt gondolják, hogy én nem engedtem el a válogatott játékosaikat.

Pályára léphet viszont Gyimesi Kitti, aki már a kispadon ült a pénteki, MTK Budapest elleni bajnoki találkozón.

Fotó forrása: MKC

- Az elmúlt két hétben már teljes értékű edzésmunkát tudtam végezni, tehát játékra kész vagyok – nyilatkozta Gyimesi Kitti. – Nincs tehát semmi panaszom, de azt érzem, hogy a gyorsaságom visszaszerzéséhez szükségem van még egy kis időre. Április közepén volt az első sarokműtétem, amit követett egy másik ugyanolyan sebészeti beavatkozás a másik sarkamon. Hosszú volt a kihagyás, de ennek az idejét nem is lehetett előre meghatározni. Nagyon hiányzik már a játék, ezért már annak is örültem, hogy az MTK ellen „vésztartalékként” ott ülhettem a kispadon. Nagy akarattal játszottak a lányok, amihez most párosult a keménység, fegyelmezettség és egy kis szerencse. Ebből kiindulva pedig hazai környezetben van esélyünk a DKKA ellen is, amely jó csapat, de közel sincs akkora különbség köztünk, mint volt a legutolsó bajnoki találkozón.

A Dunaújváros jelenleg hat pontos a bajnokságban, hiszen az MKC elleni győzelmet követően, bravúros döntetlent ért el Debrecenben. Jó formában van tehát a dunaújvárosi csapat, amelyből sérülés miatt csak Micijevic hiányzik, tehát a jelenlegi legerősebb keretével érkezik a keddi találkozóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában