Bajnokok Ligája

2019.10.19. 07:16

Női kézilabda BL – Továbbra is hibátlanul – Krim Ljubljana-Audi ETO 21-33

Bajnokok Ligája-mérkőzésen a szlovén Krim Ljubljana otthonában lépett pályára az Audi-ETO.

kisalfold.hu

Fotó: H. BARANYAI EDINA

Krim Ljubljana-Audi ETO 21-33 (9-13)

Ljubljana. V: Hrisztidi, Papamattheu (görögök)

A címvédő Győri Audi ETO KC 12 góllal győzött a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában szombaton a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. A két csapat 19. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a győrieknek három döntetlen mellett ez volt a 16. győzelmük.

A vendégcsapat keretéből Görbicz Anita, Veronica Kristiansen és kari Aalvik Grimsbö hiányzott. A győriek már a találkozó elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, és előnyüket fokozatosan növelve húztak el szlovén riválisuktól, az első félidőben már öt gól is volt a különbség (5-10). A második játékrész derekáig tartotta az ötgólos távolságot a házigazda (15-20), ezt követően azonban a Győr tíz góllal is meglépett (18-28), és végül magabiztosan, 12 góllal diadalmaskodott. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a győri Eduarda Amorim lett hét találattal. A győriek két hét múlva a szlovén csapatot fogadják a BL csoportkörében, a Ferencváros pedig ugyanazon a napon a horvát Podravka Koprivnica otthonában lép pályára.

Előzmények

Szombaton 19.30 órakor Bajnokok Ligája-mérkőzésen a szlovén Krim Ljubljana otthonában lép pályára az Audi-ETO.

A címvédő két sima győzelemmel kezdte a sorozatot, előbb hazai pályán a svéd Sävehofot, majd legutóbb idegenben a cseh Banik Mostot verte Danyi Gábor együttese, mely újabb győzelemre készül.

A Krim első meccsén nagy meglepetésre otthonában kapott ki a Mosttól, viszont Svédországban nyerni tudott.

„Nem foglalkozunk a múlttal, természetesen készültünk az ellenfélből, de elsősorban saját játékunkat szeretnénk tovább javítani, mert bár jól játszottunk Csehországban és a hét közepén az Érd ellen is, de azért az igazi formánktól még mindig elég messze vagyunk. Szerdán Kurtovic végül mégsem került be a keretbe, elképzelhető, hogy szombat este viszont ott lesz a nevezettek között, s akár pályára is léphet” – mondta Danyi Gábor, a győriek vezetőedzője, aki így Grimsbőre, Kristiansenre és Görbiczre sem számíthat, ahogyan bokaszalag-szakadás miatt a két fiatal, Kürthi és Farkas is hetekre kidőlt a közelmúltban.

A csoport állása

1. Audi-ETO 4 pont

2. Krim 2

3. Most 2

4. Sävehof 0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában