Helyi sport

2019.08.06. 11:54

Női kézilabda - Audi ETO: Estelle Nze Minko nagy álma vált valóra

A francia klasszis most az Audi-ETO-val a Bajnokok Ligája-győzelmet célozza meg.

kisalfold.hu

[namelink name="Estelle Nze Minko"] a közelmúltban megnyerte az Európa-bajnokságot a francia válogatottal, klubcsapatával, a Siófokkal pedig az EHF-kupában ért a csúcsra. A francia klasszis most az Audi-ETO-val a Bajnokok Ligája-győzelmet célozza meg. Rendkívül motiváltan érkezett Győrbe, s mint az az EHF-média stábjának adott nyilatkozatából kiderül, bár nagyon élvezte a siófoki éveket – három szezont húzott le a Balaton-partiaknál –, mindenki megértette a döntését, hiszen a Rába-parti zöld-fehér csapat hívószavára kevesen mondanának nemet.


„Mindig is az álmom és egyben célom volt ebben az ikonikus klubban játszani, felemelő érzés, hogy végre megadatott a lehetőség, hogy magamra ölthetem a zöld-fehér mezt" – mondta, s hozzátette, sokat álmodozott arról, hogy egyszer győri színekben kézilabdázhasson, de bevallotta, soha nem gondolta volna igazán, hogy mindez meg is történik vele.

Fotó: gyorietokc.hu

Nem Estelle Nze Minko az egyetlen francia nemzetiségű játékos a győriek idei keretében, klubtársa lesz itt Amandine Leynaud kapus, aki már tavaly is az Audi-ETO-t erősítette, míg másik honfitársa, a tapasztalt válogatott beálló, Beatrice Edwige szintén most nyáron csatlakozott a zöld-fehérekhez.


„Jó dolog, ha az ember már jól ismert barátokkal van körülvéve, de én amúgy is nagyon nyitott személyiség vagyok, könnyen barátkozom, szeretek beszélgetni, úgyhogy nem hiszem, hogy gond lenne a beilleszkedéssel" – tudtuk meg tőle.


Nze Minko legutóbb négy szezonnal ezelőtt lépett pályára a BL-ben. A francia Fleury Loiret színeiben 32 találatig jutott.


„Természetesen szerettem volna már régóta újra BL-mérkőzéseket játszani, s az, hogy mindezt az ETO-val tehetem, még fantasztikusabb tapasztalat lesz. Ha ennek a csapatnak a tagja vagy, jó eséllyel hosszasan menetelhetsz az európai klubkézilabdázás mezőnyében, amely úgy gondolom, az egyéni fejlődésemet is remekül szolgálja" – zárta gondolatmenetét az immár győri irányító, s még hozzátette, a legkiemelkedőbb klubversenysorozat megnyerése kétségtelenül tervei között szerepel, de nem szeretne még ennyire előrerohanni, hiszen addig még sok munka vár rá és a csapatra egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában