Öttusa

2020.06.25. 10:57

Nem rendezik meg az öttusázók győri masters vb-jét, további törlések várhatók

A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) végrehajtó bizottsága törölte a sportág masters világbajnokságát, melyet Győrben rendeztek volna meg szeptember közepén.

kisalfold.hu, mti

Si-ni Fang főtitkár levélben tájékoztatta a nemzeti szövetségeket, jelezve, hogy a magyar fél (MÖSZ) kezdeményezésére hozta meg a döntését a szeniorok vetélkedéséről.

Az indoklásban az áll: a UIPM és a MÖSZ egyetért abban, hogy a koronavírus-járvány visszaszorítására hozott korlátozó intézkedések, melyek még sok országban érvényben vannak, megnehezítik, illetve néhány helyen lehetetlenné teszik az edzésre járást és az utazást. A tájékoztatás kitér arra is, hogy sem a szervezők, sem a nemzetközi szövetség nem szeretne hozzájárulni a vírus terjedéséhez.

Gallai István, a magyar szövetség főtitkára az MTI-nek elmondta, hogy a UIPM sokáig kivárt, de a mostani döntés után hasonlóra lehet számítani az elkövetkező egy-két hétben a további korosztályok idei világbajnokságával kapcsolatban is.

Az Eb-t illetően, melyet eredetileg június-július fordulóján rendeztek volna meg Székesfehérváron, az európai szövetség július 10-re ígéri állásfoglalását. A magyar szövetség azt reméli, hogy a UIPM-döntések nyomán a kontinentális szövetség is törölni fogja az Eb-t, melynek lebonyolítása a jelenlegi helyzetben meglehetősen bizonytalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában