Helyi sport

2015.05.14. 14:13

Négyet kapott ez ETO - Diósgyőr-Győri ETO 4-1

A sokáig emberhátrányban játszó Győri ETO 4-1-es vereséget szenvedett a Diósgyőr otthonában.

kisalfold.hu

A korábbi meccsekhez képest ezúttal sok hibával játszó ETO sima vereséget szenvedett a Diósgyőr otthonában. Brdarovszki a 48. percben a kiállítás sorsára jutott, amely teljesen megpecsételte a mérkőzés alakulását.

Diósgyőr - Győri ETO FC 4-1 (1-0)

Vezette: Szabó (Király, Becséri)

DVTK: Antal - Nemes, Okuka, Alves, Németh M. - Gosztonyi, Kim, Bognár (Barczi, 85.), Egerszegi (Koman, 74.)- Bacsa, Grumic (Takács T., 38.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

ETO: Horváth D. - Brdarovszki, Lipták, Lang (Nagy Á., 21.), Ibanez (Tóth D., 58.)- Windecker, Bucsa, Mervó (Kvilitaia, a szünetben) - Koltai, Priskin, Rudolf. Vezetőedző: Miriuta László.

Gólszerző: Bognár (4.), Okuka (54.), Tóth D. öngól (75.), Takács T. (87.), illetve Priskin (84.)

Piros lap: Brdarovszki (48.)

Sárga lap: Kim (67.), illetve Windecker (35.), Ibanez (49.), Priskin (64.)


Értékelések

Vitelki Zoltán: - Sajnálom az edző kollégámat, hogy ilyen helyzetben kell vezetni a csapatát. Ma mi voltunk a jobb csapat, büszke vagyok a játékosokra. Összmunka volt a mai nap, ez a győzelem remélem önbizalmat ad a folytatásra.

Miriuta László: - Becsülettel küzdöttek a játékosok, akik három hónapja nem kaptak fizetést, de mégis itt vannak. Két meccset még becsülettel le kell játszanunk, csak a szurkolókért dolgozunk tovább. A mai találkozón nagy különbség nem volt, sajnos nagyokat hibáztunk a góloknál, fejben nem vagyunk rendben.

Rudolf Gergely: - Sajnos a mai meccsre ennyi fért bele, a következő két mérkőzésen sokkal jobb teljesítményt szeretnénk nyújtani. Próbálunk mindent megtenni a pályán, de ebben a helyzetben nem egyszerű jól teljesíteni, illetve meghatározó játékosok estek ki. A következő két találkozóra rendeznünk kell a hiányosságokat, győzni akarunk.

Múlt héten véglegessé vált, hogy sikerült rendeznie a Győri ETO FC Kft labdarúgó klub köztartozását a győri futsal egyesületnek, így a következő esztendőben az NB III-ban indulhat az ETO csapata. A 2014-2015-ös bajnokságból még három mérkőzésük maradt hátra a zöld-fehéreknek, akik ezúttal a táblázat 7. helyén álló Diósgyőrhöz látogattak.

A Rába-partiak kezdőcsapatában lehetőséget kapott a kapuban élete első NB I-es mérkőzésén Horváth Dániel, akinek sajnos nem sikerült túl jól a bemutatkozás, hiszen a 4. percben Bognár révén megszerezte a vezetést a Diósgyőr. Tetszetős jobb oldali támadás végén a hazaiak középpályása éles szögből 6 méterről jobb lábbal lőtt a léc alá. (1-0)

Hazai találat után még egy-két kisebb támadása volt a Diósgyőrnek, de ezt követően a győriek aktivizálták jobban magukat főként a pálya jobb oldalán. Lipták és Rudolf is fejjel veszélyeztetett, de utóbbi távoli lövéssel is próbálkozott. Az egyenlítéshez a legközelebb a találkozó 29. percében állt az ETO, ám Koltai 20 méteres lapos lövése után a Bucsa óriási helyzetben 5 méterről fölé lőtt.

Az utolsó negyedórában is főként a győriek támadtak, igaz sok veszélyt hordozott a hazaiak gyors ellentámadásai is, végül 1-0-ás diósgyőri vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

Szünetet követően ezúttal sem kezdett jól az ETO, három perc sem telt el, amikor egy gyors hazai ellentámadás végén Gosztonyit ugratták ki, akit gólhelyzetben rántott le Brdarovszki, amiért a győri játékos piros lapot, míg a diósgyőriek tizenegyest kaptak. A labda mögé a sértett állt, de Horváth érezte a szöget és a bal alsó sarok felé tartó labdát szögletre ütötte.

Két perccel később Priskin csúsztatását hárította Antal, de a találkozó 54. percében kétgólosra növelte előnyét a Diósgyőr. Újabb gyors ellentámadás végén Okuka jobbról adott középre az érkező Takács felé, de a labda úgy pattant meg Nagy lábáról, hogy az szerencsétlenül a kapu jobb oldalában kötött ki. (2-0)

A folytatásban csendben csordogált a mérkőzés, a győriek játékán látható volt az emberhátrány, míg a diósgyőriek megelégedtek a kétgólos előnnyel. Sokat visszaesett a játék színvonala, ritkán forogtak veszélyben a kapuk.

A találkozó 75. percében 3-0-ra növelte tovább előnyét a Diósgyőr. Bacsa húzott el a bal oldalon, majd az alapvonal határában középre adott, de a menteni igyekvő Tóth olyan szerencsétlenül ért a labdába, amely a kapu jobb oldalában kötött ki.

Már szinte mindenki várta a mérkőzés végét, amikor az utolsó negyedórára felpörögtek az események. A találkozó 84. percében Priskin váratlan lövéssel lövéssel szépített, de három perccel később Takács is a kapuba fejelt, így kialakult a 4-1-es végeredmény.

A korábbi mérkőzésekhez képest, most látható volt a győri játékosokon, hogy ezúttal fejben nincsenek teljesen ott a pályán, igaz a mérkőzést nagyon befolyásolta Brdarovszki kiállítása is. Miriuta László vezetőedző a következő két mérkőzésen győzelemmel szeretne búcsúzni a szurkolóktól.

Online közvetítés

Vége a találkozónak!

89.p. Rudolf szabadrúgása kevéssel ment el a kapu bal oldala mellett.

87.p. Németh bal oldali beadása után Takács 8 méterről csúsztatott a győri kapu bal oldalába. 4-1

84.p. Csendben csordogált a mérkőzést, már mindenki a lefújást várta, de sikerült szépítenie az ETO-nak. Priskin 16 méterről jobb lábbal váratlanul kilőtte a kapu jobb alsó sarkát. 3-1

75.p. 3-0 a Diósgyőrnek! Bacsa futott el a jobb oldalon, majd középre adott, de a tisztázni akaró Tóth szerencsétlenül ért a labdába, amely a kapu jobb oldalában kötött ki. 3-0

74.p. Egerszegit Koman váltotta a hazaiaknál. 

71.p. Rudolf jobb oldali szöglete után Kvilitaia fejelt 8 méterről, de középre tartó próbálkozását Antal könnyedén fogta.

67.p. Győri ellentámadást akadályozott meg Kim. Koltait rántotta le a pálya közepén, sárga lapos figyelmeztetést kapott.

64.p. Priskin kapott sárga lapot, Alvessel szemben szabálytalankodott. 

58.p. Ibanez is megsérült, Tóth váltotta a győrieknél.

54.p. 2-0 a Diósgyőrnek! Okuka jobb oldali beadása Nagy lábáról szerencsétlenül pattant meg, amely a kapu jobb oldalában kötött ki.

51.p. Ibanez jobb oldali szabadrúgását Priskin csúsztatta meg középen, de jó ütemben érkezett Antal és bele tudott érni úgy a labdába, hogy az a csatárról pattant ki az alapvonalon túlra.

49.p. Gyors hazai ellentámadás végén Gosztonyit ugratták ki, akit utolsó emberként Brdarovszki rántott le, amiért a győri játékos piros lapot, a diósgyőriek tizenegyest kaptak. A labda mögé a sértett állt, de Horváth érezte a szöget és a bal alsó sarok felé tartó labdát szögletre ütötte.

46.p. Elkezdődött a második félidő. 

Szünetben cserélt Miriuta László. Mervó helyére Kvilitaia érkezett a pályára.

Vége az első játékrésznek!

45.p. Egy perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

39.p. Gyors hazai ellentámadás végén Gosztonyi estében lőtt kapura, de a kifutó Horváthban elakadt a labda.

38.p. Sérülés miatt Grumic helyére Takács T. érkezett a pályára.

35.p. Windecker kapott sárga lapot Kim felrúgásáért.

32.p. Priskin éles szögből leadott lövését hárította Antal.

29.p. Koltai cselezett jobbról középre, majd 20 méterről lőtt bal lábbal a kapu bal alsó sarka felé. Antal bravúrral hárított, a kipattanóra Bucsa csapott le, de óriási helyzetben kapu fölé lőtt.

21.p. Sérülés miatt Lang helyére Nagy Á. érkezett a pályára.

18.p. Brdarovszki jobbról bal lábbal ívelt középre, amelyet Rudolf csúsztatott meg a kaputól 12 méterre, a fejese kevéssel szállt el a kapu felett.

14.p. Győri szabadrúgás után Lipták fejelt, de próbálkozása méterekkel mellé ment.

8.p. Gosztonyi ígéretes szögből elvégzett szabadrúgása méterekkel kerülte el a kaput. 

4.p. Vezet a Diósgyőr. Bacsa passzolt jobbról a védők mögé befutó Bognárt, aki éles szögből 6 méterről a léc alá bombázott. 1-0

4.p. Rudolf távoli jobb lábas középre tartó lövését csak öklözve tudta hárítani Antal.

1.p. A hazaiak kezdték a találkozót.

Diósgyőr - Győri ETO FC

Vezeti: Szabó (Király, Becséri)

DVTK: Antal - Nemes, Okuka, Rocha, Németh M. - Egerszegi, Hoyoung, Bognár, Gosztonyi - Bacsa, Grumic. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Csere: Bősz (k), Csicsvári, Eperjesi, Koman, Barczi, Takács, Griffiths.

ETO: Horváth D. - Brdarovszki, Lipták, Lang, Ibanez - Windecker, Bucsa, Mervó - Rudolf, Priskin, Koltai. Vezetőedző: Miriuta László.

Csere: Cellár (k), Kerékgyártó, Kvilitaia, Stevanovic, Nagy Á., Mayer, Tóth D.

Előzetes

A harmadik helyen álló MTK a szezont rendkívül gyengén kezdő, az elmúlt hetekben azonban magára találó Újpest otthonában biztosíthatja be dobogós helyezését a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában.

A lila-fehérek legutóbbi négy bajnokijukat megnyerték, így jó formában fogadják Garami József együttesét, amely akár még a második helyet is elérheti.

Igaz, sikere mellett ehhez arra is szüksége lenne az MTK-nak, hogy a második helyen álló Ferencvárosnak a Paks otthonában megszakadjon kiváló sorozata. Thomas Doll csapata a bajnokságban 17 mérkőzés óta nem talált legyőzőre, legutóbb a DVTK otthonában kapott ki, még tavaly október 4-én.

A harmadik helyre matematikailag még a Debrecen is odaérhet, Kondás Elemér együttese ezúttal a sereghajtó Pápát fogadja. A hajdúságiaknak a negyedik hely megőrzése miatt is fontos a siker, ugyanis ez még Európa Liga-indulást ér.

A kiesés elleni harcban a Haladás a már bennmaradó - azonban egyelőre első osztályú licenc nélküli - Nyíregyházát fogadja, a Budapest Honvéd a már bajnok Videotont látja vendégül, míg a Dunaújváros a Pécs vendége lesz.

A 28. forduló programja

péntek: Szombathelyi Haladás-Nyíregyháza Spartacus 19.00, v.: Solymosi

szombat: Újpest FC-MTK Budapest 14.00, v.: Erdős
Paksi FC-Ferencváros 16.00, v.: Pintér
PMFC-Matias - Dunaújváros Pase 18.30, v.: Iványi
Puskás Akadémia-Kecskeméti TE 18.30
Budapest Honvéd-Videoton FC 18.30, v.: Andó-Szabó

vasárnap: Diósgyőri VTK-Győri ETO FC 16.30, v.: Szabó Zs.
DVSC-TEVA - Lombard Pápa Termál FC 18.30, v.: Fábián

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában