Foci

2020.07.25. 13:42

NBI-es csapat, a ZTE ellen főpróbázott az ETO – Fotók

Az élvonal középmezőnyében végző ZTE FC-t fogadta hazai pályán a győri klub szombaton 11:00 órakor.

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld

Fotó: Huszár Gábor

A két együttes utoljára a Merkantil Bank Liga 2018/19-es szezonjában találkozott egymással, mikor a zalaegerszegiek bajnoki címet ünnepelhettek. Az őszi fordulóban akkor 0-0-ás döntetlen született, tavasszal pedig a rendkívüli időjárás miatt 1-1-es állásnál félbeszakított meccs után 3-2-re nyertek a kék-fehérek.

 

A mai felkészülési mérkőzés eredménye: WKW ETO FC Győr – ZTE FC 1-3

Gólszerzők.: Priskin (66.), ill. Könyves (36.), Sankovic (44.), Dragóner F. (51.).

Győr, ETO Park, felkészülési mérkőzés, 250 néző. V. Gál.

ETO: Gundel-Takács – Kovács K., Vári (Temesvári), Fejes (Lipták), Forró – Vaskeba, Kiss M., Vitális (Szimcsó) – Májer (Király), Priskin, Szuhodovszki (Múcska). Vezetőedző: Tuifel Péter.

ZTE: Demjén (Gyurján) – Szépe (Kovács B.), Lesjak (Hegedűs), Bobál D. (Sebestyén), Bedi – Kun (Gergényi), Sankovic (Dragóner F.), Tajti (Bedő K.), Vass P. (Zimonyi) – Könyves (Takács K.), Babati (Szökrönyös). Vezetőedző: Boér Gábor.

A találkozó kezdőrúgását a nyolcadik születésnapját ünneplő Vadász Anna végezhette el. A győriek tehetséges kis futballistája egyébként az ETO U9-es fiú csapatában játszik.

Bár a helyzeteket illetően az ETO állt valamivel jobban – előbb Vaskeba majd az agilisan játszó Vitális is a kapuba találhatott volna –, két győri hibát kihasználva az élvonalbeli ZTE szerzett kétgólos előnyt az első félidőben. Szünet után – ismét egy nagy hazai hibát követően – gyorsan növelte előnyét a cserékkel alaposan felforgatott vendégcsapat. A folytatásban aztán már az ETO birtokolta többet a labdát, s szépítettek is Priskinék, de az első játékrészben rutinos ZTE magabiztosan őrizte előnyét és nyerte meg a felkészülési mérkőzést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában