Nem jöttek a gólok

2020.08.09. 20:08

NB III foci – Sem a Csanak, sem a Sopron nem szerzett pontot, a Lipót ikszelt, Mosonmagyaróvár kapott gól nélkül nyert

kisalfold.hu

Fotó: Nagy Gábor

Ménfőcsanak-Tatabánya 0-1 (0-0)

Ménfőcsanak, 400 néző. V.: Németh Á.

Ménfőcsanak: Sánta – Veres, Kelemen, Csonka, Vincze, Androsch (Mayer, 63.), Kerék, Koncsag (Gelencsér, szünet), Serfőző, Németh L., Szilvágyi (Éri, szünet). Edző: Rozmán László.

Tatabánya: Kunsági – Hajas, Székely, Krupánszki, Németh A., Katona, Kovács I., Gyürki (Szabó R., 73.), Soltész, Kocsis, Árvai. Edző: Bekő Balázs.

Gsz.: Szabó R., 79.

Fásultan és tompán kezdte első hazai fellépését a hazai gárda, mindössze két helyzetre futotta Németh és Vince révén az első játékrészben, miközben akár a vendégcsapat is megszerezhette volna a vezetést. A fordulás után sem változott a játék képe, a Tatabánya frissebben és veszélyesebben játszott, sorra alakította ki helyzeteit, Kovács I. az 50. percben büntetőt hibázott. A mérkőzés sorsát eldöntő találat mégsem kidolgozott helyzetből született, a 79. percben egy balról laposan belőtt szabadrúgást Szabó csúsztatott meg és a labda a bal sarokban kötött ki.

A játék összképe alapján a Tatabánya megérdemelten vitte el a pontokat Ménfőcsanakról.

Rozmán László: – Teljesen megérdemelten nyert a vendég együttes. Mert ha mi nem merünk játszani, addig csak ilyen eredményeket érhetünk el.

Bekő Balázs: – A rekkenő hőségben fizikálisan is felvettük ellenfelünkkel a harcot, sok helyzetet dolgoztunk ki, úgy érzem megérdemelten nyertünk.

 

THSE-SZABADKIKÖTŐ- SC SOPRON 3-1 (2-0)

Budapest, Szabadkikötő SE Sporttelep, 250 néző. Vezette. Kakuk.

THSE: Czerula, Falusy, Révész (Molnár D. 70.), Pető Brúnó, Katona D. – Gál B (Petry 53.).- Gere Z., Marosi, Végh A. (Gelencsér 63.), Farkas Z. – Németh A. Vezetőedző: Széchenyi Márton

SOPRON: Pátkai – Galambos, Tóth A., Jakab, Gáncs (Keresztes a szünetben) – Harangozó – Pető Benjámin, Kalmár D. (Gere R. 75.), Holzmann, Krizsonits (Purt a szünetben)– Kustor. Vezetőedző: Horváth Csaba.

A játék majd minden elemében pariban volt az újonc Sopron a szintén újonc hazaiakkal, csupán a góllövés terén maradtak alul, s hiába dolgoztak ki helyzeteket vagy a kapus vagy a kapufa hárított, s ez bizony három pontba került.

26.perc: Gere cselezett befelé jobbról, majd aztán ballal kilőtte a bal alsó sarkot 1-0

32.perc: Röviden szabadítottak fel a vendég védők, s a nagy lendülettel érkező Végh Ariel ballal 18 méterről a bal felső sarokba rúgta a guruló labdát. 2-0

57. perc: Németh A. lépett ki középen a védők közül a kapujából kimozduló Rátkai buktatta a csatárt, a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Németh A. végezte el, a léc alá vágta a labdát 3-0

91. perc: Kustor fordult le középen a védőkről és a mellel maga elé tett labdát jobbal védhetetlenül lőtte a hazai kapu jobb oldalába. 3-1

Jó: Czerula, Végh A., Gál B. ill, Pető Benjámin, Kustor

Széchenyi Márton: – Boldogok vagyunk, hiszen megszereztük első győzelmünket, mégpedig fegyelmezett remek játékkal.

Horváth Csaba: – Többen is tudásuk alatt futballoztak, s ezt nem bírta el a csapat.

Lipót Pékség-Gárdony 2-2 (1-1)

Lipót, 200 néző. V.: Muhari.

Lipót: Dénes – Simita, Bieder, Zámbó, Füredi (Kiszely, 78.), Csete (Varga T., 46.), Nagy O., Kovalovszki, Farkas D. (Nyári, 60.), Winkler, Szabó L. Edző: Varga Péter.

Gárdony: Erdélyi – Balogh Á., Újvári, Kónya, Czihulin, Király, Lak, Kovács Á. (Kercsó, szünet), Tóth T., Mód, Sárközi. Edző: Oláh Attila.

Gsz.: Nagy O., 42., Kiszely, 82., ill. Balogh 44., 75.

Kiállítva: Bieder 80., Tóth T. 89.

Az első félidőben a lipóti csapat beszorította az ellenfelét, helyzetei voltak, de gólra a 42. percig kellett várni. Egy lendületes hazai támadás után Nagy O. bombázott a léc alá. 1-0.

44. p: Tizenegyeshez jutott a gárdonyi csapat, amit Balogh Ádám értékesített. 1-1.

74. p: Nyári került helyzetbe, lövése a kapufán csattant.

75. p: Balogh Ádám kapott egy átadást, lövése a jobb kapufáról vágódott a hálóba. 1-2.

80. p: Bieder szabálytalankodott a pálya közepén, megkapta a második sárga lapját, így el kellett hagynia a pályát.

82. p: Winkler beadását Kiszely a hálóba lőtte. 2-2.

89. p: Tóth Tibor szabálytalankodott, így megkapta a második sárga lapját és a játékvezető kiállította.

A nagy meleg ellenére nagy iramú mérkőzésen a lipóti csapat kihagyta a nagy helyzeteit és a végén neki kellett egyenlíteni. A gárdonyi csapat taktikusan, kimondottan jól játszott, a kapusuk pedig a mezőny fölé nőtt.

Varga Péter: – A nézők tapsa a végén rávilágított, hogy a játékosaink mindent megtettek. Az a hat kapufa mellett a vendég kapus parádés teljesítménye fosztott meg bennünket a mai győzelemtől.

Balogh Zsolt (pályaedző): – Örülünk a döntetlennek, újonc csapat révén a második félidőben értük el a jobb teljesítményt.

Kalmár László

Credobus Mosonmagyaróvár-Balatonfüredi FC 3-0 (1-0)

Mosonmagyaróvár, 600 néző

Vezette: Horváth P.

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Bokor, Bohner, Czingráber, Horváth K., D’Urso, Tóth M. (Takács M., 75.), Jasarevic (Illés, 66.), Nagy K., Szalka (Nagy L., 72.), Laki. Vezetőedző: Varga László

Balatonfüred: Szmola – Tetézi, Burucz, Vastag, Emperger, Bene Zs., Pápai K., Csikós (Tamás Sz., 59.), Szabó B., Schillinger D. (Henn, 46.), Laurinyecz (Szalai P., 46.). Vezetőedző: Sowunmi Thomas

Gólszerzők: Nagy K. (34.), Szalka (51., 57.)

A Credobus Mosonmagyaróvár az első hazai bajnokiján a Balatonfüredet fogadta. Varga László együttese nagy nyomást helyezett az újonc füredi csapatra, aminek a 34. percben meglett az eredménye. D’Urso remekül indította a jobb szélen Jasarevicset, aki élesen adott középre. A labdára Nagy Kevin érkezett, aki 11 méterről nagy erővel, védhetetlenül lőtt a kapu jobb oldalába. 1-0.

Az 51. percben D’Urso szerzett labdát, és Szalkához passzolt, aki 9 méterről átemelte a kifutó füredi kapust. 2-0.

Hat perccel később Laki-Nagy Kevin-Szalka volt a labda útja. Végül a Mosonmagyaróvár fiatal támadója a kapust is kicselezve lőtt a hálóba. 3-0. Az MTE temérdek helyzetet dolgozott ki, így a hazai győzelemhez kétség sem férhetett, igaz a különbség sokkal nagyobb is lehetett volna.

Varga László: – Örülök a győzelemnek, és annak, hogy örömet tudtunk szerezni a szépszámú közönségnek. Egy kis hiányérzet maradt bennem a találkozót illetően, hiszen sokkal nagyobb arányban kellett volna nyernünk. A játékunkra nem lehetett panasz, de a helyzetkihasználásunkon javítani kell.

Sowunmi Thomas: – A hazai csapat teljesen megérdemelten győzött. Sok fiatal játékosom van, akiknek még szokniuk kell a felnőtt futballt és az NB III-at is. Nem keseredünk el, hiszen szerdán újra mérkőzést játszunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában