Labdarúgás

2020.08.12. 20:30

NB III foci – Döntetlen Sopron–Lipót presztízsrangadó – mutatjuk a hétközi forduló eredményeit

Győr-Moson-Sopron megyei párharccal folytatódott az NB III Nyugati csoport.

kisalfold.hu

BKV Előre – Credobus Mosonmagyaróvár 0-1 (0-0)

Budapest, 150 néző. V.: Zimmermann.

BKV Előre: Czuczi – Szabó M., Dinka (Szabó B., 64.), Kiss D. (Stefán, 60.), Ihos (Katz, 75.), Szegő, Pokó, Girán, Ferkó, Tóth Sz., Wágner R. Edző: Menczeles Iván.

Mosonmagyaróvár: Heinrich – Bokor, Bohner, Czingráber, Horváth K., D’Urso (Tóth M., 64.), Takács M., Nagy L. (Laki, 55.), Nagy K., Illés (Kozma, 88.), Szalka. Edző: Varga László.

Gsz.: Szalka (93.).

93. p: Egy felpasszolt labda után Szalka 18 méteres, ballábas beadása lecsúszott, de így is a kapuban kötött ki.

A mosonmagyaróvári gólhoz kellett ugyan egy kis szerencse, de ezért rengeteget tett a vendégcsapat. A mosonmagyaróváriak ezúttal is sokkal több helyzetet dolgoztak ki, mint ellenfelük, így megérdemelten győztek, ráadásul Varga Lászlóék az első három bajnokijukon még gólt sem kaptak.

Menczeles Iván: – Sajnálom, hogy a hosszabbításban kicsúszott a kezünkből a döntetlen.

Varga László: – Számítottunk rá, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. A BKV kemény védekezését nem volt egyszerű feltörni. A félidőben mondtam a csapatnak, hogy ez tipikusan egygólos mérkőzés lesz. A srácok nagy szívvel és óriási akarattal küzdöttek, ez hozta meg végül számunkra a sikert.

Horváth Péter

SC Sopron-Lipót-Pékség 1-1 (0-1)

Sopron, Városi Stadion, 1500 néző. V.: Kovács G.

SC Sopron: Majer – Galambos (Kocsis Á., 65.), Baranyai, Tóth A., Keresztes, Harangozó, Holzmann, Kalmár (Bódis, a szünetben), Purt (Jakab, 74.), Pető, Kustor. Edző: Horváth Csaba.

Lipót: Dénes – Simita G., Molnár M., Zámbó, Kapa Márkó – Tóth L., Kovalovszki – Csete (Varga T., 68.), Szabó L., Harsányi (Nyári, 80.), Winkler (Kiszely, 65.). Edző: Varga Péter.

Gsz.: Kustor (81.), ill. Szabó L. (33.).

33. p: Szabó L. kapott kitűnő labdát, kapásból 15 méterről jobbról kilőtte a bal felső sarkot. 0–1.

81. p: Kustor mintaszeri beadást követően 11 méterről a kapus kezei között a léc alá bombázott. 1–1.

A mérkőzés összképe alapján igazságos döntetlen született a kemény, de sportszerű mérkőzésen. Ami érthetetlen volt: a játékvezető rendkívül sok sárga lapja, amit a mérkőzés keménysége nem indokolt.

Horváth Csaba: – Rosszul kezdtük a bajnokságot, a héten rendbe tettük a fejeket, kialakítottunk egy rövid távú tervet, és ebből merítettünk. Az első lépést megtettük, nagy küzdelemben, motiváltan, jól játszottunk egy jó Lipót ellen. Megérdemelten szereztünk egy pontot.

Varga Péter: – Közepes színvonalú mérkőzésen a vezető gólunk után egyik csapat sem tudott számottevő gólhelyzetet kialakítani, majd a vége előtt szintén egy szép találattal a Sopron egyenlített, így reális végeredmény született.

Páder Vilmos

 

Nagyatád-Sza-Bi Qualit Ménfőcsanak 1-1 (0-0)

Nagyatád, 200 néző. V.: Altorjai.

Nagyatád: Czebei – Palkovics, Dekanics (Koósz, 62.), Kovács K., Kollár, Párkányi, Horváth F., Fésűs (Nikolic, 72.), Jerkovic, Lajkó (Vodicska, 53.), Sághy. Edző: Papp Zoltán.

Ménfőcsanak: Sánta – Veres, Kelemen, Csonka, Szalai, Serfőző, Androsch, Kerékgyártó, Szilvágyi (Éri, 69.), Németh L. (Koncsag, 75.) Gelencsér (Vayer 72.). Edző: Rozmán László.

Gsz.: Vodicska (55.), ill. Németh L. (54.).

54. p: Serfőző beadása Gelencsér és Kovács K. lábáról is elpattant a labda, ami így Németh L. elé került, aki két méterről nem hibázott. 0–1.

55. p: Sánta András ütött ki egy beívelést Vodicska elé, aki öt méterről, laposan lőtt a kapu közepébe. 1–1.

78. p: Büntetőhöz jutott a Ménfőcsanak, de Vayer lövését Czebei hárította.

Végig a vendégek irányították a mérkőzést, sok helyzetet és egy tizenegyest is hibáztak. A döntetlen hízelgő a hazaiakra nézve.

Papp Zoltán: – Fölénk kerekedett a vendégcsapat, így gyors kontrákra játszottunk, ami a végén eredményes lett.

Rozmán László: – Agyon nyert mérkőzésen sikerült megajándékoznunk a hazaiakat egy ponttal.

Ulbert Tibor

Korábban - Ma rendezték az NB III 3. fordulóját, a Nyugati csoportban a Mosonmagyaróvár és a Ménfőcsanak idegenben lépett pályára, Sopronban pedig, ahol a Lipót vendégszerepel két megyei együttes találkozott.

NB III Nyugati csoport

3. forduló, augusztus 12., szerda:

BKV Előre–Credobus Mosonmagyaróvár 0-1, a mérkőzésről bővebben itt >>

Érd–ZTE II 5-0, Balatonfüred–Fehérvár II 0-1,

Puskás Akadémia II–Nagykanizsa 1-4,

Veszprém–Bicske 2-0,

Nagyatád–Sza-Bi Qualit-Ménfőcsanak 1-1,

Tatabánya–Pápa 1-3,

III. ker. TVE–THSE 1-0,

SC Sopron–Lipót-Pékség 1-1,

Komárom–Gárdony 3-1.

 

Korábban

SC Sopron–Lipót Pékség

Sopron, Városi Stadion, 17.30. V.: Kovács G.

Az osztályban újonc Sopron két forduló után pont nélkül áll, ám a leghűségesebb városban bíznak abban, hogy népes szurkolótáboruk segítségével meglepetést tudnak okozni a mai mérkőzésen.

Horváth Csaba, az SC Sopron vezetőedzője: „Nem ilyen eredményre számítottunk a THSE ellen, de a mérkőzés képe alapján lehetett volna akár a javunkra is három-egy. A meccs fordulópontjaiból rosszul jöttünk ki, mert rossz döntéseket hoztunk. Két napunk volt arra, hogy megfelelően felkészüljünk a Lipót ellen. Semmilyen következtetést nem vonunk le abból, hogy a legutóbbi körben otthon ikszeltek a szintén újonc Gárdonnyal. A bajnokság elején kell jó néhány forduló, mire kikristályosodnak a mezőny erőviszonyai. Nagyon fontos mérkőzések előtt állunk, hiszen a hétvégén mi fogadjuk a Gárdonyt, minél több pontot kell szereznünk. A Lipót ellen hajtós, taktikus és nagyon nehéz meccset, valamint győzelmet várok. Baranyai eltiltása lejárt, ő visszatérhet a védelem közepébe.”

A tavaly nagyszerűen szereplő Lipót két újonccal játszott eddig ebben a bajnokságban, mindkettővel hazai pályán. A THSE Szabadkikötőt 6–2-re legyőzte, míg meglepetésre a Gárdonnyal 2–2-re végzett.

Varga Péter, a Lipót Pékség vezetőedzője: „Sopronban megpróbálunk javítani a vasárnapi döntetlen után. Optimista vagyok, mert a játékunk rendben volt, nagyon sok helyzetet alakítottunk ki, ezekből sajnos csak kettőt tudtunk értékesíteni. Végigtámadtuk a kilencven percet, de a Gárdony kapusa bravúrok sorozatát mutatta be, olyan labdákat is kivédett, hogy alig hittem a szememnek. A két gólunk mellett lőttünk hat kapufát. A Sopron jó csapat, ők is minőségi játékosokkal erősítettek, a két vereségük nem tükrözi híven a tudásukat. Nem lesz könnyű mérkőzés, de mindenképpen nyerni szeretnénk.”

BKV Előre–Credobus Mosonmagyaróvár

Sport u., 16.00. V.: Zimmermann.

Az óváriak egy döntetlennel és egy győzelemmel, vagyis jól kezdték a szezont, míg a BKV egy vereséggel és egy döntetlennel rajtolt.

„Ettől függetlenül nehéz mérkőzésre számítok, hiszen ellenfelünk régóta meghatározó csapata a harmadosztálynak, rutinos szakemberrel az élen. A vasárnap-szerdai ritmusra is fel kellett készülni, de ezzel együtt pontot, pontokat szeretnénk szerezni, győzelemre játszunk a BKV otthonában – emelte ki Varga László vezetőedző, aki még nem számolhat a lábadozó Debreceni játékával.

Nagyatád–Szabi-Qualit-Ménfőcsanak

Nagyatád, Mudin Imre Sportcentrum, 17.30. V.: Altorjay.

A Ménfőcsanak egyelőre nem szerzett pontot, ahogy mai ellenfele sem a bajnokságban.

„Szükségünk van pontokra, így most kifejezetten örülök, hogy gyorsan javíthatunk a hétvégi hazai vereség után. Bízom benne, hogy ezt a csapat is így gondolja, s összekapja magát a folytatásra. Nem lebecsülve az újoncot a győzelem a célunk” – szögezte le Rozmán László vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában