Labdarúgás

2020.08.23. 08:39

NB III foci – Győzött a Mosonmagyaróvár, kikapott a Sopron, a Lipót és a Ménfőcsanak

Az 5. fordulót rendezték vasárnap az NB III Nyugati csoportban.

kisalfold.hu

Fotó: Illusztráció/pixabay.com

NB III Nyugati csoport – eredmények

Puskás II–Ménfőcsanak 3-1

Tatabánya–Lipót 1-0

III. ker TVE–Sopron 3-0

III. ker-SC Sopron 3-0 (2-0)

Budapest, 600 néző. V.: Szabó L.

III. ker.: Jeszenszky – Nagy T., Erdei, Opavszky, Tóth K. – Bakos (Fazakas, 53.) – Tamási, Daróczi (Rabatin, 66.) – Remili – Kokenszky, Czvitkovics (Borvető, 80.). Vezetőedző: Kemenes Szabolcs.

SC Sopron: Majer – Galambos (Bódis, 66.), Jakab D., Tóth A., Keresztes – Holzmann, Harangozó – Tóth B., Kalmár D. (Krizsovits, 85.), Jakab D. (Kocsis Á. ,70) – Kustor. Vezetőedző: Horváth Csaba.

Gsz.: Kokenszky, Remili

12. p: Tóth ment el a bal oldalon, élesen középre lőtte a labdát, az érkező Kokenszky pedig 5 méterről a hálóba lőtt. 1-0.

26. p: Remili lépett ki középen a védők közül, 15 méterről lőtt, a labda a lécről vágódott vissza a mezőnybe.

28. p: Remili csinált egy cselt a jobbösszekötő helyén a tizenhatoson belül, Holzmann buktatta. A büntetőt Remili végezte el és jobbal a jobb alsó sarokba lőtt. 2-0.

84. p: Tóth K. ment el a bal oldalon, az alapvonalról középre gurította a labdát, Kokenszki pedig 7 méterről a hálóba lőtte. 3-0.

A mérkőzés elején úgy tűnt nincs egy súlycsoportban a két csapat. A nyugati csoport listavezetője ugyanis gyors egyérintős, szinte követhetetlen játékot produkált és teljes joggal szerezte meg a vezetést. A második félidőre magára talált a Sopron és a mezőnyben már egyenrangú ellenfele volt az NB II-be pályázó hazaiaknak.

Jók: Erdei, Tóth K., Kokenszky, Bakos, ill. Jakab G., Jakab D., Kustor.

Kemenes Szabolcs: – Nagy öröm, hogy zsinórban 5. meccsünket nyertük meg úgy, hogy gólt sem kaptunk. Jó úton haladunk, de van még min javítani.

Horváth Csaba: – Minőségi futballt produkált a III. kerület és ehhez megpróbáltunk alkalmazkodni. Sajnos egyéni hibák miatt alakult ki a három gólos különbség.

PAFC II-Győr-Ménfőcsanak 3-1 (0-1)

Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna, 100 néző. V.: Juhász D

PAFC II: Molnár P. – Nahirnij, Fodor, Sipos, Corbu (Kocsis, 90.), Nagy Z, Szin (Gazdag, 72.), Hosszú, Magasföldi, Papp, Vizler (Kalmár, 57.). Edző: Nagy Ádám.

Győr-Ménfőcsanak: Sánta (Ficsór, 30.) – Vincze (Szalai, 80.), Veres, Bella, Serfőző, Kelemen, Csonka, Androsch, Gelencsér, Koncsag (Szilvágyi, 41.), Vayer. Edző: Rozmán László.

Gsz.: Magasföldi (2), Sipos, ill. Vayer.

17. p : Gayer 20 méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba. 0-1.

35. p: Magasföldi 20 méterről a kapufát találta el.

77. p: Szöglet után Magasföldi fejelt a kapuba. 1-1.

80. p: Magasföldi került ziccer helyzetbe és nem hibázott. 2-1

89. p: Sipos 14 méterről kilőtte a hosszú sarkot. 3-1.

Két ellentétes félidőt láttunk, amiből a hazai csapat a második félidei játékával otthon tartotta a három pontot.

Nagy Ádám:- Az első félidőben egy adódó lehetőségét kihasználta a vendégcsapat, a második félidőben fizikailag és játékban is felülmúltuk az ellenfelet, így megérdemelten nyertünk.Sok sikert kívánok a Ménfőcsanaknak.

Rozmán László: – 80 percig helyzet nélkül tartottuk az ellenfelet, a bekapott gól után tíz perc alatt leromboltuk azt, amit addig felépítettünk.

Tatabánya-Lipót 1-0 (0-0)

Tatabánya, 500 néző. V.: Szilasi.

Tatabánya: Kunsági – Kovács D. (Farkas V., 69.), Árvai (Szabó R., 80.), Kovács I., Krupánszki, Soltész, Kocsis G. (Vígh, 69.), Katona, Hajas, Klausz, Székely. Edző: Bekő Balázs.

Lipót: Dénes – Simita, Zámbó, Bieder, Kapa, Csete, Farkas D. (Varga T., 58.), Kovalovszki (Füredi, 66.), Kiszely, Harsányi (Winkler, 58.), Szabó L. Edző: Varga Péter.

Gsz.: Kocsis G.

34. p: Kapa ívelt a tatabányai kapu elé, Kovalovszki fejese a kapu fölé szállt.

Az első félidőben 5-4-1-es védekező felállásban játszó hazai csapatot nem tudta feltörni a nyíltan játszó Lipót.

54. percben vezetést szerzett a hazai csapat. Egy bal oldali beadást kifejelték a lipóti védők, Kocsis Gergő elé került a labda, aki 20 méterről a lábak között a hálóba lőtt. 1-0.

60. p: Kiszely adott középre, Winkler 5 méterről a kapusba lőtte a labdát.

85. p: Füredi szögletét Bieder közelről a kapu mellé lőtte.

A második félidőben kicsit bátrabban támadó Tatabánya egy szerencsés góllal otthon tudta tartani a három pontot a helyzeteit kihagyó Lipót ellen.

Bekő Balázs: – Ma nagyon jól játszottunk, bár a végére elfogytunk, de a győzelmünk megérdemelt.

Varga Péter: – Megérdemelt hazai győzelem. Mi csak a 60. perc után mutattunk valamit a tudásunkból. Ma még az egy pontot sem érdemeltük volna meg.

Komárom VSE-Credobus Mosonmagyaróvár 0-1 (0-1)

Komárom, 300 néző, vezette: Katona

Komárom: Szabó M. – Hajba (Szecsődi, 80.), Molnár S., Parázs, Vincze V., Végh B., Göblyös (Tóth P., 46.), Simigla, Schiller (Módi, 53.), Eszlátyi, Végh T. Vezetőedző: Bozsik Péter

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Bohner, Bokor, Czingráber, Horváth K. (Balogh F., 61.), D’Urso, Takács M., Jasarevic, Szalka (Laki, 62.), Illés (Kozma, 85.), Nagy K. Vezetőedző: Varga László

Gólszerző: Takács Martin (41. – büntetőből)

Rangadó várt a Credobus Mosonmagyaróvárra, amely Komáromba látogatott. A 41. percben Jasarevic jobb oldali beadása utána egy hazai játékos kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül, ezért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Takács Martin magabiztosan a bal felsőbe rúgta. 0-1. A 92. percben Nagy Kevin 12 méterről a felső lécet találta telibe, a kipattanót pedig Kozma lőtte a jobb kapufa mellé. A Mosonmagyaróvár taktikus, szervezett játékkal, nagyon értékes három pontot szerzett a kiváló erőkből álló Komárom otthonában. A hazai csapat ugyan mezőnyfölényben játszott a második félidőben, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg.

Bozsik Péter: – Egy félidőnyi előnyt adtunk a Mosonmagyaróvárnak. Sajnos a csapatból többen is a tudásuk alatt teljesítettek, ez pedig nem fér bele. Keressük a gyengébb játék okait.

Varga László: – Nagyon értékes három pontot szereztünk. Tudtuk, hogy egy játszós csapat lesz az ellenfelünk, ezért egy kicsit átadtuk a területet. A végén többször is lezárhattuk volna a meccset. A védelmünk hibátlanul működött, és a fiatalok teljesítményét külön is ki kell emelnem.

Mosonmagyaróvári győzelem

Korábban – Puskás Akadémia II–Sza-Bi Qualit-Ménfőcsanak

Felcsút, Pancho Aréna, 11 óra. V.: Juhász D.

Négy fordulót követően a csanakiak első győzelme még várat magára, s most sem lesznek könnyű helyzetben a kék-fehérek.

„Két vereség után hasonló cipőben járunk, mint aktuális ellenfelünk, akiket jól ismerünk. Fiatal, erős csapatról van szó, amely ellen nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de jól dolgoztunk a héten, s talán eljön most az a holtpont, amin át tudunk lendülni. Legalább az egy pont megszerzése a célunk” – fogalmazott Rozmán László vezetőedző, aki csapata keretéből mindenkivel számolhat.

Komárom VSE–Credobus Mosonmagyaróvár

Komárom, 17.30 óra. V.: Katona.

Jól rajtoltak a Lajta-partiak, ám legutóbb egygólos vereséget szenvedtek hazai környezetben az Érdtől. Varga László vezetőedző azt nyilatkozta a találkozó után, nem érdemeltek vereséget, s a szakvezető ezúttal is pontszerzésben bizakodik.

„Egyértelműen javítani szeretnénk, ami persze nem lesz egyszerű feladat. Két hasonló stílusú csapat szoros csatáját várom, amolyan ki-ki mérkőzésre számítok, amelynek a végén remélem, mi leszünk eredményesebbek. Egyedül a sérült Tóth Martin játékára nem számíthatok” – említette Varga László vezetőedző.

Tatabánya–Lipót-Pékség

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 17.30 óra. V.: Szilasi.

A vártnál szerényebben szerepelt eddig a Lipót, két újoncot sem tudott legyőzni, s a hétvégén ismét egy újonccal találkozik.

„Szeretnénk győzni, bár a Tatabánya jól elkapta a rajtot – mondja Varga Péter vezetőedző. – A múlt heti játékunkkal elégedett voltam, csak a gólok hiányoztak. A támadásainkban a változások után meg kell találnunk azokat a variációkat, amikkel eredményesek lehetünk. Ennél jobban aggaszt, hogy minden meccsen kaptunk gólt. A Tatabánya ellen stabilizálni kell a játékunkat és akkor meglehet a három pont.”

III. kerületi TVE–SC Sopron

Budapest, Hévízi út, 17.30 óra. V.: Szabó L.

Az SC Sopron még nyeretlen és kevés a remény rá, hogy meglepetést tud okozni a százszázalékos listavezető otthonában.

„Bízunk benne, hogy szervezett, taktikus és agresszív játékkal rukkolnak ki a fiúk, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Jó lenne, ha megszületne az első győzelmünk. Az egy mérkőzésre eltiltott Baranyai kivételével minden játékos a rendelkezésünkre áll” – mondta Horváth Csaba vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában