Helyi sport

2015.06.01. 09:36

NB II - Nem lesz NB I-es a Gyirmót

A Sopron döntetlent játszott.

kisalfold.hu

Gyirmót FC Győr–BFC Siófok 2–2 (2–0)
Gyirmót, 700 néző. V.: Fábián M.

Gyirmót: Somogyi – Nagy S., Graszl, Lázár P., Présinger, – Kiss M. (Magasföldi, 84.), Papp K., – Cseri (Gyurján, 54.), Madarász, Beliczky, – Bobál G. (Oross, 73.). Edző: Sisa Tibor.

Siófok: Ambrusics – Fülöp, Mogyorósi , Csató M., Polényi, – Futó, Horváth A., – Nagy J., Hanzl (Vass M., 87.), Papp M. (Peszmeg, 57.), – Gárdos (Kozma, 92.). Edző: Soós Imre.

Gsz.: Madarász (5.), Graszl (35.), ill. Futó (64.), Nagy J. (68.).

Kiállítva: Nagy J. (90.).

5. p: Látványos Beliczky–Bobál összjátékot követően utóbbi sarokkal játszott a mögötte érkező Madarász elé, aki a magasból hulló labdát kapásból, 13 méterről nagy erővel a bal alsó sarokba lőtte. 1–0.
35. p: Beliczky adott remek labdát a jobbösszekötő helyén kilépő Bobál G. elé, akit Mogyorósi fellökött a büntetőterületen belül. A megítélt tizenegyesből Graszl jobbal a jobb alsó sarokba helyezett. 2–0.
64. p: Jobb oldali vendégszöglet után a védők bizonytalanságát kihasználva Futó 10 méterről középről, jobbal a kapu közepébe lőtt. 2–1.
68. p: A kilépő Polényit Graszl lerántotta, amiért Fábián játékvezető büntetőt ítélt, amelyből Nagy J. jobbal a kapu jobb oldalába lőtt. 2–2.
90. p: Nagy J. durvaságért azonnal piros lapot kapott.
92. p: Papp Kristófot buktatta Horváth A. a büntetőterületen belül, tizenegyes. Magasföldi lövését Ambrusics bravúrral tolta szögletre.

A már bajnok Vasas mögött a feljutásért harcoló Gyirmót a veszélyzónából menekülő Siófokot látta vendégül és úgy tűnt, hamar el is dönti a találkozót, ugyanis Madarász parádés kapáslövése után már az első percekben megszerezte a vezetést, amit félórai játék után Graszl révén büntetőből növelni is tudott. Szünet után azonban változott a játék képe, meglepetésre a Balaton-partiak átvették az irányítást, melynek eredményeként egyórai játék elteltével szépítettek, majd néhány perc múlva ki is egyenlítettek. Ahogyan feljavult a siófoki gárda játéka, úgy váltak egyre görcsösebbé a hazaiak, akiknek támadásaikban ekkor kevés elképzelést lehetett felfedezni. Ennek ellenére az utolsó pillanatban óriási lehetőséghez jutottak egy megítélt büntető formájában, de ezzel sem tudtak élni, így végül a győzelem is elmaradt. Igaz, mivel a Békéscsaba biztosan nyert, ez is kevés lett volna a második hely eléréséhez.

Sisa Tibor: – Az utolsó pillanatig kiélezett küzdelem folyt az NB II-ben, amelyben végig versenyben voltunk. Nagyon sok apró dolgon múlik a siker, ezeknek felsorolására most nincs lehetőségem. Madarász Márkot többen bántották a mezőkövesdi kihagyott tizenegyes miatt, ne tegyék, hiszen ki se volt jelölve, csak rámaradt, mert a végrehajtók ott, akkor nem vállalták. Csereként Magasföldi József se volt kijelölve büntetőrúgónak, meg kell kérdeznem: most miért állt oda? Többször olvastuk, hogy a harmadik hely sokat érhet, ezt magabiztosan elértük.

Soós Imre: – Büszke vagyok a csapatomra, nagyszerű tavaszt futottak a srácok.
Lapincs Attila


Balmazújváros–Soproni VSE-GYSEV 1–1 (0–0)
Balmazújváros, 300 néző. V.: Takács T.

Balmazújváros: Radosevic – Bokros, Gal, Virág, Sigér – Kiss L., Batarelo, Vachtler (Tóth L., 72.) – Mijatovic, Pavlicic (Pintér N., 56.), Vajda S. (Batizi-Pócsi, 56.). Edző: Feczkó Tamás.

SVSE: Halasi – Maráczi, Bobál D., Jovetic, Szabó L. – Holdampf (Horváth A., 81.), Pintér A. (Deme, 46.), Kapacina (Sifter, 58.) – Erdélyi, Zamostny, Horváth P. Szakmai igazgató: Supka Attila.

Gsz.: Batarelo (81.), ill. Horváth P. (46.).

Kiállítva: Horváth P. (91.).

Kiegyenlített első negyedórát követően a hazaiak álltak közelebb a gólszerzéshez, szabadrúgásból a felső lécet találták el. Szünet után gyorsan megszerezte a vezetést a Sopron, amire csak a hajrában tudott válaszolni a hazai együttes.

Igazságos döntetlen született.

Feczkó Tamás: – Ezúttal is jól játszottunk, végigtámadtuk a mérkőzést, kapufát is rúgtunk és szerencsére a döntetlen is elég volt célunk eléréséhez.

Supka Attila: – Már az első perctől kezdve látszott, hogy az ellenfél mindent elkövet a bentmaradásért, ennek ellenére az első félidőben még elfogadhatóan játszottunk, a folytatásban viszont többször hibáztunk. A korábbi találkozókon mutatott jó játékunkat nem tudtuk megismételni, de tizenkét mérkőzésen maradt veretlen a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában