Fiatalos keretek

2020.06.23. 19:03

NB II foci – Az ETO-nál és Gyirmóton is saját nevelésű játékosok csatlakoztak a felnőttegyütteshez – fotók

A kéthetes pihenőt követően tegnap elkezdte a felkészülést az NB II következő szezonjára a WKW ETO és a Gyirmót FC Győr. Mindkét csapatnál sok a változás.

kisalfold.hu

2020.06.23. Gyõri ETO labdarúgó csapat edzése, Fotó: Csapó Balázs Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

A keret hétfői találkozója után kedden erőnléti felmérésekkel indult a munka az ETO-nál, majd ezt követően ma a játékosok átesnek az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálatokon.

A Rába-parti együttesnél jelentősen átalakult a keret a járvány időszakában. Horváth Tamás, Horváth Zoltán, Lovrencsics Balázs, Andrics Nemanja, Márius Charizopoulos, Gengeliczki Gergő és Kun Bertalan, valamint a két kölcsönjátékos, Tömösvári Bálint és Dobos Áron is távozott. Azóta újabb névvel bővült a lista: a támadó Simon Andrással közös megegyezéssel szerződést bontott a klub, a játékos pedig Szegedre távozott.

 

A keddi felmérésen az elmúlt szezon kulcsemberei közül Bagi István, Dvorschák Gábor, Kovács Krisztián, Vasil Vashkeba, Priskin Tamás, Simon Ádám, Fejes András és Szimcsó Viktor, Vári Barnabás, Gaál Bálint és Rengel Péter is feltűnt, ám rajtuk kívül főleg a BL-selejtezőre készülő U19-esek futottak ki a pályára.

„A csapat ötven százalékát fiatal akadémisták adják, így a tavalyi keretből maradók, kiegészülve az U19-es játékosokkal, a Herczeg Miklós–Tuifel Péter edzőpárossal kezdték meg a felkészülést. Jelenleg nem is tárgyalunk más edzővel – mondta Soós Imre, az ETO ügyvezető igazgatója. – Az U19-esek közül Américo Pe­­reira, Szabados Attila, Vitális Milán és Farkas Balázs Kesző továbbra is a felnőttkeret tagja, hozzájuk csatlakozott Milos Kerkez, Sipőcz Bence, Szabó Tamás és Ruisz Barnabás, akik profi szerződést kaptak” – nyilatkozta Soós Imre, aki hozzátette: a támadósorban szeretnének erősíteni.

A felkészülési program

Július 4. (szombat), 11 óra: ETO–Lipót

Július 11. (szombat), 11 óra: ETO–Budafok (Lipóton)

Július 15. (szerda): Soroksár–ETO

Július 18. (szombat), 11 óra: ETO–Balatonfüred

Július 22. (szerda), 18.30: ETO–BVSC

Július 25. (szombat): ZTE–ETO

Július 29. (szerda): ETO–Honvéd

Távozott a rutin

Gyirmóton is komoly fiatalításba kezdtek, így több játékos is távozott az elmúlt időszakban: Koltai Tamás, Lipták Zoltán és Villám Balázs lejáró szerződését nem hosszabbították meg, míg Tóth Bencével közös megegyezéssel bontott szerződést a klub. Hozzájuk csatlakozott nemrég Vass Ádám, Varga Péter és Szabó Lukas, akikkel szintén közösen döntöttek a búcsú mellett.

„Az idei célokhoz, gazdasági háttérhez és a koncepciónkhoz igyekszünk kialakítani a megfelelő keretet, s ennek köszönhetőek a változtatások. A játékosokkal nagyrészt megállapodtunk, célirányosan szeretnénk igazolni három-négy labdarúgót egy-egy posztra. Ami biztos, hogy az eddigi kölcsönjátékosainkat, Zeke Máriót, Herjeczki Kristófot és Májer Milánt szeretnénk megtartani” – mondta Tamási Zsolt szakmai igazgató, aki hozzátette: a héten kialakul a végleges keret.

„A saját utánpótlásból korábban felkerült Ivancsics Péterhez, Tóth Erikhez és Mayer Ádámhoz csatlakozik további három fiatal labdarúgó, Somogyi-Bakos Bence, Orbán Balázs és Nagy Kristóf, akik együtt készülnek a felnőttekkel, míg négy játékost – Pálfi Donátot, Éri Dominikot, Gelencsér Györgyöt és Orbán Istvánt – környékbeli NB III-as kluboknak adunk kölcsön.”

A gyirmótiak múlt héten terheléses és orvosi vizsgálatokkal kezdték meg a felkészülést, míg hétfő óta napi egy edzéssel folytatják a közös munkát.

A felkészülési program

Július 3. (péntek): Gyirmót–Monor

Július 8. (szerda), 17 óra: Gyirmót–Budafok (Lipóton)

Július 11. (szombat): Gyirmót–Ajka

Július 15. (szerda): Siófok–Gyirmót

Július 18. (szombat): Gyirmót–Somorja (szlovák)

Július 22. (szerda): Gyirmót–Haladás

Július 25. (szombat): Gyirmót–Ménfőcsanak (Bágyogszováton)

Korábban – A 2019/20-as szezon végeztével több játékos távozik az ETO-tól – tette közzé a klub a Facebookon.

Horváth Zoltán, Horváth Tamás, Andric Nemanja, Lovrencsics Balázs, Marius Charizopulos, Kun Bertalan és Gengeliczki Gergő szerződése lejár, a következő szezonra a felkészülést már máshol kezdik el.

Tömösvári Bálint és Dobos Áron kölcsönszerződésük lejártával visszatérnek csapataikhoz, Bálint a Honvédhoz, Áron pedig a holland Fortuna Sittardhoz.

Simon András szerződése pedig közös megegyezéssel, 06.30 hatállyal megszűnik.

https://www.facebook.com/etofcgyor/photos/a.212912218725172/3663325947017098/?type=3&theater

„Klubunk hosszú távon tervez tehetséges akadémistáival, ezért Kerkez Milos, Ruisz Barnabás és Sipőcz Bence is 3 éves szerződést írt alá, miszerint 2023.06.30-ig erősítik majd az ETO-t! Játékosaink a nyári felkészülést már a felnőtt csapat keretéhez csatlakozva kezdték el” – tették közzé egy másik posztban.

https://www.facebook.com/etofcgyor/photos/a.212912218725172/3663417937007899/?type=3&theater

Herczeg Miklós és Tuifel Péter irányításával a csapat megkezdte a felkészülést a következő szezonra.

https://www.facebook.com/etofcgyor/photos/pcb.3663446297005063/3663442547005438/?type=3&theater

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában