Labdarúgás

2019.09.18. 11:01

NB II foci – Szimcsó Viktort mentő vitte el meccs végén: ETO-Nyíregyháza 3-1 – fotók

Hátrányból fordított az ETO a Nyíregyháza ellen. Andric szögletet csavart a kapuba, Szimcsó Kalmár remek passzát lőtte a hálóba, Szánthó pedig egy kapusról kipattant labdát váltott gólra. Lapokból sem volt hiány az ETO Parkban, csak a piros kártyát négyszer mutatta fel Szilasi játékvezető.

kisalfold.hu

Fotó: Mészáros Mátyás

Merkantil Bank Liga Labdarúgó NB II., 9. forduló

WKW ETO FC Győr – Nyíregyháza Spartacus FC 3-1

ETO Park, Győr.

Jv.: Szilasi (Lémon, Mohos)

ETO: Horváth T. – Kalmár, Vashkeba (Borbély 58'), Bagi, Szánthó, Vári, Andric (Horváth Z. 46'), Szimcsó, Charizopulos (Lovrencsics 81'), Kovács K., Gengeliczki. Vez. edző: Boér G.

Nyíregyháza: Jova – Fodor, Papp (Kovács A. 55'), Sinanovic, Gulyás, Kovács N., Tóth B. (Ötvös 77'), Busai (Kártik 77'), Végső, Svedyuk, Hornyák. Vez. edző: Spisljak Zorán.

Gólszerző: Andric (22'), Szimcso (34'), Szánthó (49'), ill. Hornyák (16')

Sárga lap: Vashkeba (30'), Andric (36'), Horváth Z. (57'), Szánthó (58'), Borbély (60'), ill. Busai (30')

Kiállítva: Makra (a kispadról, 75'), ill. Purguly (a kispadról, 75'), Gulyás (90+3').

Boér Gábor: – Beragadtunk a mérkőzés elején, de a gólt követően sikerült feljönnünk. Nem értem, miért lett ilyen feszült a mérkőzés, nem szabadott volna így elfajulnia. A provokációval nem foglalkozom. Nagyon sajnálom Szimcsó Viktort, remélem, nem súlyos a sérülése. Bízom benne, hogy a győzelem önbizalmat ad a csapatnak, mert a folytatásban is kemény mérkőzések várnak ránk.

Zoran Szpisljak: – Gratulálok a győrieknek a győzelemhez, azonban eddig azt hittem, a rasszizmusnak nincs helye a pályán és azon kívül sem. Olyan mondatok hangzottak el, amelyek nem férnek bele a sportba. Végig küzdöttünk, amíg nem fújták le a mérkőzést. Véleményem szerint a megengedett kereteken belül maradtunk, de a beszólások már nem fértek bele.

Lefújás után is villant a piros lap, a vendégek egyik stábtagjának mutatta fel a kiállítást jelentő kártyát Szilasi játékvezető.

90+4. perc: Vége a meccsnek. Szimcsó Viktort hordágyon viszik le a pályáról.

90+3. perc: Ismét piros lap, ezúttal a pályán lévő Gulyás kapja. Az oldalvonal mellett szállt bele Szimcsóba.

90+2. perc: Szimcso balról, 20 méterről ereszt meg egy lapos lövést a rövid alsó felé, ezt Jova védi.

90. perc: Ötvös próbálkozik lövéssel 27 méterről, a középre tartó, nem túl erős lövést Horváth megfogja. Három perc a ráadás.

89. perc: Sinanovic baloldali beadását Horváth T. fogja a kezébe.

86. perc: Hosszú idő után ismét nyíregyházi helyzet: Kovács Norbert kap labdát és lő balról, 10 méterről kapu mellé.

81. perc: Lovrencsics Balázs jön Charizopulos helyére.

77. perc: Kettőt cserél a Nyíregyháza: Tóth és Busai helyére Ötvös és Kártik érkezik a pályára.

75. perc: Tóth Barna kemény szabálytalansága után már villan a sárga. Aztán villan a piros is mindkét oldalon, Makra és Purguly, a két csapat másodedzője a két kiállított. Purguly egyébként korábban már kapott sárgát is reklamálásért.

74. perc: Az elmúlt percekben a legnagyobb izgalmat néhány keményebb, de sárgát nem érő szabálytalanság jelentett.

60. perc: Borbély kap sárgát.

58. perc: Vashkeba lejön, Borbély érkezik helyette a győri csapatba.

58. perc: Szánthó is besárgult közben.

57. perc: Horváth Z. kap sárgát.

55. perc: Cserélnek a vendégek: az egykori győri játékos, Kovács Alan jön Papp helyére. Fél perccel később Tóth B. kerül helyzetbe egy tizenhatoson belül bemutatott csel után, éles szögből bal oldalról a hosszú kapufa mellett száll el a csavarása.

51. perc: Szánthó remek labdaátvétellel egyből helyzetbe is kerül, 17-ről lő, Jova bravúrral véd. Az ismétlés a blokkról megy szögletre.

49. perc: Kovács K. jobboldali beadását Horváth Z. fejelte kapura, Jova a fejest még védeni tudta, a tisztán érkező Szánthó ismétlését viszont nem. 3-1.

48. perc: Kalmár beadását Horváth hét méterről fejeli kapu mellé.

46. perc: Cserélt az ETO: Horváth Zoltán váltja Andricot.

45+2. perc: Vége az első félidőnek.

43. perc: Megint Andric áll oda a baloldali szöglethez. Ezúttal középre jön a beadás, Jova megfogja.

36. perc: Andric kap sárgát reklamálásért.

34. perc: Egy nyíregyházi védőt érintve Kalmár elé kerül a labda a tizenhatos bal oldalvonalán, a győri hármas leviszi az alapvonalig, majd bepasszolja középre, ahol a hosszún érkező Szimcsónak nincs már nehéz dolga: a tehetetlen Jova fölött a hálóba lő. 2-1.

30. perc: Szilasi játékvezető tesz rendet, miután Vashkeba és Busai között nézeteltérés támadt. Sárgát kaptak mindketten.

24. perc: Tóth B. fejese nem sokkal, de kapu mellé száll.

22. perc: Szimcso harcol ki szöglete a bal oldalról. Szánthó és Andric is odaáll a sarokrúgáshoz, utóbbi végzi el. A labda Jova fölött átszállva a hálóban landol. 1-1.

16. perc: Ártalmatlannak tűnő helyzet után vezet a vendégcsapat. A jobbról érkező lapos passz után Gengeliczki elcsúszik, így a labda Hornyák elé kerül, aki 16-ról a bal alsóba lő. 0-1.

12. perc: Veszélyben eddig egyik kapu sem volt. Jól működik mindkét oldalon a védelem, de a vendégek mintha jobban becsülnék a labdát.

1. perc: Fehérben a vendégek, ők kezdik a meccset. Az ETO talpig zöldben a mai mérkőzésen.

Előzmények:

„Hazai pályán nem lehet más célunk, mint folytatni a győzelmi szériánkat. Az elmúlt három mérkőzésen a hálónkat is sikerült megóvni a góltól, ezt is mindenképpen szeretnénk tovább kitolni. Olyan forduló következik, amikor olyan csapatok játszanak egymással, melyek versenyben lehetnek a legvégén. Mindenképpen nyernünk kell és kiszolgálni a közönségünket” – nyilatkozta Boér Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában