Helyi sport

2018.05.30. 10:33

NB II foci - Kapnak pénzt a Soproni VSE alkalmazottai és a csapat tagjai

Információink szerint az SVSE mindenképpen lejátssza az NB II idei utolsó fordulójára kisorsolt kisvárdai mérkőzését, ugyanis a csapat tagjai csak ebben az esetben kaphatják meg az elmaradt alapfizetésüket a Magyar Labdarúgó Szövetség jóvoltából.

kisalfold.hu

A versenykiírás alapján az MLSZ még tartozik pénzzel az SVSE-nek, ez nagyjából fedezi a kft.-nek az alkalmazottakkal és a csapat tagjaival szemben fennálló alaptartozását. Ebből az összegből juthatnak hozzá a jussukhoz az érintettek a bajnokság befejezése után.


Eközben rendkívüli ülést tartott az SVSE elnöksége. Mint a kiadott közleményből kiderül: az elnökség megbízta az egyesület tulajdonában álló Soproni Vasutas Futball Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy a törvényes előírásoknak megfelelően tegye meg a szükséges intézkedéseket az NB II-es labdarúgócsapattal kapcsolatban.


Azt írják, hogy az SVSE elnöksége kiemelt fontosságúnak tartja az elmaradt fizetések rendezését. Ezért a kft. keresi a lehetőségeket a bérek rendezésére. Mivel a gazdasági társaság a jelen helyzetben nem tudja kifizetni a játékosok és a szakmai stáb, valamint a klub dolgozóinak járandóságát, végső esetben a Bérgarancia Alap fogja megtéríteni számukra.


Az elnökségi ülésen megvitatták a Soproni Vasutas Futball Kft. működését. A kft. megkezdte annak vizsgálatát, hogy a törvényes lehetőségekkel élve milyen formában tud megfelelni a jövőbeni működésnek.

Rendkívül sajnálatosnak tartom a jelenlegi helyzetet, mindent megpróbáltunk annak érdekében, hogy egy tőkeerős szponzor bevonásával biztosítsuk az NB II-es csapatot működtető kft. finanszírozását. Ez egyelőre nem sikerült, ennek ellenére a bérek rendezését elsődlegesnek tekintjük, ezért hoztuk meg a szükséges intézkedéseket. Az új helyzetben is vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy a minőségi labdarúgás megmaradjon Sopronban"

– mondta Skála János, az SVSE elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában