Labdarúgás

2020.03.29. 09:12

NB II foci – Jelentős változások az ETO-nál

Közös megegyezéssel egy évvel rövidítették Kondás Elemér vezetőedző szerződését.

kisalfold.hu

Fotó: Illusztráció/pixabay.com

A koronavírus járvány terjedésének következménye, hogy leállt a sportélet a nagyvilágban, így szünetelnek a bajnokságok Magyarországon is. Ez természetesen kihatással van a hazai klubok anyagi helyzetére is, aminek következményeként jelentős bevétel-kieséssel kell számolniuk. Ezek megszorító intézkedéseket vonnak magukkal. Ez történik a napokban az ETO FC Győrnél is.

– A sportpiaci szereplőket is rendkívül érzékenyen érinti a megváltozott gazdasági helyzet – mondja Soós Imre, az ETO FC ügyvezetője. – A megváltozott körülmények között, ahogy a világ valamennyi bajnokságában, úgy nálunk sem tudjuk garantálni a jövőt illetően az első csapat játékosainak és a szakmai stábnak, hogy a szerződésükben foglalt összegeket fizessük meg a későbbiekben. Nem tudjuk, hogyan alakul a jövő, nem látjuk, hogy a gazdasági megszorítások milyen hatással bírnak az elkövetkezendő időszakra. Drasztikus fizetéscsökkentésre tettünk javaslatot az első keret tagjainak és ezt minden futballista elfogadta és aláírta a közös megegyezéssel módosított megállapodását. Egyelőre fogalmunk sincs, hogy mikor kezdődnek az edzések és mikor, hogyan folytatódik a bajnokság, bár a jelenlegi helyzetben nem is ez a legfontosabb.

Közös megegyezéssel egy évvel rövidítették Kondás Elemér vezetőedző szerződését, ami így 2020. június 30-ig érvényes. A szakembert éppen pakolás közben értük utol telefonon, valószínűsíthető, hogy a szerződése végéig nem folytatódik az NB II-es pontvadászat, így ő több meccsen nem vezeti már az ETO-t. Távozásának okáról a hivatalos verziót erősítette meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában