edzés

2020.05.26. 08:42

NB II foci – Gyirmóton elindult a közös munka – fotók

A játékosok orvosi vizsgálatát követően, szigorú óvintézkedések mellett kezdte újra az edzéseket tegnap az NB II-es Gyirmót FC Győr, mely pénteken az Elsőfokú Licencadó Bizottságtól megkapta az NB I-es licencet.

kisalfold.hu

2020.05.25. Gyirmt Fc edzs, Fot: Csap Balzs Kisalfld

Fotó: Csapó Balázs

„Sportszakmai okokból nagyon fontos már elkezdeni a kiscsoportos, illetve a csapatedzéseket. Az elmúlt két hónapban folyamatosan kapták a játékosok az edzésprogramokat, melyeket otthon, egyénileg végeztek el. A futballspecifikus munkát mind technikailag, mind fizikailag közösen kell elvégezni. A speciá­lis állóképesség és dinamika, valamint az izomzat felépítése miatt szükség van a csapatedzésekre. Ezt a klubvezetés megértette, és engedélyezte a tréningek megkezdését. A következő időszak három fázisából az elsőben igyekszünk pótolni a lemaradást, majd a játékosok megkapják a nyári pihenőjüket. Ezt követően az NB II rajtjához igazítva legalább öt-hat hetes felkészülést tervezünk” – kezdte Tamási Zsolt szakmai igazgató.

„A felnőttcsapat mellett a Talent programunkban részt vevő tehetséges játékosainknak szintén megkezdődnek a kiscsoportos egyéni képzések” – mondta a szakmai igazgató, aki hozzátette: az utánpótlás-bajnokságok szünetelnek, így a korosztályos csapatoknál akkor indítják újra az edzéseket, ha a gyerekeket visszaengedik az iskolákba.

Az együttes játékosai egészségesen jelentek meg a tegnapi edzésen és újrakezdték a közös munkát, természetesen szigorú óvintézkedések mellett.

 

„Mindenki egészséges és úgy láttam, hogy elvégezték a fiúk a számukra kiírt otthoni gyakorlatokat. Olyan állapotban tértek vissza, amilyenben az egy ilyen hosszú kihagyást követően várható. Jó hangulatú volt a tréning, és érződött a játékosokon, hogy ki voltak éhezve a közös munkára – fogalmazott a szakmai vezető. – A labdarúgók a stadion helyiségeit nem használhatják, otthonról érkeznek felszerelésben, a pályák mellett parkolnak, majd a foglalkozások végén azonnal hazautaznak. Minden reggel otthonról be kell jelenteniük a saját testhőmérsékletüket, amit a pályán a foglalkozások megkezdése előtt újra ellenőrzünk. Az edzések során az orvosi stáb tagjai folyamatosan figyelemmel kísérik a játékosok egészségi állapotát, és amennyiben szükséges, azonnal reagálnak. A szakmai stáb tagjai és a játékosok kötelesek az edzés megkezdéséig maszkot viselni, és kötelesek használni a stadion több területére kihelyezett kézfertőtlenítőt” – folytatta.

A klubvezetés a következő szezonra is NB I-es licencet kért és kapott, ám a szakmai igazgató ezzel kapcsolatban azt mondta: egyelőre korai lenne a következő év céljairól beszélni.

„Már voltak egyeztetések, és elkezdtük el a jövő évi csapat kialakítását, de célokat csak a végleges keret kihirdetését követően lehet megfogalmazni. Kölcsönjátékosaink, Zeke Márió, Herjeczki Kristóf és Májer Milán nem készülhetnek anyaegyesületük NB I-es keretével, így ­egyelőre nálunk edzenek, amíg a kölcsönszerződésük tart” – mondta a szakmai igazgató.

Gyirmóton egyébként hat játékos – Rusák Edvárd, Lipták Zoltán, Lázár Patrik, Villám Balázs, Krebsz Máté és Koltai Tamás – szerződése jár le június 30-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában