Labdarúgás

2020.08.26. 08:17

NB II foci – Kikapott a Gyirmót, az utolsó pillanatban nyert az ETO – videó, fotók

Priskin Tamás az utolsó pillanatban gólt fejelt, a Gyirmót kikapott.

kisalfold.hu

Fotó: Nagy Gábor

Fotó: NAGYGABOR

A Gyirmót 2-1-re kikapott a Siófoktól. A győri ETO a hosszabbítás előtti utolsó pillanatban, a 90. percben nyerte meg 1-0-ra a mérkőzést a Nyíregyháza ellen, amikor Priskin Tamás gólt fejelt.

WKW ETO FC Győr–Nyíregyháza Spartacus1-0 (0-0)

91. p: Sipőcz a bal oldalról jobb lábbal adott középre és az érkező Priskin 5 méterről fejelte a labdát a kapu jobb oldalába. 1–0.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés és mindkét oldalon akadtak helyzetek. A folytatásban többet volt a labda a győrieknél, ám valódi helyzet mindkét oldalon kevés akadt. Főleg szabadrúgásból próbáltak veszélyeztetni a felek. A győri nyomás a találkozó végén érett góllá. A találkozó összképét tekintve megérdemelten szerezte meg első idei győzelmét az ETO.

Király József: – Rövid időnk volt a felkészülésre és egy negatív spirál után mélyről indultunk, de sikerült felrázni a csapatot. A győzelem az előző stáb, Tuifel Péter és Herczeg Miklós érdeme is, de örülünk, ha mi is hozzá tudtunk ehhez tenni. A fiúk végig hittek a győzelemben és az utolsó pillanatig látszott a tűz a szemükben. Örülünk a sikernek, mert egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk, de már készülünk a hétvégi fontos mérkőzésre. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy kitartottak mellettünk.

Gálhidi György: – Mindkét csapatnak kellett a három pont. Jól kezdtük a mérkőzést, többször az ETO védelme mögé kerültünk, de nem sikerült kihasználni a helyzeteinket. A védelmünk úgy gondolom, rendben volt, jól zártunk hátul és kihúztuk az ETO méregfogait. Több játékosomra sem számíthattam, Papucseket sérülés miatt le kellett cserélnem, Hamed sincs még megfelelő fizikai állapotban, a cserék viszont nem tudták tartani a színvonalat. Bánt, hogy az utolsó percekben szenvedtünk vereséget és a végén néhány játékosom nem tette oda magát.

 

Siófok-Gyirmót 2-1 (2-1)

Siófok, 520 néző. V.: Gaál.

Siófok: Hutvágner – Polényi, Jagodics, Horváth M., Deutsch – Tajthy – György (Gaál B., szünetben), Balogh B. (Hajnal G., 75.), Kecskés (Elek B., 83.), Kiss B. – Horváth P. Vezetőedző: Gál István.

Gyirmót: Rusák – Juhász Zs., Hudák, Németh B., Dénes I. – Vass Á. (Lusnyik, 77. (Lázár P., 90.)) – Herjeczki, Nagy P. (Szatmári, 54.), Vogyicska, Hefler – Simon A. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Gsz.: Kiss B. 31., Balogh B. 39., ill. Simon A., 17.

17. p: Horváth Milán passzolta figyelmetlenül a labdát Simon Andráshoz, aki köszönte a lehetőséget és az átvételt követően 14 méterről, középről jobbal a kapu jobb oldalába lőtt. 0-1.

31. p: A jobb oldalon felfutó Polényi Gábor mesterien ívelt a balösszekötő helyén érkező Kiss Balázs elé, aki 7 méterről jobbal kapásból a kapu jobb oldalába lőtt. 1-1.

39. p: Remek bal oldali Kecskés Tamás-Balogh Bence összjátékot követően utóbbi egy csel után 12 méterről jobbal a balösszekötő helyétől a kapu bal oldalába lőtt. 2-1.

Esélyeshez méltóan kezdett a Gyirmót, irányította a játékot, sőt, fölényét negyed óra elteltével egy remek Simon András góllal előnyre is váltotta. A vezetés birtokában érthetetlen módon visszaesett a kék-sárgák játéka, amit a Balaton-partiak ki is tudtak használni, hiszen bő fél órai játék után előbb egy jobb oldali akció végén egyenlítettek, majd egy látványos bal oldali összjáték eredményeként az előnyt is megszerezték. Szünet után próbált mindent elkövetni a Gyirmót, hogy pontokat, de legalább pontot szerezzen, de a támadásaik kevés elképzeléssel párosultak a saját térfelét megszálló, lelkesen védekező Siófokkal szemben.

Ismét bebizonyosodott, hogy ha a jobb játékerőt képviselő csapat gyengébb napot fog ki, akkor azt a tudáskülönbséget lelkesedéssel, küzdőszellemmel győzelemre lehet váltani.

Gál István: – Végre azt játszottuk, amire jelen pillanatban képesek vagyunk, hiszen szervezetten védekeztünk és a kontráink veszélyt jelentettek a gyirmóti kapura. Fortuna is mellénk állt a találkozó vége felé, de végül megérdemelten nyertünk.

Csertői Aurél: – Úgy kezdődött a meccs, ahogy szerettük volna, hiszen aránylag korai gólt szereztünk, ami után két ziccerből eldönthettük volna a meccset. Ezzel szemben a hazaiak két támadásukat gólra tudták váltani. A szünet után mindent megtettünk, hogy megfordítsuk az eredményt, de a hazaiak fegyelmezett védekezését nem tudtuk feltörni.

Lapincs Attila

Korábban

WKW ETO FC Győr–Nyíregyháza Spartacus

Győr, ETO Park, 19.00. V.: Szilasi.

Nézze itt élőben

Már öt forduló után nehéz helyzetbe került a patinás hazai csapat, ugyanis nyeretlenül kiesőhelyen áll a bajnoki táblázaton. A sikertelenség miatt a Tuifel–Herczeg edzőpáros lemondott, a helyüket ideiglenesen a Király–Nicsenko–Stark trió vette át.

Az ETO számára csak a győzelem lenne elfogadható eredmény, kérdés, hogy negyvennyolc óra alatt a frissen megbízott szakemberek milyen új impulzusokat tudnak átadni a csapatnak. A jelenlegi helyzetben a szurkolók hathatós támogatására is szükség lehet, hogy megszülessen az ETO idei első győzelme az élcsoportba tartozó Nyíregyháza ellen.

Király József vezetőedző helyett egyik segítője, Igor Nicsenko nyilatkozott: „Két meccsre kaptunk megbízást és az idő rövidsége miatt főként mentalitásban szeretnénk segíteni a csapaton, szeretnénk feltüzelni a játékosokat és bízunk benne, hogy jól fogunk kijönni az elkövetkezendő néhány napból.”

BFC Siófok–Gyirmót FC Győr

Siófok, 19.00. V.: Gaál A.

Értékes skalpot szerzett legutóbb az egyre magabiztosabban szereplő Gyirmót, a kék-sárgák a nemrég még élvonalbeli Debrecent győzték le (a klub hivatalos jelentése szerint a találkozót 2300 néző tekintette meg az Alcufer Stadionban) 1–0-ra. Ma a korábban szintén NB I-ben szereplő Siófok lesz a Csertői Aurél irányította együttes ellenfele.

„Bár a Siófok is jó csapat, szerencsére tudunk erőt meríteni az elmúlt mérkőzéseinkből. Akadnak sérültjeink és muszáj kicsit frissíteni is, bízom benne, hogy akik most lehetőségehez jutnak, élnek majd a bizalommal. A három pont megszerzése Siófokon is célunk” – szögezte le a gyirmóti vezetőedző.

A további párosítás: Budaörs–Vasas, Szentlőrinc–Kaposvár, 17.30. DVSC–Szeged, 18.00. Haladás–Ajka, Csákvár–Pécs, Békéscsaba–Soroksár, Kazincbarcika–Dorog, 19.00.

A bajnokság állása

1. Ajka 5 4 0 1 14 – 3 12

2. Gyirmót 5 4 0 1 9 – 4 12

3. DVSC 5 3 1 1 8 – 2 10

4. Nyíregyháza 5 3 1 1 5 – 2 10

5. Szolnok 5 3 1 1 6 – 5 10

6. Dorog 5 3 1 1 6 – 6 10

7. Vasas 5 2 3 0 11 – 6 9

8. Békéscsaba 5 2 3 0 6 – 4 9

9. Haladás 5 2 2 1 11 – 6 8

10. Pécs 5 2 2 1 7 – 4 8

11. Budaörs 5 2 0 3 6 – 7 6

12. Kazincbarcika 5 1 2 2 5 – 6 5

13. Soroksár 5 1 1 3 2 – 5 4

14. Siófok 5 1 1 3 8 – 14 4

15. Szentlőrinc 5 1 1 3 4 – 11 4

16. Kaposvár 5 0 4 1 6 – 7 4

17. DEAC 5 1 0 4 4 – 9 3

18. WKW ETO FC 5 0 3 2 5 – 8 3

19. Szeged 5 0 2 3 3 – 8 2

20. Csákvár 5 0 2 3 4 – 13 2

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában