Sport

2020.08.02. 19:00

NB II foci – Nem sikerült az ETO-nak pontot szerezni a nyitányon

2-1-es végeredmény született a hazaiak javára.

munkatársainktól

FC Ajka–WKW ETO FC Győr 2–1 (0–0)

Ajka, Városi Sportcentrum, 2500 néző. V.: Barna.

Ajka: Horváth T. – Kovács N., Heffler, Tar, Présinger – Kenderes, Tóth G. – Rétyi (Irimiás, 88.), Zamostny (Lengyel, 69.), Csizmadia – Nagy K. (Zsolnai, 76.). Vezetőedző: Kis Károly.

ETO: Gundel-Takács – Kovács K., Vári, Fejes, Forró – Kiss M. (Király, 62.), Vaskeba, Vitális (Múcska, 46.) – Szimcsó (Szuhodovszki, 79.), Priskin, Májer. Vezetőedző: Tuifel Péter.

Gsz.: Nagy K. (56.), Zsolnai (79.), ill. Priskin (82.)

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, de valódi gólhelyzet egészen a 13. percig nem alakult ki. Ekkor egy szögletet követően az ex-győri Tar fejelt kapura, ám a lassú labdát Gundel-Takács könnyedén fogta. A 17. majd a 19. percben is nagy helyzet adódott a hazaiak előtt. Előbb Rétyi lövésébe vetette bele magát egy győri védő, a labda pedig nem sokkal a hosszú oldali kapufa mellett vágódott szögletre, majd Nagy lapos lövése ment mellé. A 20. percben Csizmadia ugrott ki a védők között, ám közeli lövését Gundel-Takács védte.

Az Ajka sokkal aktívabb volt az első fél órában, az ETO csak egy-egy kontra erejéig tartózkodott ellenfele térfelén. Az első komoly győri lehetőség a 38. percben adódott: Vitális az ellenfél térfelén szerzett labdát majd 20 méterről laposan lőtt, de labdáját Horváth fogta. A 40. percben újból Gundel-Takácsnak kellett mentenie, majd a félidő végén Nagy K. esett el a büntetőterületen belül tizenegyes gyanús szituációban, ám a játékvezető sípja néma maradt.

Nem változott a játék képe a második félidőben sem: egy perc után Gundel-Takács védett óriásit egy ajkai ziccernél. Az 56. percben a hazai mezőnyfölény góllá érett: Nagy ugrott ki a védők között és laposan a kapuba helyezett Gundel-Takács mellett. 1–0.

Az 59. percben az újabb hazai helyzetet Rétyi hagyta ki, majd Májer Milán percei következtek:. 64. percben középről fejelt, ám Horváth kitornászta a labdát a hosszú felsőből, míg a 66. percben közeli lövését hárította a kapus. Ezt követően mindegyik oldalon akadtak helyzetek, de a 79. percben növelte előnyét a hazai csapat: Zsolnai szerzett labdát, majd 20 méterről laposan a kapuba lőtt. 2–0.

Gyorsan jött a válasz, ugyanis 3 perccel később Priskin két védő között lőtt öt méterről a hálóba. 2–1.

A hátralévő időben már egyik oldalon sem akadt nagy helyzet, így végül megérdemelten győzött a sokkal támadóbban fellépő Ajka az erőtlen ETO ellen.

Kis Károly: Nagyon értékes sikert arattunk, hiszen a jó rajt sok mindent meghatároz. A játék képe alapján megérdemelt győzelmet arattunk. Már korábban is eldönthettük volna a találkozót, a győri gól után pedig jól védekeztünk a végén.

Tuifel Péter: Gratulálok a kollégámnak, mert megérdemelten győzött a csapata. Több gólhelyzetből kettőt értékesítettek, mi pedig nem tudtuk azt produkálni amit elterveztünk. Sok új játékos van a keretben, folyamatosan építgetjük a csapatot, de sok olyan hiba jött ki ezen a mérkőzésen, amit ki kell javítanunk. Bízom benne, hogy sikerül beépítenünk a fiatalokat és sikeresek tudunk lenni velük.

A forduló további eredményei: Soroksár–DEAC x–x, DVSC–Budaörs x–x, PMFC–Dorog x–x, Szeged–Békéscsaba x–x, Szolnoki MÁV–Szentlőrinc x–x, BFC Siófok–Szombathelyi Haladás x–x, Vasas–Kazincbarcika x–x. Szombaton játszották: Kaposvár–Nyíregyháza 0–1.

 

Korábban

Előzetes

FC Ajka–WKW ETO FC Győr

Ajka, 19 óra. V.: Barna G.

A győri zöld-fehéreknél vezetőedzői minőségében tétmérkőzésen vasárnap mutatkozik be Tuifel Péter, aki korábban Herczeg Miklós „párjaként” megbízott szakemberként már dolgozott az első csapattal.

„Természetesen emiatt van bennem egy kis izgalom, feszültség, de nagy várakozás mindenképpen – kezdi Tuifel Péter. – A csapat tagjai is nagyon várják a rajtot, náluk az izgalom helyett inkább egy egészséges rajtlázat tapasztalok.”

Az ETO tavaly is Ajkán kezdte a bajnokságot, akkor 1–0-ás győzelemmel tért haza.

„Ezt az eredményt most is elfogadnám – mondja mosolyogva a vezetőedző. – Nagyon remélem, hogy a vasárnapi meccsen viszontlátjuk azokat a játékelemeket, amiken az elmúlt hetekben dolgoztunk és a felkészülési mérkőzéseken részben meg is mutatkoztak. A helyzetkihasználásunkon mindenképpen javítani akarunk, de ez legkevésbé rajtunk, edzőkön múlik. De valahogy úgy vagyok vele, minél több helyzetet dolgozunk ki, a nagy számok törvénye alapján többet értékesítünk azokból.”

Sérülése miatt Bagira és Szabadosra nem száímthat a szakvezető.

Az 1. forduló párosítása, ma: Kaposvári Rákóczi–Nyíregyháza Spartacus, 20 óra. Vasárnap: Soroksár–DEAC, 17.30 óra. DVSC–Budaörs, 17.45 óra. Pécsi MFC–Dorog, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Békéscsaba 1912 Előre, Szolnoki MÁV–Szentlőrinc, BFC Siófok–Szombathelyi Haladás, 19 óra. Vasas–Kolorcity Kazincbarcika, 20 óra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában