Labdarúgás

2020.07.30. 15:56

NB II foci – Élmezőnybe vágyna a megfiatalított Gyirmót – fotók

Hivatalos idény előtti sajtótájékoztatón ismertette a Gyirmót FC Győr a 2020/2021-es bajnokság célkitűzéseit, s mutatta be új igazolásait a nyilvánosságnak csütörtökön.

Németh Richárd

Fotó: Huszár Gábor

„Szeretném, ha minél több győzelemről írhatnának a sajtó munkatársai a megfiatalított gyirmóti együttes kapcsán. Az elmúlt tizenegy évben – az NB I-es idényt és az utóbbi csonka évadot leszámítva, ahol hetedik helyen zárt a csapat – legtöbbször dobogós helyen végzett az együttes a másodosztályban. Tudjuk, hogy az idei erősebb NB II tele van olyan patinás klubokkal, akiknek az NB I-es mezőnyben a helye, de szeretnénk jól szerepelni. Tamási Zsolt és Csertői Aurél számunkra a garancia a kitűnő szakmai munkára” – fogalmazott a tulajdonos, s az utánpótlás-nevelés kapcsán hozzátette: a klub közel négyszáz győri és Győr környéki gyerek sportolási lehetőségét biztosítja.

 

Tamási Zsolt szakmai igazgató azokról az elvekről és elképzelésekről beszélt, amelyek szerint az új Gyirmótot építik.

„Szerettük volna új alapokra helyezni a keretet és fiatalítani. Elsősorban az értékeinket és az általunk fontosnak vélt csapattagokat akartuk megtartani, ami azt mondhatom, hogy sikerült. Emellett olyan fiatalokat szerettünk volna igazolni, akik a jelen és a közeljövő meghatározó játékosai lehetnek és minőségi csapatot alkotnak a jövőben. Optimálisnak tartom a jelenlegi összetételt, de posztra még szeretnénk egy vagy két játékost igazolni. A gyirmóti együttes az első két osztályt belevéve a magyar élcsapatok közé tartozik, ennek megfelelően alapvető cél – és joggal várható el ilyen körülmények mellett –, hogy az élmezőnyben végezzen” – mondta a szakmai igazgató, aki szerint hiába a DVSC és a Vasas a két favorit a feljutásra, azért a pályán keményen meg kell majd harcolnia a két együttesnek. Tamási hozzátette: büszke az utánpótlásra, ahonnan tavaly már öt fiatal került az első csapat keretébe, s bízik benne, hogy ez a tendencia folytatódik.

A cégvezető és klubmenedzser Margitai Zoltán arról beszélt, hogy folyamatosan fejlődik az egyesület infrastruktúrája: készül a kollégium, saját termálkútja van a létesítménynek és NB I-es körülmények között készülhetnek. Emellett bejelentette, hogy a jövő nyári szlovén-magyar közös rendezésű U21-es Európa-bajnokság egyik hazai helyszíne – a fehérvári, a kispesti és a szombathelyi aréna mellett – az Alcufer Stadion lesz.

Az együttes vezetőedzője, Csertői Aurél a filozófiaváltásról beszélt, valamint arra az újságírói kérdésre is reagált, miszerint az idei Gyirmót erősebbnek tűnik a tavalyinál.

„Átgondoltuk azt a tematikát, hogy olyan, akár válogatott játékosokat akar állandóan igazolni az egyesület, amivel fel akar jutni, vagy hosszabb távú klubstratégiát akarunk kidolgozni. Nem konkrétan a felkerülés a célunk, de nem zárjuk ki. Új folyamat kezdődött a csapatnál, így az elvárások megváltoztak, de azt is lehet mondani, hogy ha a dobogót elérjük, az nagyon nagy siker. A győzni akarás továbbra sem változott és elképzelhetetlennek tartom, hogy egy labdarúgó ne álmodozzon, ettől függetlenül tudjuk, hogy most nem az a realitás, hogy feljusson a csapat” – nyilatkozta a vezetőedző, aki hozzátette, hogy a pályán bármi megtörténhet.

A szakvezető a felkészülésről is beszélt és abban bízik, hogy vasárnaptól a maximumot hozzák a pályán.

„Kemény, nehéz felkészülésen vagyunk túl, s habár folyamatosan érkeztek a játékosok és még várhatók változások a keretben, a stratégián azonban ez nem változtat. Folyamatosan szeretnénk fejlődni az eddig kialakított játékunkban és próbálunk sikeresek lenni a fiatalokkal” – nyilatkozta Csertői Aurél. A tréner a felkészülés kapcsán elmondta: helyenként látványos és jó futballt produkált csapata, de voltak hibák, amiket igyekeznek kijavítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában