Helyi sport

2019.01.09. 09:53

NB II foci - Bajnok lenne a Gyirmóttal is Lipták Zoltán

A korábban az ETO-val bajnokságot nyerő, volt válogatott védő, Lipták Zoltán másfél éves szerződést írt alá a város másik csapatával, a Gyirmót FC Győrrel. A játékosnak több ajánlata is volt, többek között a zöld-fehérek is megkeresték, de végül az NB II listavezetője mellett döntött.

Németh Richárd

A rutinos, 34 éves védő, [namelink name="Lipták Zoltán"] három és fél év után szerződött újra Győrbe. A korábbi ETO-játékos 2015 óta játszott Miskolcon, ám  decemberben közös megegyezéssel távozott a diósgyőri együttestől. Nemrég a gyirmótiak ajánlatát fogadta el.


"Decemberben kerestek meg a gyirmótiak, hogy szeretnének leigazolni. Győrben élek, így folyamatosan figyelemmel követtem a csapat teljesítményét. Volt pár ajánlatom, több első és másodosztályú együttes is megkeresett, de a gyirmótiak voltak a legszimpatikusabbak.


Hosszú idő után végre stabilitást és nyugalmat szerettem volna, mert elég hányattatottan alakult a karrierem. Szeretném újra élvezni a futballt és a Gyirmót egy családias klub, ahol a körülmények is megfelelőek és végre a játékra koncentrálhatok" – fogalmazott a kék-sárgák újdonsült védője, akinek beilleszkedésében korábbi csapattársai is segítségére vannak.

Lipták Zoltán


"Szarka Ákossal még Diósgyőrben játszottam együtt, vele is tartottam a kapcsolatot. Szerencsére más kluboknál is sok ismerősöm van, így nagyjából képben vagyok a csapatokkal" – mondta a védő.


A játékos korábban a városi rivális zöld-fehérekkel nyert bajnoki címet, számára is érdekes lesz az ETO ellen pályára lépni.


"Képben volt a zöld-fehér csapat is, nagyon megszerettem a klubot, a szívemhez nőtt. Beszélgettünk róla, hogy mi lenne, ha újra náluk játszanék, de nem úgy alakultak a dolgok sem a klub, sem pedig az én részemről. Nagyon sajnálom az ETO-t, mert nem ezt érdemlik a szurkolók, de úgy látom, nem jó irányba haladnak Győrött a dolgok. Sok idő van még addig a mérkőzésig, de biztosan furcsa lesz pályára lépni korábbi csapatom ellen" – nyilatkozta a válogatott korábbi játékosa.


A rutinos labdarúgó, ahogy azt elmondta, nem levezetni érkezett a kék-sárgákhoz, szeretne új csapatával eredményesen szerepelni.


"Ezért is igazoltak le, és én is ezért jöttem. Igyekszem megtalálni a hangot a fiatalokkal is és tanítani őket. Remélem, vevők lesznek rá – folytatta. – Csak pozitív benyomás ért ez alatt a pár nap alatt, amióta itt vagyok. Nagyon tetszik, hogy vannak célok. Amellett, hogy élvezni akarom a játékot, szeretném, ha minél jobb teljesítményre lennék képes és megnyernénk a bajnokságot" – tette hozzá Lipták Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában