labdarúgás

2020.07.29. 15:35

NB II foci – A felső ház a cél az ETO-nál – fotók, videó

A jövő év céljai mellett az utánpótlásképzésről és a klub középtávú terveiről beszéltek a klub vezetői a szerdai sajtótájékoztatón.

kisalfold.hu

Fotó: Huszár Gábor

Fotó: HUSZAR GABOR

Soós Imre kiemelte, hogy az elmúlt években sikeres gazdasági konszolidáción esett át az egyesület és mára pozitívba fordult a mérleg, ami szükséges volt ahhoz, hogy első osztályú licencet kapjon az együttes.

„Mányi József tulajdonossal mindig reálisan értékeltük az egyesület helyzetét és 2018-ban, valamint 2019-ben nem voltak meg azok a gazdasági feltételek, amit az NB I-es licenc és a bajnokságban történő indulás követelnek a sportvállalatoktól, ám ez a 2019/2020-as évre realizálódott.”

Az ügyvezető elmondta, hogy a Debrecen keretének értéke 6, a Vasasé 4,9 millió euró, ami nagyjából az összes többi NB II-es keret együttes értékének felel meg.

„A labda gömbölyű és a pályán dőlnek el az eredmények, de ahogy eddig az első hat pozíció egyike volt a reális cél, úgy idén az első tízbe kerülés az elvárás a csapattal szemben. A gazdasági és infrastrukturális háttér adott az előrelépéshez, de a játékosoknak és a stábnak a pályán ehhez hozzá kell tennie a maga részét, hogy az ETO ismét első osztályú lehessen” – fogalmazott.

Horváth Cs. Attila klubigazgató a helyes kommunikációról, a szurkolók és a város bizalmának visszaállításáról beszélt, ami szintén a következő időszak egyik nagy feladata lesz a klub számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában