Labdarúgás

2020.09.13. 07:33

NB III foci – Győzött a Ménfőcsanak, a Sopron és a Mosonmagyaróvár, ikszelt a Lipót – fotók, eredmények

A tizedik fordulót rendezték az NB III Nyugati csoportban.

kisalfold.hu

Fotó: Nagy Gábor

Sza-Bi Qualit Ménfőcsanak–ZTE II 3-1 (0-0)

Győr-Ménfőcsanak, 300 néző. V.: Leél-Őssy Á.

Győr-Ménfőcsanak: Ficsór – Veres, Csonka, Kelemen, Vincze, Androsch, Koncsag, Vayer (Németh L., 68.), Tamás (Gelencsér, 54.), Füleki, Szilvágyi (Serfőző, szünetben). SZakmai igazgató: Rozmán László.

ZTE FC II: Köcse – Hegedüs, Földvári, Simó (Bedő, 69.), Sebestyén, Kiss Á., Németh E., Szökrönyös D., Szökrönyös Zs. (Jóna, 60.), Fehér, Abért (Szántó, 60.). Vezetőedző: Bozsik József.

A hazai fölényt kezdettől fogva veszélyesebb szögletek, támadások jelezték, a vendégek próbálkozásai pedig rendre lesen haltak el. A félidő felér kissé kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, a zalaiak megbecsülték a megszerzett labdákat. A Ménfőcsanak több nagy helyzetet is kihagyott, a 42. percben pedig vendégek szerezhettek volna vezetést, de mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek. A szünet után újult erővel támadott a Ménfőcsanak, ami a 47. percben érett góllá. Serfőző remek labdával futott el a jobb oldalon, az első beadását követő lövés után a kapus bravúrral mentett, a másodikra viszont Füleki már remekül érkezett, és a hálóba bombázott. (1-0).

A gól után a vendégek kitámadtak, de továbbra is hazai támadások voltak veszélyesebbek. A zalaiak cserékkel is próbáltak frissíteni, a hazaiak viszont egyre jobban uralták a játékot és szemre is tetszetős támadásokat vezettek. A 66. percben egy jobb oldali szabadrúgást Vayer a bal szélre ívelt ki, a beívelt labdát pedig a csereként beállt Gelencsér továbbította a hálóba. (2-0).

A 79. percben egy kapu előtti kavarodás után Füleki végleg eldöntötte a mérkőzést. (3-0). Továbbra is jó összjáték és szép támadások jellemezték a hazaiak játékát. A 82. percben ajót-ablak helyzetben hibáztak, és még ebben a percben Németh szabadrúgásból a jobb kapufát találta el. A 88. percben szépítettek a vendégek: Sebestyén egy szögletet követően ugrott a legmagasabbra és fejelt a hálóba. (3-1). Még a ráadásban is növelhette volna előnyét a hazai gárda, de a befejezések már nem sikerültek.

A második félidő remek támadójátéka és helyzetkihasználása alapján a Ménfőcsanak megérdemelten szerezte meg a három pontot.

Rozmán László: – Minden elismerésem a csapaté, a második félidőben remek támadó játékot nyújtva megérdemelt, szép győzelmet arattunk.

Bozsik József: – Nem tanulunk saját hibáinkból, pedig egyszerű törvénye van a futballnak, ha elöl nem rúgod be a helyzeteket, kikapsz. Ez történt ma is.

Lipót-BKV Előre 3-3 (0-2)

Lipót, 300 néző. V.: Gáspár.

Lipót: Dénes – Molnár M., Zámbó, Tóth L., Kapa (Füredi, 75.), Farkas, Kovalovszki, Kiszely (Winkler, 50.), Csete (Harsányi, szünetben), Szabó L. Edző: Varga Péter.

BKV: Czuczi – Girán, Koszó, Pokó (Miknyóczki, 29), Balogh B., Ferkó, Wágner, Csalánosi, Tóth Sz. (Szabó B., 90.), Szegő (Nagy B., 63.), Szabó M. Edző: Menczeles Iván.

Gsz.: Balogh 18., 20., 65. ill. Szabó L. 47, 55., Winkler 79.

18. p: Vezetést szerzett a vendég csapat, egy jobb oldali beadás után Balogh Bence 5 méterről a hálóba fejelte a labdát. 0-1.

20. p: Balogh Bencével szemben szabálytalankodtak a lipóti védők a tizenhatoson belül. A játékvezető tizenegyest ítélt, amit a sértett, Balogh Bence a hálóba lőtt. 0-2.

47. pP Tizenegyeshez jutott a lipóti csapat, amelyet Szabó Lukas a hálóba lőtt. 1-2.

55. p: Egy lepattanó labda Szabó Lukas elé került, aki 14 méterről a kapuba lőtt. 2-2.

65. p: Csalánosit fellökték a lipóti tizenhatoson belül, a játékvezető tizenegyest ítélt, amit Balogh Bence a kapuba lőtt. 2-3.

79. p: Egy jobbról bejövő labdát Winkler a léc alá lőtt. 3-3.

Óriási küzdelemben a lipóti csapat vert helyzetből fel tudott állni és döntetlenre tudta hozni a mérkőzést, bár a második félidőben győzelmet érdemelt volna.

Varga Péter: – Rossz szerkezetben kezdtük a mérkőzést, de a második félidőben bőven volt lehetőségünk arra, hogy ezt a mérkőzést megnyerjük. Kicsit több szerencsénk lehetett volna.

Menczeles Iván: – Átok ül rajtunk, hiába vezetünk nem tudunk győzni, de egy jó csapat ellen a döntetlen igazságos.

Bicskei TC-Credobus Mosonmagyaróvár 1-3 (1-0)

Bicske, 300 néző, vezette: Gál P.

Bicske: Szűcs – Kákonyi, Mlinárcsik, Sötét, Madarász, Lassú (Török D., 75.), Dencinger, Lencsés, Peinlich (Varga Zs., 63.), Filipovic (Farkas M., 63.), Varga Z. Vezetőedző: Dragan Vukmir

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Bohner, Debreceni, Czingráber, Horváth K., D’Urso, Takács M., Jasarevic (Balogh F., 64.), Szalka (Nagy K., 75.), Illés (Benkovich Zs., 88.), Laki. Vezetőedző: Varga László

Gólszerző: Varga Z. (3.), ill., Takács (53.), Laki (55., 68.)

A Credobus Mosonmagyaróvár a Nagykanizsa elleni győzelemmel, a Bicske a ZTE II elleni döntetlennel hangolt az egymás elleni mérkőzésre. A 3. percben Varga egy átvétel után 23 méterről kilőtte a hosszú sarkot. 1-0. Néhány perccel később Debreceni fejjel egyenlített, de a játékvezető egy másik játékos szabálytalansága miatt nem adta meg a gólt. A második félidőben 3 perc alatt fordított a Mosonmagyaróvár. Az 53. percben egy visszagurított labdát Takács 20 méterről védhetetlenül lőtt a bicskei hálóba. 1-1. Az 55. percben Laki kapott labdát a tizenhatoson belül, és 13 méterről, ballal, nagy erővel a kapuba bombázott. 1-2. A 68. percben a bal oldalról Illés passzolt középre egy labdát, amit Laki 6 méterről ballal kapásból a hálóba lőtt. 1-3. A Mosonmagyaróvár gyorsan hátrányba került, de remek második félidei játékának köszönhetően megérdemelten győzött.

Dragan Vukmir: – Gratulálunk a Mosonmagyaróvárnak, megérdemelt győzelmet arattak. A mérkőzés egészét tekintve a jobb csapat szerezte meg a három pontot, amely jobban is játszott. Megvolt a lélektani előnyünk, mert korán megszereztük a vezetést. A második félidőben aztán gyors egymásutánban jöttek a hibák a védekezésben, és innen már nem tudtunk talpra állni.

Varga László: – Nehéz meccsre számítottuk, és igazunk is lett. Gyorsan hátrányba kerültük, de a második félidőben rendeztük a sorsokat és a jó helyzetkihasználásunknak köszönhetően megérdemelten győztük. Gratulálok a csapatnak, hiszen a Bicske eddig a mérkőzésig veretlen volt hazai pályán.

SC Sopron-Balatonfüred 2-0 (0-0)

Sopron, 1800 néző. V.: Somogyi.

SC Sopron: Mayer – Harangozó, Keresztes, Jakab G., Pető – Kalmár, Tóth A. (Gere), Kocsis Á. (Jakab D.), Holzmann – Purt (Galambos), Krizsonits. Edző: Weitner Ádám.

Balatonfüred: Szmola – Imre, Sowunmi (Szabó B.), Burcz, Tetézi – Schillinger, Géringer, Csikós, Barkó – Nagy K. (Szalai P.), Bartha (Henn). Edző: Sowunmi Thomas.

Gsz.: Jakab D., Keresztes.

Kiállítva: Tetézi.

54. p: Jakab Dávid készülődött 22 méteres szabadrúgáshoz és a jobb felső sarokba tartó lövésével kipókhálózta a kaput. 1-0.

67. p: Mayer-Szabó Bence jobb alsó sarokba tartó lövését bravúrral ütötte szögletre.

69. p: Egy ártalmatlan lövésből majdnem gólt kaptak a hazaiak, de szerencsére a kapufáról visszapattanó labda Mayer kapus kezében landolt.

70. p: Jakab Dávid jobbról belőtt szabadrúgását Keresztes 5 méterről fejelte a léc alá. 2-0.

73. p: láthattuk a mérkőzés legszebb jelenetét. Jakab Gábor 40 méterről ívelt az ellenfél kapujára és testvére, Dávid kapásból lőtt kapura, a balatoni kapus a levegőben úszva ütötte ki a labdát.

A találkozó nem úgy kezdődött, ahogy a hazai szurkolók várták, a vendégek az első félidő feléig még bírták a tempót, sőt volt két ígéretes helyzetük is. A második játékrészben a hazaiak akarata érvényesült, a vendégek csak sorozatos szabálytalanságok árán tudták megfékezni a hazai rohamokat. Az SC Sopron zsinórban negyedszer győzött!

Weitner Ádám: – Nyolc nap alatt három mérkőzést játszottunk, ez látszott a fiúkon. Fáradtan és enerváltan kezdtük az első félidőt. A második félidőben meghúztuk a gyeplőt és sikerült a győzelem.

Thomas Sowunmi: – Addig, míg a helyzeteinket nem rúgjuk be, addig a foci mindig benyújtja a számlát.

Előzetes

Sza-Bi Qualit Ménfőcsanak–ZTE II

Győr-Ménfőcsanak, 15.00. V.: Leél-Őssy.

„Hétközben fájó vereséget szenvedtünk, mert saját magunkat vertük meg. Jó szériában voltunk és rosszkor jött ez a pofon, de remélem, nem vetette vissza a csapatot. Idén úgy gondolom, hogy egy mérkőzés sem könnyű és bárki bárkit elverhet, ráadásul hétvégén befolyásoló tényező, hogy kik játszanak vissza a ZTE-ben. Mindenképpen győznünk kell, hogy felzárkózzunk” – mondta Rozmán László szakmai igazgató.

Lipót Pékség–BKV Előre

Lipót, 16.30. V.: Gáspár A.

„Habár gyengélkedik, nem lehet lebecsülni a BKV-t sem, mert sokszor szoros mérkőzéseken kapott csak ki és van két veszélyes támadója, akikre figyelnünk kell. Természetesen nyerni szeretnénk, azonban négy alapemberemre továbbra sem számíthatok” – fogalmazott Varga Péter vezetőedző.

Bicskei TC–Credobus Mosonmagyaróvár

Bicske, 16.30. V.: Gál P.

„Legutóbb lélektanilag fontos, megérdemelt győzelmet arattunk. Nem foglalkozunk a tabellával, lépésről lépésre építkezünk. Most Bicskére utazunk, ahol kőkemény találkozó vár ránk, hiszen az ellenfél idén még nem kapott ki hazai pályán, de próbáljuk a legjobbat nyújtani és pontokat szerezni” – nyilatkozta Varga László vezetőedző, aki továbbra se számíthat Tóth Martin játékára.

SC Sopron–Balatonfüred

Sopron, Városi Stadion, 17.30. V.: Somogyi.

„Habár a Balatonfüred gyengén szerepel, muszáj pontokat gyűjtenie és emiatt az ilyen meccsek a legveszélyesebbek. Remélem, kitart a lendületünk, mert nagyon nehéz találkozó elé nézünk. Kustor játéka kérdéses, míg Gáncs eltiltott” – mondta Weitner Ádám vezetőedző.

További párosítás: Nagyatád–Gárdony, III. ker. TVE–Puskás II, Nagykanizsa–Fehérvár II, 16.30. Pápa–Komárom, 18.00. A THSE–Érd és a Tatabánya–Veszprém mérkőzéseket elhalasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában