Helyi sport

2019.01.16. 08:39

Megyei foci - Vitnyéden minden adott az előrelépéshez

Négypontos előnnyel vezeti a megye II Nyugati csoportját a Mondo Bútoráruház Vitnyéd SE. A csapat a legtöbb gólt szerezte csoportjában, emellett a legkevesebbet kapta, s a megyei II-es csoportokat tekintve egyedüli csapatként még veretlen.

Németh Richárd

„Nagyon elégedett vagyok az eddigi szereplésünkkel, hiszen a megyei másodosztályban mi vagyunk egyedül veretlenek. A csoportunkban egy csapattal kevesebb szerepel, de emellett a kupában is van három győzelmünk, így azt hiszem, nincs okom panaszra. Vitnyéden adott volt egy jó csapat, a tagjai két-három éve együtt játszanak, ráadásul a nyári felkészülésünk is jól sikerült" – kezdte az értékelését Csermelyi Imre edző.


A csapat minden téren a legtöbbet nyújtja, a legtöbb gólt lőtték és a legkevesebbet kapták a bajnokságban.


„Rendkívül motivált és egységes a csapatunk, szerintem ennek köszönhető, hogy a pályán is ilyen kiegyensúlyozottak vagyunk. A támadójátékkal korábban sem volt probléma az együttesnél, de a védekezésünk idén jobban összeállt. Tizenöt kapott gólunkból négyet az első fordulóban szedtünk be, illetve kettőt a Rábaszentandrástól. Ez a két döntetlen azért fáj, de ezenkívül rendben voltunk a pályán" – fogalmazott a tréner.

Az elvárásokról visszafogottan nyilatkozott a szakember, hiszen az évek alatt szépen épült nemcsak a csapat, de az azt körbeölelő háttér is.

Az első osztályra pályázik a vitnyédi csapat. Fotó: Járeb Jutka

„Vitnyéden évek óta az első osztályról álmodnak és mindent meg is tesznek érte. Megyei szinten kiemelkedő a keretünk, és a vezetőség az infrastruktúrát és a hátteret is oly mértékben fejlesztette, hogy minden adott ennek eléréséhez. Nem szeretném kimondani, hogy fel akarunk jutni, mert nem akarok nagyobb terhet róni a játékosokra, de nyilván bennük is ott van ez az érzés és a motiváció, hogy mi lenne, ha. Ennek megfelelően pozitívan csalódtam, mikor a csapathoz kerültem, mert a játékosok maguk kérték, hogy emeljük az edzésszámot és azt látom, szeretnek dolgozni a fiúk – fogalmazott Csermelyi.


– Nem szeretnénk a csapat egységét megbontani, ezért csak egy rutinosabb játékost akarunk igazolni. Nyáron ez még meghiúsult, de most sikerült leigazolnunk Hadarics Csabát Petőházáról. Örülünk az érkezésének, biztosan gyorsan be tud majd illeszkedni.


A bajnokság kezdetéig még rengeteg idő van, a téli szünet rendkívül hosszú, ami miatt időben kell kezdeni az edzéseket, hogy újra formában legyen a csapat.


„Február ötödikén kezdjük a felkészülést. Eredetileg négy hetet akartam, de így többet tudunk dolgozni. Heti két edzéssel és minden hétvégén felkészülési meccsel hangolunk a rajtra. Újra formába kell ilyenkor hozni a csapatot, élesíteni kell a fejeket, hogy az év végén beléphessünk azon a kapun, amit döngetünk. Nagyon sokat köszönhetünk Horváth Gyulának is, aki szinte a csapat második apja és rengeteget segít nekem. Nagyon tisztelik a játékosok, jó tudni, hogy ő ül mellettem a kispadon. A csapatszellem és a hozzáállás nagyon jó, nem linkeskedik el a fiúk az edzéseket, de a legnagyobb visszaigazolás számunkra a pályán nyújtott teljesítményük. Remélem, ott folytatjuk, ahol ősszel abbahagytuk" – nyilatkozta Csermelyi Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában