Helyi sport

2019.02.07. 08:07

Megyei foci - Tavasszal avatják fel az SC Sopron ékkövét - Látványtervek

Néhány hónapon belül elkészül az SC Sopron új bázisa. Bruttó 251 millió forintért székház épül az Ágfalvi úton. A megyei első osztályú csapatnál továbbra is az utánpótlás-nevelés marad az elsődleges.

Papp Győző

Az utánpótlás-neveléssel foglalkozó SC Sopronnál úgy várják a tavaszt, mint a gyerekek decemberben a Mikulást. Nem csoda, hiszen a jelenleg még épülő Ágfalvi úti létesítménnyel hatalmas javulás áll be a klub életében. A körülményeket össze sem lehet majd hasonlítani a korábbiakkal.

Bár a téli hideg és a fagy némileg lassította a munkálatokat, a kivitelezők tartják az ütemet

– mondja Csiszár Ákos, az SC Sopron elnöke. – A belső munkálatok, a tereprendezés van még hátra, így nem lesz akadálya annak, hogy tavasszal birtokba vegyük az új létesítményt. Ezt egy látványos megnyitóünnepséggel szeretnénk még emlékezetesebbé tenni.

Megyei foci -  Tavasszal avatják fel az SC Sopron ékkövét

Az építkezés munkálatai tavaly nyáron kezdődtek, az átadás áprilisra várható. A beruházás értéke bruttó 251 millió forint.


A kétszintes klubházban 611 négyzetméteren összesen 9 öltöző, gondnoki szoba, szertár és a közösségi helyiség kap majd helyet.

Csiszár Ákos elnök, az épülő székház előtt - Fotó: Magasi Dávid

Az utánpótlás mellett ebben az idényben már felnőttcsapata is van az SC Sopronnak. Az újonc gárda a megyei első osztályban indult és a táblázat harmadik helyéről – a második Csornával azonos pontszámmal – várja a bajnoki folytatást.

Örülünk a jó szereplésnek, mindezért köszönet illeti a szakmai stábot és a játékosokat is

– folytatja Csiszár Ákos.

Éppen ezért nem is terveztünk erősítést a télre, továbbra is él a bizalmunk mindenki felé, aki ősszel az SC Sopron színeiben szerepelt. A keretünkből ketten távoztak a több játéklehetőség reményében. Helyettük még fiatalabbak kerültek fel az ifjúsági csapatunkból, akik az előkészületi meccseken már szerepet is kaptak. A filozófiánkon nem szeretnénk változtatni, továbbra is a saját nevelésű játékosainkra számítunk.

 Talán ennek is köszönhető, hogy Sopronban kezdettől magukénak érezték a csapatot.

Ők is elfogadták az elképzelésünket, hogy mi az utánpótlásba fektetünk. A mostani fiatalok jövőre egy évvel idősebbek, rutinosabbak lesznek és még jobb eredményekre lesznek képesek. Ha nyáron erősítünk is, elsősorban olyan futballistákat akarunk idehozni, akik kötődnek a városhoz. Mi nem csak a klub nevében akarunk soproni csapat lenni

– említette végül [namelink name="Csiszár Ákos"].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában