Helyi sport

2019.07.05. 17:33

Megyei foci - Negyed évszázad után újra bajnok a Himod

Végig vezetve nyert bajnokságot a Himod a megyei III. osztály Csornai csoportjában.

Németh Richárd

Huszonhat győzelemmel és mindössze két döntetlennel a megyei csapatok közül a Himod ünnepelhette idén leghamarabb a bajnoki elsőséget.


„Az őszi tizenöt pontos előnyünkhöz tavasszal hozzátettünk még tízet, így huszonöt pontos előnnyel lettünk bajnokok huszonöt év után. Érdekesség, hogy három játékosunk édesapja tagja volt a negyedszázada bajnok csapatunknak. Nagy különbségű győzelmeink voltak, idényenként mindössze egy-egy döntetlent engedélyeztünk az ellenfeleknek. A falu életében nagy szenzáció volt a bajnoki cím és büszkék vagyunk rá, hogy az utóbbi három évben mi adtuk a gólkirályt" – fogalmazott Kocsis István elnök.

Fotó: Szabados Tibor

Fotó: Szabados Tibor

Az öröm ellenére a magasabb osztályban nem indulnak a himodiak.


„Az elmúlt hét-nyolc évben nem lépett feljebb bajnok a Csornai csoportból a másod­osztályba, ami szerintem elég beszédes. A szövetségnek el kellene gondolkodnia a rendszeren, mert hiába a korengedmény, a kistelepüléseknél nehéz megoldani az utánpótlást, hogy megfeleljen az előírásoknak. A fiatal játékosokat elviszik a nagyobb csapatok Győr környékére vagy a megyei első osztályba, egy hat-hétszáz fős falunak pedig nincs olyan nagy merítési lehetősége. Sajnos hiába jó a keretünk és lehetnénk a középmezőnyben a megyei másodosztályban, az utánpótlás helyzete miatt nem tudjuk vállalni az osztályváltást – folytatta az elnök. – A keretünk együtt marad, egy-két erősítés várható csak. A felkészülést július 5-én kezdtük, heti két edzéssel és négy-öt magasabb osztályú ellenféllel játszott edzőmeccsel hangolunk a rajtra."


A célok sem változnak a folytatásban.


„Sokgólos támadófutballt akarunk játszani, amivel kiszolgáljuk a közönségünket. Fantasztikusak a szurkolóink, igazi fiesztát varázsoltak nekünk a bajnoki cím ünneplésekor is. Köszönjük nekik és a támogatóknak is, hogy kitartanak mellettünk" – mondta Kocsis István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában