Helyi sport

2020.05.08. 11:08

Megyei foci – Mayer János: Lehetett volna igazságosabb döntés

A Magyar Labdarúgó Szövetség hét elején hivatalosan is befejezettnek nyilvánította az alacsonyabb osztályú bajnokságokat.

Németh Richárd

A megyei élvonalban ez különösen érzékenyen érintheti a Csornai SE-t, amely így pontazonossággal, de rosszabb gólkülönbsége miatt csak második az SC Sopron mögött, s így nem juthat vissza az NB III-ba.

„Kicsit déjá vu érzésem van, mert pár éve még Csanakon volt velünk hasonló helyzet. Sajnálom, hogy így alakult, mivel ennek a feljutásnak a pályán kellett volna eldőlnie. A legrosszabb az egészben, hogy pont a Sopron elleni mérkőzést megelőzően szakították meg a bajnokságot, ami igazságosan eldönthette volna az elsőséget. Jó úton jártak a fiúk, sokat fejlődtek, egyre jobban nézett ki a játékunk és a hátrányunkat is sikerült ledolgoznunk” – kezdte Mayer János, a csornaiak vezetőedzője.

„A feljutás volt a célunk a bajnokság kezdetén, de ezzel a döntéssel sajnos nem tudunk mit csinálni. Olyan határozatot, ami igazságos és mindenkinek jó, úgysem lehet hozni. Az sem lett volna fair, ha törlik a bajnokságot, de ahol ennyire szoros az állás, hozhattak volna igazságosabb döntést. Gratulálok és sok sikert kívánok a Sopronnak, de az mennyire igazságos, hogy másfél év alatt négy osztályt ugrik úgy egy csapat, hogy nem nyert semmit? Ráadásul csak a gólkülönbségen múlt az elsőség, ami az amatőr osztályokban alapból nem olyan mérvadó, hiszen kérdéses, hogy melyik hétvégén mennyire felforgatott kerettel állnak ki a kisebb csapatok. Szerintem az egymás elleni eredmények sokkal fontosabbak ilyen helyzetekben” – mondta a tréner, aki bizonytalan a jövőt illetően.

„Nyáron biztosan lesznek változások, de egyelőre semmit nem lehet biztosan tudni. Akárcsak a profiknál, eddig nálunk is otthon, egyénileg készültek a játékosok és várták a döntést, de úgy hiszem, nem kockáztatjuk a folytatást. Bár azt hozzáteszem, annak nem vagyok a híve, hogy most szabadjára engedjünk mindenkit, de azt sem tudom, kikkel dolgozhatunk együtt a folytatásban. Rengeteg a kérdőjel, nem tudjuk, hogyan és mikor kezdődik a következő bajnokság, milyen lesz a háttér, ráadásul bizonytalan az átigazolási piac alakulása is” – tette hozzá Mayer János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában