Helyi sport

2019.08.27. 10:06

Megyei foci - Jánossomorjai játékos kapott trombózist

Kórházban fekvő játékosának ajánlotta csapata legutóbbi győzelmét a Jánossomorja kapusedzője. Valószínűleg egy korábbi sérülése miatt Cseri Gergelynek vérrög keletkezett a vádlijában. Hat hétig biztosan nem futballozhat.

Szeitz Tibor

A megyei I. osztályú bajnokságban hétvégén 1–0-ra nyert Nyúlon a Jánossomorja. A győzelmet csapata sérült játékosának, Cseri Gergelynek ajánlotta Hegedűs Péter, a vendéggárda kapusedzője. A 29 éves futballista azért nem tudott pályára lépni, mert kórházba került.


„Bár az előző fordulóban kaptam egy komolyabb rúgást, nem emiatt kellett kihagynom a nyúli találkozót. Egyik reggel arra ébredtem, hogy nagyon megdagadt a vádlim – mesélte a kórházban lévő jánossomorjai labdarúgó.


– Megijedtem, mert a tünetek alapján egyből trombózisra gyanakodtam. Valószínű, hogy egy korábbi sérülés okozhatta a bajt. Azonnal bementem a kórházba, ahol beigazolódott a gyanúm, mélyvénás trombózist állapítottak meg az orvosok."


A mélyvénás trombózis veszélyes, sokszor halálos szövődményekkel járhat. Ha a vénában kialakult vérrög egy része leszakad és ez a tüdőbe jutva elzár egy verőeret, halálos kimenetelű embólia alakulhat ki.


„Szerencsére a vizsgálatok nem mutattak ki rögöt a tüdőmben, de így sem állhattam a lábamra múlt csütörtök óta. Amúgy viszonylag jól érzem magam, műteni nem kell, gyógyszerekkel, vérhígítóval kezelnek. Muszáj a lábamat pihentetnem" – tette hozzá Cseri Gergely.


A futballistát már csapattársai is meglátogatták.


„Nagyon jólesett, hogy bejöttek hozzám és hogy nekem ajánlották a győzelmet. Sajnos egy ideig még nem játszhatunk együtt, hat hétig ugyanis biztosan nem futballozhatok, de fel sem merült bennem, hogy emiatt abbahagyjam a labdarúgást. Amint meggyógyultam, szerelést húzok" – mondta befejezésül az amúgy ETO-nevelésű, ám 2008 óta csak a Jánossomorjában futballozó játékos.

Illusztráció/pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában